Haberde Bursa

DR.FİKRİ PALA İLE BURSA GÜNDEM ÖZEL..!!

26.03.2024
122

Bursa’mızın  ve hatta ülkemizin  Eğitim ve Siyaset dünyasının tanınmış simalarından Dr. Fikri Pala ile güncel birçok soruya da cevaplar bulduğumuz ,sohbet tadında büyük keyif aldığımız kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

**** Fikri Hocam, öncelikle bizleri ,ekibimizi uzun bir aradan sonra tekrardan bu sefer oğlunuzun ofisinde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.Hocam tabii seçimlerde yaklaşıyor 31 Mart’ta şunun şurasında birkaç gün kaldı, Bursa’daki ülkemizdeki siyaseti nasıl görüyorsunuz, gözlemliyorsunuz?

ÜLKEMİZİN HİZMET EDECEKLERE ÇOK  İHTİYACI VAR.

—- Bana tekrardan böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ben de size teşekkür etmek istiyorum. Ülkemizin hizmet edeceklere çok ihtiyacı var, Türkiye artık havaalanında hareket etmek üzere olan uçağın Havalanma Anındaki gibidir, havalandın mı artık Kimse tutamayacak zirveye çıkacak.ama havaalanamazsa da artık uçak ya düşer ya da  kalkamaz.O yüzden çok hizmet edecek ekiplerin kişilerin gelmesi gerekiyor. Yerel seçimler belediye seçimleri diğer seçimler genel seçimler gibi değildir.İnsanın doğumundan ölümüne kadar her hizmet belediyelerin kontrolündedir. Dolayısıyla bu millete hizmet edecek kişilerin gelmesinde fayda var Cenab-ı Hak İnşallah en iyi hizmet edecekleri nasip eder. Yoksa gününü gün edecek ben başkanım diye hava atacak kişi olmaması lazım. Başkan dediğin koşacak ,hamallık edecek hizmetkarlık edecek, insanlara birebir dokunacak kişi olması gerekiyor. Belediye başkanı  dediğin bu, yoksa kravatı takıp masasında hava atacak insanlar başkan olmamalı. Hizmet yeridir belediyeler daha doğrusu  hizmete cesedi bürünerek ortaya çıkma şeklidir siyaset. Dolayısıyla hizmet belediyelerle olur ,belediyelerde çok çalışacak hizmetkarlara ihtiyaç vardır.Havaya falan ihtiyaç yok, bu milletin de ihtiyacı yok. Hizmetkara  ihtiyaç var benim düşüncem de siyasetçi demek hizmetkar demektir.Millete hizmet edecekleri nasip etsin Cenab-ı Allah.

*** Hocam tabii sizi Bursa’da,yurt genelinde  kanaat önderi olarak da sıklıkla basında ,medyada görüyoruz?

—- Demek ki yaşlandık artık:)

*** Estağfurullah hocam yaşlanma değil de tecrübe diyelim biz ona. Kah Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu toplantılarında, Balkanlarla ilgili Dernek stk’larında, Kah Yozgat Orta Anadolu derneklerinde her yerde sizi görüyoruz Bursa sizi gerçekten çok seviyor değil mi?

ÖĞRENCİLERİMİ EVLADIM GİBİ GÖRÜRÜM.

