Haberde Bursa

Cumhuriyet Kadınları Derneği Osmangazi Şubesi; Adım Adım Gelen Bir Depreme Karşı Aldığınız Önlem Var mı?

12.03.2023
342

Cumhuriyet Kadınları Derneği Osmangazi Şubesi 8 Mart Dünya emekçi Kadınlar Gününde Ender Çay Bahçesinde depremzede, işçi, çiftçi, girişimci,sanatçı, ev kadını ve kayıtdışı çalışan kadınlarla bir araya geldi. Toplantıya Büyük Şehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı, Bursa Kadın Girişimci Kooperatifi ve Bursa Esnaf Kadınlar Derneği Başkan Yardımcısı Mecbure Attun, Başkan Petrol İş Bursa Şube Sekreteri Abdullah Şengüzel, Hürriyet Köyü  Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği Başkan Yönetici Ve Üyeleri ile Karacabey Köylüsü Kadınlar, Eski ADD Bursa  Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alanbel, Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa Şube Kurucu Başkanı Şükran Kurtiş , Cumhuriyet Kadınları Derneği Nilüfer Şube Eski Başkanı Türkan Dener Alptekin, Vatan Partisi İl Sekreteri Yaşar Diyarbekirlioğlu ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Vatan Partisi Karacabey, Osmangazi  İlçe Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Emekli Kadınlar bir araya gelerek 8 Mart Dünya Emekçi  Kadınlar Gününü kutladı.

“Büyük Felakette Hayatını Kaybeden vatandaşlarımız, vatanın varlığı ve birliği için gözünü kırpmadan hayatını veren kahraman şehitlerimiz ve tezgahı başında üretim yaparken hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına” saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Osmangazi Şube Başkanı Sevim Erol yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde nüfusumuzun Yarısını oluşturan kadınların % 70 e yakının istihdam dışı olduğunu belirterek, nüfusun yarısının üretim dışında olduğu bir ülkenin muasır medeniyet seviyesine yükselmesi mümkün mü ? dedi.

CKD nin 8 il ve 9 başlıkta yaptığı Kadın zirvelerinde kadınların ve üretim dışında ki kadınların sorunlarını bir pazılın parçaları gibi bir araya getirdiklerini ve tüm zirvelerin sonucundan kadının kamu eli ile yükseltilebileceği, ekonomik hayatta katılabileceği, istihdama katılarak , üretici ve yönetici kademelerde yer alabileceğinin ortaya çıktığını belirtti. Kadının çocuk, yaşlı ,engelli, hasta bakımı sorunun organize sanayi bölgelerinde, mahallelerde ,valilikler, belediyeler eli ile yapılacak kreş, gündüz bakım evi, rehabilitasyon merkezleri ile evden çıkabileceği görülüyor

,kamunun planlaması, kontrolü ve denetiminde bu düzenlemeler yapılmalı dedi.

Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi, İstanbul Sözleşmesinden çıkmanın isabetine değinerek, LGBT propagandası ile insanların kendi ile, ailesi ile, milleti ile kavgalı hale getirilerek emperyalist hegemonyaya başkaldıramayan, aile mefhumunu kaybetmiş, çürümüş bir toplum yaratılmak istendiğini,iddia etti.

Botaş özelleştirmesi kararına değinen Erol bunun yanlışlığından söz ederek, Enerjinin kesinlikle kamunun elinde düzenleyici ve denetleyici olarak bulunmasından söz ederek, enerjinin özel sektör eline geçtiğinde ,Türkiye’nin üretim maliyetlerinin daha da artarak ekonomisinin gelişmesine engel olacağını belirtti. Bunun daha pahalı elektirik, ısınma ve sanayi üretimi olacağını belirterek, aynı zamanda milli devletin görevi olan bağımsızlığın, en önemli teminatlarından olan enerji güvenliğini tehlikeye sokacağını belirtti.

Büyük Felaket bölgesinden Bursa ya gelen ve halen bölgede süren çalışmalara illerinden desteği sürdürdüklerini belirterek, Valilik, İçisleri Bakanlığı, Afad ve bölgede bulunan CKD şubeleri ve CKD üyeleri ile temas halinde üzerlerine düşen görevi yapmaya çalıştıkların söyleyerek herkesi bu konuda seferberliğe devam etmeye çağırdı.

Toplantıda bulunan tüm konuklar sıra sıra söz alarak ,önümüzdeki günlerde birlikte yapılacaklar plandı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Cumhuriyet Kadınları Osmangazi Şubesine yedi Kadın üye olarak, mücadele saflarına katıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>