Haberde Bursa

DIONYSOS TİYATRO’NUN MEZARCI / FARELER VE İNSANLAR OYUNLARI SAHNELENDİ…

20.11.2023
64

MEZARCI GÖZÜNÜ AVRUPA’YA DİKTİ….

Başarılı Oyuncu Erdem Topuz’un hem oynayıp hemde yönettiği ve 25 yıl önce Gazi Tuğrul Ertuğrul tarafından kaleme alınan ”Mezarcı” Dionysos Tiyatro yapımı tek perdelik oyunu ile Avrupa Turnesine çıkmaya hazırlanıyor. Almanya Turnesi kapsamında 8-9-10 Aralık 2023 Köln Theater Tiefrot’da tiyatroseverler ile buluşacak Oyuncu Erdem Topuz, Almanya turnesi öncesinde ise 24 Kasım 2023 Cuma günü saat 20:30’da Mecidiyeköy Cevahir Besa Sahne’de sevenleriyle buluşacak.
Oyunun İngilizce çevirisini tamamlayıp artık sahnede İngilizce’de oynayabildiğini belirten oyuncu gözünü Avrupa’ya diktiğini belirtiyor.
Mezarcı Oyunu; Bir kasaba mezarlığının mezarcısının gözünden ölüme ve yaşama aynı zamandan ve aynı yerden bakma denemesini anlatıyor.

”FARELER VE İNSANLAR” OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN OYNADI…
Dionysos Tiyatro’nun Nobel ödüllü yazar John Steinbeck’e ait olan ve ilk kez 1937’de yayınlanan eseri olan ve orijinal metnine sadık kalınarak oynanan ve usta oyuncu Erdem Topuz’un yönettiği 2 perdelik “Fareler ve İnsanlar” oyunu 5.sezonunda bu seferde Sosyal Farkındalık yaratmaya çalışarak Otizmli çocuklar için sahneye çıktı. Öçed (Özel Çocuklar Eğitim ve Dayanışma Derneği) için ”Fareler ve İnsanlar” ekibinin oyuncuları 3,5 saat sahnede kaldılar.
Başrollerinde Erdem Topuz ve Işık Tolgay’ın oynadığı oyunda ayrıca Necmi Aydın, Ercan Ertan, Tuncay Çağıl, Emir Birtan İgit, Yağız Gürcan, Burak Topal, Dünya Aydoğdu’da oyuna ayrı bir renk kattılar. 2023 yılının son oyunu 23 Aralık 2023 Cumartesi Saat 20:00’de Mecidiyeköy Cevahir Besa Sahnede olacak.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>