Haberde Bursa

DOHADERN; Sokak Hayvanları Bahane Edilerek Çocuklarının Gözü Önünde Öldürülen Aile İçin Adalet İstiyoruz!

03.02.2023
477

Yahya Köşek, eşi Meryem Köşek (57) ve kızları Funda Güçlü (37), sokak köpeklerini besledikleri gerekçesiyle 28 kurşunla öldürüldü. Olay, Funda Güçlü’nün iki çocuğunun gözleri önünde gerçekleşti. Bir sonraki duruşma, 23 Şubat’ta. Olaya sert tepkilerden biride Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği üyelerinden geldi.

DOHADERN Başkanı Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş; “Son günlerde sistematik olarak çıkan haberlerle sokak canları tarafından bir şekilde şiddete uğrayan vatandaşlarımıza bizlerde üzülüyoruz. Hatta bunlardan birinde de küçük bir yavrumuz hayatını kaybetti. Bu türdeki haberler vatandaşlarımızı strese sokuyor, sonrasında da Köşek ailesinin başına gelen olaylarla karşı karşıya kalıyoruz.

Hayvanları besledikleri, onlara baktıkları için öldürülen Meryem Köşek &Yahya Köşek ve kızları Funda Güçlü için çok üzgünüz.

Kızları Funda Güçlü’nün kanamalarını durdurmaya çalışırken, bir elini annesinin bir elini babasının yarasına bastırırken çocuklarının gözlerinin önünde arkadan kurşunlanması affedilemez. 3 vatandaşımızın suçları hayvanları sevmekti, çiçekleri sevmekti, insanları sevmekti, her canlıyı sevmek, merhametli olmaktı. Biz uzaktan vefat eden vatandaşlarımız için bunları hissettik ama olayın arka planında ne var onu bilemiyoruz. İçinde sevgi olmayan varlıklar, bu cinayetleri önceden tasarlayarak işlediklerinizi düşünüyoruz. Sevgiden yana olup hep birlikte adaleti sağlayalım. Davanın takipçisi olacağız.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>