—- Benim insanlara yaklaşımım o şekildedir. Çünkü ben bunu bir şey olarak söyleyemiyorum.Bir mesele haşa değil ama bana birisinin işi düşüp geldiği zaman benim düşüncem ne biliyor musunuz? Bunu cenab-ı hak bana göndermiş, gönderttirmiş bunun işi ile ilgilen diye düşünüyorum. Siyasi görüşü, milli görüşü, ırkı, cinsi hiç beni ilgilendirmiyor onunla öyle konuşuyorum herkese o manada bakıyorum. Yok alevidir, sünnidir ,yok Türk’tür ,yok Kürt’tür ,yok Çerkezdir hiç benim için önemli değil.Fakir midir? Zengin midir ? Hiç ben düşünmem. Ben bir gün rektöre de öyle söylemiştim bir tartışmamız olmuştu yıllar,yıllar  önce bak dedim benim için kapıdaki,  girişteki güvenlikte oturan eleman neyse bu masada oturan rektör de şahıs olarak odur.Sadece masaya saygım vardır, insana saygım vardır, onun dışında bir ayrım yapmam insanlarda bu benim hayat felsefemdir. Cenab-ı Hakk’ın emrettiği bir yöntemdir bu bu da ne içindir bir şey yapıyorsan insan için değil rızai ilahi için yapmak lazım. Aksi takdirde iki zararını görürsün. Birincisi; eğer o işi yapma imkanını bulup yapmışsan enahiyetin kabarır “ben neymişim” diye düşünürsün. İkincisi; karşıdaki insanı ezmiş olursun en önemlisi de en tehlikelisidir. Cenabı Hak’tan öyle bir tokat yersin ki iyilik yaptığın kişi sana en büyük kötülüğü yapar. Dolayısıyla benim bir duam vardır,çok kırılmıştım bir hadisede iyilik yaptığım bir insandan kötülük görmüştüm Ya Rabb’im bundan sonra dedim senin göndereceğin kim varsa bakacağım senin hoşuna giden bir talepte bulunuyorsa onu canımı feda edecek derecede yapmaya çalışacağım, Ama senin hoşuna gitmeyecek bir şeyse bütün halk beni alkışlasa ben o işi yapmayacağım söz veriyorum dedim. Benim de senden bir istirhamım var dedim yaptığım iyilikleri lütfen bana unuttur nefis kendine pay çıkartmasın.Şimdi geliyor insanlar ya hocam Allah senden razı olsun bana şöyle yapmıştın böyle yapmıştın diyorlar.Ben unutmuşum Tabii ben mi yapmışım diyorum duamın kabul olduğu iki duamdan biridir bu.

**** Tabii binlerce öğrenciniz oldu şimdiye kadar hocam öğrencilerinizle ilişkileriniz nasıldı?

Tabii Bursa Büyükşehir Belediye Başkanını Alinur Aktaş da sizin öğrenciniz onunla da ilgili bir anınızdan bahsederseniz sevinirim?

— Ben öğrencilerimi gerçekten evladım gibi görüyorum. Eren oğlum ,Kerem oğlumu nasıl görüyorsam Öğrencilerimİ de öyle görüyorum kız,oğlan fark etmez. Yapısı nereli olduğu hiç önemli değil Hepsini evladım gibi görüyorum. Çok şükür bugüne kadar da hiçbir dersime abdestsiz girmemişimdir, ibadet ruhuyla yani namaza abdestsiz girilir mi?. Girilmez o zaman derse de girmeyeceksin O da bir ibadettir insana Hizmet ediyorsun.

ALİNUR BAŞKAN BAŞARILI BİR ÖĞRENCİYDİ..!!

Alinur Aktaş kendini çok geliştirdi. Aslında çok da başarılı işler yaptı mütevazi bir insan olması  asabi ile çok övünemediği için ben şunu yaptım ben bunu yaptım diyemediği için yapılanlar çok gözükmüyor. Çünkü bunu pek dillendiremiyor. Bir kusur gördükleri zaman daha çok Ak partililer tenkit ediyor CHP’liler değil, “oo böyle iş mi olur ,şöyle mi olur” diyorlar size mi düşmüş tenkit etmek işte stadı tenkit ediyorlar Recep Altepe için niye oraya yaptı diye.Oraya niye yaptı diyenlerin hepsi mecliste el kaldırmış insanlar şimdi kalkmış tenkit ediyorlar. En çok da kendi içlerinden gelenler. Tenkit yapıcı olmadıktan sonra iyi niyetli olmadıktan sonra yıkıcıdır.

