Haberde Bursa

ÇIKARCI RANTÇI VE YAĞMACI ANLAYIŞ TALANA DEVAM ETTİĞİ İÇİN BU GÜN İNANILMAZ BU FELAKETİ YAŞIYORUZ.

14.02.2024
11

Geçmiş dönem PM Üyesi Güler Buğday makalesinde;

GEÇİRDİĞİM ZORLU BİR OPERASYONDAN DOLAYI ÇOK ZORDAYIM VE YENİ BİR YAZI YAZAMIYORUM.
ERZİNCAN İLİÇTE YAŞATILAN MADEN FELAKETİ VE İNSANLIK SUÇUNU UTANÇ, İBRET VE ACI İLE İZLİYORUZ.
OYSA YILLAR ÖNCE BU KONUYU YAZMIŞ UYARMIŞ VE BU FELAKETİN OLABİLECEĞİNİ DUYARLI İKİ VEKİLİMİZİN OLAYI BİZLERE ANLATIP GÖSTERMESİ İLE BİLGİLENMİŞTİK.
ANCAK ÇIKARCI RANTÇI VE YAĞMACI ANLAYIŞ TALANA DEVAM ETTİĞİ İÇİN BU GÜN İNANILMAZ BU FELAKETİ YAŞIYORUZ.
“Erzincan’da Fırat Nehri’ne çok yakın altın madeninde 9 işçi toprak altında kaldı Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler altın madeninde meydanan gelen toprak kaymasında 9 çalışan toprak altında kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 400 kişi ile bölgede arama-kurtarma çalışması yürütüldüğünü bildirdi.”
BİZİM MUHALEFET PARTİLERİ DE; TÜM DEĞERLERİ YOK EDEREK HAKKI OLANLARA HAKSIZLIK YAPARAK İNSANLARIMIZA KIYARAK YEREL YÖNETİMLERE GİTMEK İİN ADAMCILIKLA YOL KESİP CAN YAKIYORLAR.
YILLAR ÖNCE YAZIP PAYLAŞTIĞIM BU YAZIMI MECBUREN BİRKEZ DAHA ANISATIYORUM.
ERZİNCAN İLİÇ ÇERNOBİL OLMAYACAK…
Sevgili Toprak Adam Orhan Sarıbal, ve herzaman doğru, duyarlı ve tüm değerlerimize sahip çıkan, her türlü haksızlığa karşı onurla mücadelesinden tanıdığımız Sayın Ali Şeker vekilimiz, yine önemli bir konu için görevdeler.
Erzincan İliç’te 2001 yılında sondaja başlanıp 2010 yılında üretime geçen bir altın madeni var.
Yüzde sekseni ABD’li bir ailenin, yüzde yirmisi de ÇALIK grubunun olan ve endişe veren durumsa bu grup, 2010 yılında siyanürle üretime başladılar.
Ancak bu alan aynı zamanda aktif fay hattı üzerindedir.
2019 yılına kadar siyanürle çalışan ancak ondan sonra siyanür+sülfrik asit kullandılar.
Kullanılan 40 kimyasaldan 24 tanesi direk kansolejen maddesiiçermektedir.
Duyarlı insanlar ve Mimar mühendis odaları sayısız dava açtılar ve davalar hala AİHM de.
Son derece tehlikeli ve hem halkımızın hem ülkemizin zararına olan bu faaliyetleri yerinde görmek, müdahil olmak, tehlikeye dikkat çekmek için 2 duyarlı, yürekli, vicdanlı solcu ve devrimci vekil yine mağdur halkın yanında olmak için gittiler.
Ben kendilerini kutluyorum ve iyi ki böyle duyarlı ve popülizmden uzak rol çalmayan, haksızlık yapmayan ve makam mevki için gösteri sunmayan vekillerimiz var diyorum.
Erzincan İliç’teki bu doğa katliamcısı ve halkın gazabı olmuş olan bu madenle ilgili yapılan sayısız şikâyetlerden sonra 13 Nisanda yani bugün orada bir keşif yapılacak.
Bu maden çalışmaları başladığı günden bu yana akciğer kanseri çok yoğunlaştı, özellikle yeni doğan çocuklar bu hastalığın pençesindeler.
Doğa katliamcısı olan ABD, Kanadalı şirketle ortak Çalık grubu başlangıçta 50.000 TL ortakken 2020 yılında sermaye artırımı yaparak 332 milyon liraya yükseltmiştir.
Bu doğayı ve halkın sağlığını tehdit eden madenle ilgili tüm çalışmalara köylüler ve duyarlı olan herkes bu duruma karşı durmuş ve her zaman mücadele etmişlerdir.
Ancak iktidar destekli bu kan emiciler ve yöneticiler mağdurlara her türlü baskı yapılarak hem doğa katliamcısı hemde halkın sağlığını hiçe sayanlar her gün daha fazla alanda ve daha fazla zarar vermektedirler.
Kısaca bilgilendirmek istediğim bu konuyla mücadele için yine bizim yüreği solda atan ve halkın sesi soluğu olan değerli 2 vekilimiz bu konuya sahip çıkıp destek vermek üzere orada oldular.
Kendileriyle gurur duyuyoruz.
Yiğit, onurlu, duyarlı ve halktan yana olan Toprak Adam ve Sayın Ali Şeker’in Ayaklarına taş, yüreklerine acı ve telaş gözlerinde yaş değmesin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>