Haberde Bursa

EĞİTİM VADİSİ’NDEKİ SORUNA “DEVLET” SÖZÜ! “SORUN DEĞİL ÇÖZÜM İÇİN…”

18.02.2024
12

Bursa’da birçok okulun bulunduğu ve binlerce öğrencinin eğitim gördüğü bölgede bulunan otoparkın İl Göç İdaresi’ne devredilmesi kent gündemine damga vurdu. Edinilen bilgiye göre güvenlik riski yaşanması muhtemel duruma AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve Bursa Valisi Mahmut Demirtaş noktayı koydu. Bursa’da Eğitim Vadisi’nde bulunan okullar bölgesi otoparkının İl Göç İdaresi hizmetine verilmesi sonrası eğitim sendikaları doğacak güvenlik zafiyeti ve trafik çilesinin öğrencileri olumsuz etkileyeceğini belirterek pazartesi günü velilerle birlikte basın açıklaması düzenleyeceğini duyurdu. AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan konuya el atarak Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ile görüşerek otopark devir işleminin iptal edilmesi yönünde çaba sarf etti. Akabinde basın açıklaması hazırlığı yapan eğitim sendikaları ile irtibata geçerek gelinen noktayı anlatan Gürkan, Vali Demirtaş ile yapılan görüşmeyi aktardı. Bunun üzerine sendikalar da yapacakları basın açıklamasının iptal ettiklerini duyurdu.

Osmangazi İlçesi Eğitim Vadisi’nde bulunan Sevgi Evi ve okul girişindeki otoparkın kapatılarak İl Göç İdaresi’ne devredildiği ve devredilen bu bölgeye yarı açık cezaevi yapılacağına dair iddialara çevredeki vatandaşlar tepki göstermişti. Tepkilerin üzerine Osmangazi Kaymakamı Ali Partal TÖB-SEN Bursa İl Temsilcisi Serkan Bebek aracılığıyla açıklama yaptı. Eğitim Vadisi girişinde bulunan Sevgi Evi’nin ve okul otoparkının kapatılarak İl Göç İdaresi‘ne devredildiği ve bu bölgenin yarı açık cezaevi yapılacağına dair iddialar ortaya atıldı. Çevrede bulunan vatandaşlar ve ebeveynler bu konudan oldukça rahatsız olduklarını belirtmişlerdi. Tepkilerin üzerine Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, TÖB-SEN Bursa İl Temsilcisi Serkan Bebek aracılığıyla açıklama yaptı.

Konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle;

Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, Sendikamız Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası ( TÖB-SEN) Bursa İl Temsilcimiz Serkan Bebek ile iletişime geçerek, BTSO Eğitim Vadisi Bölgesindeki sorunun çözüleceğini, en kısa zamanda bölgeye ikinci bir  otaparkın yapılacağını, yeni yapılacak yerin duvarlarını 4 metre olacağını dışarıdan görünmeyeceğini, il göç binasındaki camlardan dışarı bakan insanların görüntüsünün olmayacağı düzenlemenin hemen yapılacağını ve bölgede polis noktası kurulacağını ve sürekli polis bekleyeceğini dile getirmiştir ve bunun sözünü vermiştir. Tamamen yapıcı ve çözüm odaklı yaklaşan Kaymakam Bey ‘e teşekkür ediyoruz.

Bu sebeple Pazartesi BTSO Eğitim Vadisi girişinde yapılacak açıklamayı geri çektiğimizi kamuoyuna ve velilere duyuruyoruz.

“Söz Kaymakam Bey’ in bizzat kendi ağzından doğrudan bize verdiği sözdür. Burada sorun değil çözüm için varız. Konuyla bizzat ilgileneceğim” demiştir. Sözlerin yerine getireleceğine inanıyoruz. Aksi olması durumunda demokratik hakkımızı kullanarak aynı duyarlıkla konuyu gündeme getireceğimizin bilinmesini isteriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>