Ama gerçekten kendini çok geliştirmiş Alinur Başkan  , beraber sohbetimizde de onu gördüm. Meselelere daha hakim olmuş. Bursa’ya daha hakim olmuş, güzel projeleri de var gerçekten gençlerle ilgili, hastalarla ilgili ,emeklilerle ilgili, ihtiyaç sahipleri ile  ilgili birçok projeleri var. Biliyorsunuz iki kişi  kendisinin geçilmesini hiç kıskanmazmış birincisi babalar, İkincisi hocalar.Atasözü Sonuçta bunu  biliyorsunuzdur.Öğrencilerimin tabii belirli yerlerde görevler alması ülke yararına Türkiye’mize hizmet etmesi gerçekten bizler için de gurur vesilesi olmuş oluyor.

KRAVAT ANIMIZ VAR

Alinur başkanın anlattığı bir hatırayı anlatayım ben size aramızda geçen, benim olduğum her toplantıda beni göstererek hep anlatır, ama benim de tabii o anlatırken kulaklarım kızarır her seferinde sıkılıyorum.Doğunun örf adetlerinden biri de sıkılmaktır, sıkılınca sofrada bile yiyemezsin yani. Karşıdaki ev sahibi de ısrar eder hep biraz daha yesene biraz daha yesene der. Çünkü o da biliyor bunu.Bizde ısrar çok önemlidir karşı tarafın yemesi için.Rahmetli eşim Meltem  Hanım’la bu konuda ters düşüyorduk, ben ısrar ediyorum ye diye o niye ısrar ediyorsun zor duruma sokuyorsun diyordu. Biz de ısrar etmemek ayıptır diyorum ısrar etmek değil. O anlamda Alinur başkanın da hatıralarını da ısrar edildiğinde anlatıyorum,yoksa kimseye anlatmıyorum.Bir tez  çalışması vermiştim bitirme tezi. Okul bitirme tezi geldi, tezini inceledik falan, Kendi tabiriylede  zaten kendisinin anlattığını anlatıyorum ”O zamanlar hep kot pantolon tişört hiç kravat takmazdım” diyor, tezi bitirdik ,incelemeyi. Hocam bana dedi ki “Oğlum Alinur, sen zeki insansın ,senin istikbalin parlaktır ara sıra kravat tak da kravat takmaya alış”(ben  demişim).  O günden itibaren diyor arada bir kravat takmaya başladım , şimdi hiç kravatı çıkartamıyorum  diyor.Hocam ,bana  hayatıma yön verdi  hakikaten diyor.. Onun için işte Alinur başkan’la yine diğer her öğrencilerimizle hatıralarımız vardır. Bir kızımız vardı Mesela ikinci senesi bir gün geldi odaya nasıl nazik bir kız konuşurken bile aheste aheste adeta dökülecek gibi böyle, bir sınavla ilgili soru sormaya gelmiş nasıl dedim ilk sene biraz hasta oldum dedi Neden hasta oldun Aileme çok alışıktım ayrılınca derslerime çok çalışamadım derslerime çalışamadım Çok özlemiştim O yüzden derslerim kaldı dedi .Senin adın ne dedim “Özleyiş” dedi. Ver dedim babanın telefonunu da ona bir çift laf söyleyeceğim,hiç  böyle isim konulur mu dedim koyarsan böyle özlersin dedim. Bundan sonra senin adın Zeynep dedim. Ondan sonra beni her aradığında ben Zeynep demeye başladı. Ondan sonra toparladı kendisini attı üzerinden o şeyi toparladı.

**** Tabii Hocam 31 Mart’ta birkaç gün kaldığı için sorular da o yönde gelmiş en son Şubat ayındaki anketlerde İstanbul’da ,Ankara’da ,Bursa’da CHP’nin önde olduğu ile ilgili anketler gelirken son zamanlarda gelen anketler daha çok kafa kafaya gelmekte. Hatta birkaç şehirde yine AK Parti’nin öne geçtiği söyleniyor ne dersiniz bunlara,var mı geçerlilik payı?

CHP ALGI İMPARATORUDUR..!!

