Haberde Bursa

DEMİRAT; Toplu Katliamları Durdurun ve Gönüllülere Destek Verin

16.12.2023
235

“Bölgede 3 bine yakın köpek var. Bu köpeklere bakmak oldukça zor. Yapılması gereken bu köpeklerin kısırlaştırılması…” diyerek çıktığı yolda Kütahya-Tavşanlı’ya bağlı Tepecik’te kaderine terk edilen 3 binden fazla köpek yavrusuna kendi imkanlarıyla hergün mama takviyesi yapan Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Danışmanı ve Sokak Hayvanları Hakları Komisyonu Başkanı Necdet Demirat’ın 10 yılı aşkın mücadelesi sonucunda hayvanlar kurtulmuştu.

Demirat; Canlarımızın depremde birçok insanın hayatını kurtarmada başrol oynadığını bilmekteyim. Ancak şimdi, hakları göz önünde bulundurulmadan katledilmeye başlandılar.

Aydın’ın Köşk ilçesinde dün 21 köpek, 3 Tilki, 1 kedi; Nazilli ilçesinde 13 köpek, 1 kedi zehirli etle öldürüldü.

Belediyelerin görevini doğru düzgün yapmamasının suçu onlara yüklenemez. “Benim hayvanseverlerin oyuna ihtiyacım yok.” diyen bir belediye başkanının sorumsuzluğunu bu sessiz canlarımız çekmek zorunda değildir.

Toplu katliamların önüne geçmek için yıllarca söylenildiği gibi kısırlaştırma, aşılatma ve yerinde yaşatma kuralı uygulanmalıdır.

Bu durum sadece Aydın’ı değil, tüm Türkiye’yi etkiliyor. Her yıl binlerce masum hayvan gereksiz yere öldürülmektedir  Bu durumun değişmesi için sizlerden destek bekliyoruz.” dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>