Haberde Bursa

Demokratlar Çarşı Pazarda Tencerenin Ateşini Ölçtü!

23.03.2024
4

Demokrat Parti il Başkanlığı, 31 mart seçimlerine günler kala çalışmalarını yoğunlaştırdı. Demokrat Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nazif Kara ve Nilüfer Belediye Başkan Adayı Hülya Kara, Bursa’nın pazar alanlarını il yöneticileriyle birlikte dolaştı. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nazif Kara; “Seçime günler kala gördüğümüz manzara vatandaşın çilesinin sessiz feryatları. Vatandaşımız yaşadığı ekonomik travmanın ağırlığı nedeniyle hesap gününün 31 mart olduğuna inanıyor. Sandıkta beklenmeyen sonuçlar çıkabilir.” dedi.

Nilüfer Belediye Başkan adayı Hülya Kara; “Nilüfer ilçemiz güzel Bursamızın 552 km karelik bölümünü kapsayan 543.934 vatandaşımızın yaşadığı ilçemizde bize belediyeyi idare etme görevi verilirse Nilüfer şeffaf ve katılımcı bir politika ile idare edilecek yeniliklere açık olacak bilgi teknolojilerinden faydalanarak çalışan sağlıklı ve gelişmiş bir toplumun yaşadığı modern bir ilçe olacak.

Biz sizlere yaşanabilir sağlıklı bir Nilüfer vaat ediyoruz. Sağlıklı yaşam temiz hava temiz su ve sağlıklı temel gıdalara ulaşmak yeşil ve temiz bir çevrede sosyal olanaklara kolayca ulaşabilmek ve de düşüncelerini demokrasi içinde söylemekle olur.

Sağlam ve sağlıklı konutlar yapacağız. Vatandaşlarımıza bina yapım aşamasında her türlü desteği vereceğiz. Zemin etüdü sağlam zemin hazırlama Jeolojik ve jeofizik tetkikler yaptıracağız. Deprem korkusunu yok edeceğiz. Denetimleri daha bilimsel yöntemlerle yapacağız. Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vereceğiz.

Köylü kentli, kadın, erkek, sanayici, işçi, bilim insanı demeden, dil, din, etnik köken, siyasi görüş ayrımı yapmadan :

ÇALIŞIP,

ÜRETİP,

KAZANIP, birlikte paylaşacağız

Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızı her konuda destekleyeceğiz.

“CAN KÖYÜM” Tarım Projemizi hayata geçirip, kooperatifler kuracağız.

Üreticilerimizi son teknoloji ile buluşturacağız, küçük ölçekli üreticilerimize ekipman desteği vereceğiz. üreticilerimizin ürünlerini markalaştırıp değer katacağız. Pazarlamaları için Pazar ve lojistik destekler vereceğiz. Soğuk hava depoları, ambalajlama tesisleri kurarak

destekleyeceğiz. TOHUM,GÜBRE, İLAÇ,YAKIT, desteği yapacağız. Ürünlerin özelliklerine göre yöresel festival ve fuarların sayılarını arttıracağız. Hayvan üretimini destekleyip, yem desteği vereceğiz. Bunları Ziraat mühendislerimiz, Veteriner hekimlerimiz ve teknisyenlerimizle birlikte yapacağız. Kısacası; “ZENGİN TOPRAKLARIN,FAKİR YURTTAŞLARI OLMAYACAĞIZ.”

Girişimci gençlerimizi destekleyeceğiz. Eğitimlerinin her alanında çağımızın teknolojik

nimetlerinden faydalanmalarını sağlayacağız.

Gençlerimize PART TIME iş olanakları sağlayacağız.

Bağımlılıkla mücadele edeceğiz. Danışma bilgi ve destek merkezlerinin sayısını artıracağız.

HSEAM ile olan bağımız devam edecek sağlık fuarlarını destekleyip daha sıklıkla açılmalarını sağlayacağız.

Nilüfer de Sosyal ve Kültürel yaşamı “CAN”landıracağız. “CAN” YAŞAM MERKEZleri açacağız.

Kütüphane

Müze

Sanat galerisi

Tiyatrolar açacağız. Bu hizmetlerden geniş kitlelerin faydalanmasını sağlayacağız.

Emeklilerimiz için kendi mahallerinde faydalanabilecekleri “CAN” ÇAYEVleri açacağız.

Yaptığımız her iş ve hizmette engelli insanlarımıza öncelik vereceğiz. Yollar binalar onların da faydalanabileceği gibi olacak.

Alzimerlı insanlarımız için özel “CAN” Yaşam merkezleri açacağız. Bizlerin de gelecekte birer ENGELLİ ve ALZİMER LI olabileceğimizi unutmayalım.

Down Sendromlu çocuklarımız gençlerimiz için özel çalışabilecekleri işyerleri ayarlayıp onları da iş ve sosyal yaşama dahil edeceğiz.

Engelli evlatlarımızın kapasitelerine göre iş hayatına katılmalarını sağlayacağız.

Otistik evlatlarımız için destek merkezleri yaşam alanları hazırlayacağız.

Hasta bakımı ve hemşirelik hizmetlerine önem vereceğiz. Hasta bakım kursları açacağız.

Şiddet gören mağdur kadınlarımıza her türlü desteği vereceğiz.

Şehit ailelerimizin yanında olup Gazilerimize destek olacağız.

Nilüfer de SPOR a çok önem vereceğiz. Sporun her dalı Nilüfer de hayat bulacak. “Can” suyu

verip canlandıracağız.

Özellikle kırsal kesim çevre mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın spor olanakların dan faydalanmasını sağlayacağız.

Nilüfer ilçemiz pek çok tarihi doku tabii güzellik ve bir de açık hava müzesine sahiptir. Biz bu Açıkhava müzelerinin sayısını artıracağız. İlçemizde yaşayan insanlarımızın bu değerleri görmelerini daha sonra da ilimizi tanımalarını sona ülkemizi sonra da kardeş kent ve ilçelerimizi tanımalarına yardımcı olup sosyalleşip mutlu olmalarını sağlayacağız.

Değerli NİLÜFERli yurttaşlarımız bize belediyemizi idare etme görevini verirlerse dil din etnik köken parti ve sosyal sınıf farkı gözetmeden vicdanlı bir şekilde yöneteceğiz.

Nilüfer demokrasi ile idare edilecek. Huzurun sevginin ve barışın yaşandığı bir ilçe olacak.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>