—- Ben birçok ciddi anketleri yakından izliyorum. CHP’li arkadaşlar gücenmesin ama CHP algı imparatorudur.insanların zihinlerini böyle öyle bir algılanma mahiyeti gösteriyor ki inandırıyor ki sonrasında kendileri de inanıyorlar söylediklerine. Dolayısıyla Şu anda CHP’nin Bence bugüne kadarki dibe vurmuş bir hali var daha kaç ay önceki genel seçimde gece saat 3’te Sayın Cumhurbaşkanım dedikleri insanı sabah 8.00’de Hançerlediği  zaman CHP dibe vurmuş demektir. Senin oğlum dediğin  bilmem ne dediğin   kişiler yaptı hep bunları.İlk dönemleri Tabii biraz şişirme anketler vardı. Oralarda açık ara öndeyiz imajı vermek için o anketler zaten inandırıcı anketler olmadığı gibi malum fetö zihniyetininde devreye girerek kullandığı algı operasyonuydu. Şu anda benim kanaatime göre CHP’nin dibe vurduğu bir dönemdir gerek Bursa’da olsun gerek ülkede olsun. Kütahya’da az önce gösterdi  mitingini muhtar adayı da çıksaydı o kadar insan toplayabilirdi orada. Onun için bence CHP başarısız bir seçim yaşayacak. Bursa’ya gelince Bursa’da da tabii Bursa gerçekten Cenab-ı Hakk’ın  bir lütfudur. Bursa’ya gözümüz gibi bakmamız gerekiyor. Türkiye’nin elması diyebileceğimiz bir yerdir. Onun için iyi hizmet edecekler Nilüfer’de dahil olmak üzere görüyoruz Nilüfer’de yaşıyoruz Büyükşehir Belediyesi elini çekse Nilüfer çöker.

BÜYÜKŞEHİR ELİNİ ÇEKSE NİLÜFER ÇÖKER..!!

Dolayısıyla inşallah benim ümidim AK Parti’nin başarılı olacağıdır. Bütün CHP’nin elinde bulunan ilçelerde dahil olmak üzere büyük bir hezimet yaşayacak gibi CHP. Kendi yaptıklarının sonucunda söylüyorum bunu. Kendi İnsanları birbirine o kadar aleyhte çalışıyor ki, bir grup işte 1 Nisan’ı bekliyor yeniden genel başkan seçimi için .Bir kısmı şöyle bir kısmı böyle. Tabii yani yaptığın hizmet Allah rızası için olmazsa menfaatin içinse menfaatin için Parti başarısız olsun da diyebilir bir grup. Siyasetinde maalesef makus talihi budur. Bediüzzaman Hazretleri ” Menfaat için yapılan siyaset canavardır” diyor. Dolayısıyla gözüne hiçbir şey gelmez rakibi zarar görmüş bilmem parçalanmış hiç umurunda bile olmaz .Eğer menfaati onu gerektiriyorsa o canavarlığı yaptırır siyaset. Baktığınız zaman  partilerin içerisindeki  %60’ı Menfaat için varlardır.Davam diye yola çıkan insanları tenzih ediyorum.Davam diyorsa inan CHP’de MHP’de başımın tacıdır.

*** Fikri Hocam  tabii röportajımız yine her zamanki gibi bayağı uzadı son olarak ne gibi mesajlar vermek istersiniz neler söylemek istersiniz?

FALANI KAYBETTİRECEĞİM ANLAYIŞI ÇOK YANLIŞ,KESİNLİKLE TASVİP ETMİYORUM..!!

—- Ben de vatandaşım. Ben kendime söylüyorum okuyacak olanlar da kendilerini dinlesinler. Elbette en güzel şey alternatifli olmaktır, partilerin de siyasetin de en güzel yönü alternatifinin olmasıdır ,muhalefet de iktidarın alternatifidir. Dolayısıyla muhalefeti olmayan demokrasiler diktatörlüğe dönüşür. Bu münasebetle eğer muhalefetteki bir partiyi destekleyen bir vatandaşımız varsa eğer gönül bağı dışında, bir de akıl bağını  da kullanması gerekiyor. Sadece Gönül Bağı değil. Çünkü bir de işte nihayetinde kendisine dönebilecek hizmetler var memleketin gelişmesi var ileri gitmesi var tüm bunları dikkate alarak partisine hizmetini yine yapsın  ama oy verirken eğer seçilme şansı yoksa falını kaybettireceğim diye bir çalışma içerisinde olmalarını çok aklım almıyor doğrusu tavsiye de etmiyorum. Kendileri %1 oy alacağız diye eğer çalışıyorlarsa onlara saygı duyarım. Falanın kazanmaması için ben adayımı çıkartıyorum diyorsa bunlar biraz zayıflığın göstergesidir, güzel şeyler değildir.

