Haberde Bursa

DUBAİ’NİN EN PAHALI KONUTUNU 130 MİLYON DOLARA BİR TÜRK ALDI “DUBAİ’DE GELİR VERGİSİ, DEĞER ARTIŞ VERGİSİ, KİRA VERGİSİ YOK”

16.03.2024
4

Emlak yatırımcılarının Dubai’yi tercih etmesinin bir diğer önemli nedeni de Dubai’de gelir vergisi olmaması. Dubai’de yabancı yatırımcılar aldıkları ev için gelir vergisi ödemiyor. Sadece emlak sektöründe değil, şirket sahibi olunca veya maaştan Dubai’de gelir vergisi kesilmiyor. Konut yatırımlarının yıllık yüzde 7-8 dolar bazında yıllık kira getirisi sağladığını söyleyen Uluslararası Gayrimenkul Uzmanı Şerif Nadi Varlı, “300 bin dolarlık bir daire aylık 2 bin dolar kira getirisi rahatlıkla sağlıyor. Dubai’de gelir vergisi, değer artış vergisi, kira vergisi olmaması da büyük avantaj sağlıyor. Türk bireysel yatırımcılarını kurumsal konut üreticileri de takip edeceğini düşünüyorum. Türk yatırımcıları konut almalarının yanı sıra sık sık tatil amaçlıda Dubai’ye gelmeyi tercih ediyor özellikle kış aylarında Dubai’nin sıcak yaz günlerini yaşatması önemli bir tercih sebebi oluyor” dedi.

“DUBAİ HER KONUDA OLDUĞU GİBİ EMLAK YATIRIMINDA DA ÇOK GÜVENLİ BİR YER”

Yatırım yaparken aracılık yapan emlak firmasının Dubai’de emlakçılık lisansı (RERA kartı) olup olmadığının bakılmasına dikkat çeken Varlı, “Yatırım yapacakları konut projesine yüzde 20 peşinat yatıracaklarsa, projenin yediemin (escrow) banka hesabının açılmış olmasına dikkat etsinler. Onun dışında Dubai her konuda olduğu gibi emlak yatırımında da çok güvenli bir yer. Gönül rahatlığıyla yatırım yapabilirler” diye konuştu.

“GAYRİMENKULÜN YÜZDE 50 SİNE KADAR 25 YIL VADEYLE KREDİ KULLANILIYOR”

Uluslararası Gayrimenkul Uzmanı Şerif Nadi Varlı, “Müteahhitlerin taksit sistemi inşaat süresince, hatta bazı projelerde teslim sonrası 4 yıla kadar devam eden taksitler görüyoruz. Genellikle yatırımcılarımız bu taksit sistemini avantajlı görüyor. Aynı zamanda Türk yatırımcılar isterse turist olarak alacakları gayrimenkulün yüzde 50 sine kadar 25 yıl vadeye uzayan taksitlerle konut kredisi kullanabiliyorlar” dedi.

“EN CAZİP BÖLGELER, EN FAZLA İŞLEM GÖREN EN FAZLA CİRO ELDE EDEN BÖLGELERDİR”

Dubai’nin en fazla tercih edilen bölgeleri ve projeleri hakkında bilgi veren Varlı, “Sadece Türk yatırımcılar değil tüm yatırımcılar için en cazip olan bölgeler, en fazla işlem gören en fazla ciro elde eden bölgelerdir. Bunlarda Jumeirah Village Circle, Business Bay, Downtown en önemli 3 semt olarak belirtilebilir. Sobha Hartland 2, Binghatti Trillonaire, Rove Business Bay ise son dönemin popüler projeleri oldu” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>