Haberde Bursa

DERİN KULİS! İYİ PARTİDE KİMLER ŞANSLI!

28.03.2023
1.140

Uzun zamandır özel habere imza atmamıştık ama artık yazmak bugüne nasip oldu. AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi terazinin bir tarafına CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek Parti, Saadet Parti, Demokrat Parti diğer tarafına endeksli bir aksta. 14 mayısta milletimiz bir kez daha “Söz Milletindir” diyebilecek mi? Aslında bu sorunun belirtileri 15 nisanda ortaya çıkacak gibi gözüküyor. Tüm partiler resmi anlamda milletvekilliği adaylığı noktasındaki başvurularını almış bulunuyor. Bu partilere ATA İttifakı’nı oluşturan 4 parti ile DSP, Genç Parti ve diğerleri de dahil. Bursa basını AK Parti-CHP-İYİ Partiyi ve parti içinde geçen demokrasi yarışlarını sürekli kaleme alsa da asıl yarış diğer partilerin performansını sahaya yansıtması ile olacak.

AK Parti hafta sonu elektronik oylama ile temayyül yoklaması yaparak kendi sınavını verdi. Sonuçlar ise şimdilik muamma! CHP ise sessizlik hakim olsa da milletvekilliği aday açıklamalarında heyecan doruktaydı. İYİ Partide ise 2018 seçimlerinden sonra ilk kez sandık delegenin önüne konacak belki de 2 nisanda tüm üyelerin oy kullanılması istenecek. Dolayısıyla da İYİ’lerde kalpler hızlı atıyor. Her ilçe kendi içinde üye bazında yapacağı Milletvekilliği ön seçiminde adaylar üyelerin karşısına çıkacak ve tercihlerini yapacaklar. Her üye mevcut adaylar içinden en az 5 en fazla 10 Aday için oy kullanabilecek. Sandıklar açıldığında ilk 10’a giren Aday Adayları İYİ Parti Genel Merkezinde mülakata tabi tutulup son kararını vererek Aday sıralamaları netleşecek.

Bursa’da İYİ Parti’de toplam 57 Milletvekili Aday Adaylığı için müracaat alındı. Verilere göre 1. Bölgede 33, 2. Bölgede 24 aday bulunuyor. Bizim kulisler pek Ankara’ya benzemez. Üyelerin içinde ne varsa da dışardan bakınca anında onu görüp, içindekileri dudaklarına döküverirler. O fısıltılara göre de; 1. Bölgede Yüksel Yılmaz, Selçuk Türkoğlu, Birgül Yıldız Günay’ın bir adım önde oldukları 2. Bölgede ise Hasan Toktaş, Zafer Milli, Özgür Demir, Sermin Can Özensoy, Osman Atalay Akman ve Yaşar Behçet Subaşı’nın nerdeyse herkesin ortak listesinde yer alacağı konuşuluyor.

  1. Bölgede, aday açıklamasına en İYİ hazırlanan Zafer Milli olmuştu. Projelerini bir kitapçık haline getirerek tüm teşkilata dağıttığı gibi “ Ben hazırım “ mesajını da vermiş oldu. Hasan Toktaş’tan sonra 2.lik için iddialı ancak Sermin Can Özensoy ve Özgür Demir bu listenin ilk beşi için garanti gözüyle bakılıyor. Gürsu eski İlçe başkanı Hatice Deniz ve Yaşar Behçet Subaşı’da mülakata gidecekler içinde olacağı bizim fısıltı haberlerinde konuşuluyor. Ne diyelim tüm adaylarımız için hayırlısı olsun.

Bir parti ile başlayıp başka bir partiden aday olanlar, gazeteci adaylar, seçime girme yeterliliği kazandığı halde milletvekili adayı bulamayan partiler, yukarıdan paraşütle sahaya inen milletvekili adayları hepsi diğer yazılarımızda kısmetse çok yakında….

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>