AKILLARIYLA MANTIKLARINI GÖNÜLLERİYLE BİRLEŞTİRİP OYLARINI ÖYLE VERSİNLER..

Seçimin neticesi de Cenab-ı Hakk’ın izniyle memleketimiz için en hayırlısıysa O olur pişman olmayız İnşallah.Ziyaretlerde de asla bir ayrım yapmıyoruz dernek olarak da Sivil Toplum Kuruluşu olarak da hiçbir ayrım yapmıyoruz. Hepsi siyaset için koşturuyorsa bir gayret sarf ediyorsa memleket için koşturuyorsa kazanmayı hedeflemişse şapka çıkartırım şapkam yok gerçi. Ama gönülden inandıklarına oy versinler ve dua etsinler yanlış ellere Türkiye  emanet edilmesin. O münasebetle Cenab-ı Hak memleketimiz için hangisi hayırlısıysa onu nasip etsin bizim çok hayır gördüğümüz bazı şeylerde şer olabiliyor ,çok şer olarak gördüğümüz şeylerde hayır olabiliyor doğruyu bilen Cenab-ı Haktır. Hak yol doğru yolda Rızai  ilahi yoludur. Yani yapılan her şeyin Cenab-ı Hakk’ın rızası için yapılması hedeflenmelidir, Onun dışındaki her şey geçici boş şeylerdir .Cenab-ı Hak 31 Mart’taki seçimleri memleketimiz için bütün İslam alemi için ve insanlık için hayırlar getirmesi adına dua ediyorum.

 İSLAM DÜNYASINDA TÜRKİYE’NİN YERİ BAMBAŞKADIR..!!

Son bir hatırlatma yapmak istiyorum Türkiye için İslam ülkelerinden bir yazarın ifadesidir. “Türkiye’ye hakaret etmek ,beddua etmek, küfür etmek bütün İslam alemine küfür etmek gibidir, diğer ülkelerden bir İslam ülkesine  hakaret edilmesi sadece o ülkeyi bağlar” diyor çünkü bizim Milletimiz  ilahi Kelimetullah yolunda bütün hedeflerini de o şekilde koymuştur. Kızılelma denilen şey,nedir kızıl  elma, Allah’ın ve Kur’an’ın ulaşabilecek her yere ulaştırılmasıdır. Hedef budur yoksa saraylarda yaşasan ne olur bağ evinde yaşasan ne olur bir kıymeti var mıdır? İmansız olup da sarayda yaşamışsan ölüm yaklaştıkça kafayı yiyorlar en çok psikolojik hastalıklara yakalananlar çok malı olup da ölüm korkusuna kapılanlardır. Biz ölsek ne kaybedeceğiz hiçbir şey almaya valiz bile yok elimizi, kolumuzu  sallayarak gideceğiz. Gözümüz arkada kalmaz Ama çok malı mülkü olanların  Allah yardımcıları olsun, İşleri çok zor o kadar malı mülkü bırakıp gözün arkada kalacak, halbuki sıratta gidiyorsun.

İnsanlarda inşallah Cenab-ı Hakk’ın Kur’an ile bize iletmek istediği ve sadece bizi Kur’an’ı göndererek ve bir de onu bize anlatacak Peygamberimizi bize gönderip bize öğretmesi Cenab-ı Hakk’ın insanlığı ne kadar sevdiğini gösteriyor bütün insanların da inşallah Kur’an hakikatlerini anlayıp yaşamalarını nasip etsin.

Son olarak başta Bursa’da yaşayan, Yurt genelinde yaşayan 86 milyon insanımıza Bursa’dan sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum, esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>