Haberde Bursa

DSP BURSA; DUNYA SADECE BIZE AİT DEGIL

04.10.2023
183

DSP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Avukat Saadettin Arı, 4 ekim hayvanları koruma günüyle ilgili yaptığı açıklamada; ” Dünya üzerinde yaşam başlangıcından beri insanlar, hayvanlar, bitkiler vs. tüm canlı varlıklar ekolojik bir denge içinde yaşamlarını sürdürürler. Bir canlı olmadan başka bir canlının yaşamı eksiktir. Bizler yaratılmış üstün varlık insan olarak bitkilere, hayvanlara nasıl ihtiyaç duyuyorsak bitkiler ve hayvanlar da bizlere ihtiyaç duyar.

Hayvanlar bu dünyada insan yaşamı başladığından beri insanların yaşamını önemli ölçüde etkilemiştir. İnsan varlığı hayvanlar sayesinde yaşamsal faaliyetlerini sürdürürler. Gerek besin ihtiyaçlarını karşılamak için, gerek ulaşımlarını sağlamak için, gerek korunmak için, gerek geçimlerini sürdürebilmek için hep hayvanlara muhtaç bir şekilde yaşamıştır. Einstan’ın teoremine göre Dünya üzerinde tozlaşmayı sağlamadaki en büyük görevi üstlenen arı olmazsa dünyanın sadece 4 yıl ömrü vardır. Hayvanlar bizlerin yaşamsal faaliyetleri dışında çoğu zaman insanların en iyi dostu en iyi arkadaşı olmuştur. Bilhassa günümüzde çoğu insanın hissettiremediği dostluğu sevgiyi bize hayvanlar hissettirir. Bizleri yargılamaz, her zaman yanımızda olup sevgilerini ve dostluklarını saf bir şekilde bizlere gösterirler.

Yaşadığımız bu dünya üzerinde biz insanlar olarak kendimizi koruduğumuz gibi hayvanları da koruyup onlara zarar vermemeli. Onları doğal yaşam alanlarından koparmamalı, alanlarını işgal etmemeli ve onlara zarar vermeden sevip, korumalıyız onlar bizlere muhtaç biz onlara muhtacız. Unutmayalım ki bu dünya sadece BİZLERE AIT DEGIL…!” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>