Haberde Bursa

CHP’ye 750 Gelecek Partisi Üyesi’nin Geçtiği Haberleri Gerçekleri Yansıtmamaktadır!

25.03.2024
2

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanlığı, gün içinde CHP İl Basın Bürosu tarafından basın kuruluşlarına servis edilen “750 Gelecek Parti Üyesi CHP Bursa’ya Katıldı” haberinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İl Başkanı Fuat Kadıoğlu; “14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimlerinde Millet İttifakının bir kurumsal ortağı olarak CHP ailesiyle birlikte hareket ederek o günkü Türkiye şartlarının gereği de 1’ci bölgeden 3, 2’ci bölgeden de 3 milletvekilini seçtirebilmenin gururunu yaşadık. CHP’nin bu başarısında Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin azımsanmayacak desteklerinin olduğu yadsınamaz.

14 Mayıs 2023 ve takip eden 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası Millet İttifakının CHP’sinde esen değişim rüzgarlarıyla birlikte genel merkezde yeni bir yönetim anlayışı hasıl oldu. Gelecek Partisi olarak refikimiz olan partilerin içinde yaşanan değişime saygı duyarız, içlerindeki demokrasiyi yaşatmaları onların en tabi haklarıdır. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde ise vatandaşlarımızın beklediği Millet İttifakı vücut bulamayınca ittifakın içindeki partilerde kendi adaylarıyla girme kararı aldı.

Gelecek Partisi olarak bizlerde 5 ilçede kendi logomuz ve adaylarımızla seçime gireceğiz. Seçim sonucu her ne olursa olsun isteriz ki; Bursa kazansın mağdur olmasın.

Hafta sonu akşamı CHP İl Başkanlığı binasında yaşanan hareketliliğin sahur saatlerinde başka partilerde siyaset yapan bir gurup politikacının CHP’ye üye olduklarını yapmış oldukları sosyal medya paylaşımıyla anlamış olduk. Bu gurubun içinde de Gelecek Partisinde siyaset yapan bazı isimlerde vardı. İnsanlar siyasi tercihlerini yapmakta özgürdür ve yaşadıkları ortamlarda yapar. Ancak basın metninde geçen rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Yargıtay Başsavcılığı kayıtlarına göre partimizden 15 gün içinde istifa eden 12 kişidir. Geçmişte bizlerle hareket eden toplamda 7 arkadaşımızın CHP’ye geçtiğini ki; bu paylaşılan fotoğraflarda sabittir. Bugün CHP İl Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada ise; 7 arkadaşımız olmasına rağmen 750 üyenin geçtiği yönünde yapılan açıklamanın partimize yapılan bir haksızlık olarak düşünüyoruz. 4 İl Yönetimi, 2 Yıldırım İlçe ve 1’de Belediye Meclis Üyesi adayı olmak üzere 7 kişi nasıl oldu da 750 kişi oldu bunun takdirini CHP İl Başkanlığına bırakıyoruz. Resme konu olan diğer kişilerin partimizle gönül bağı dahi bulunmamaktadır.

Kamuoyunun bu konuda gerçek bilgilendirme için bu satırları yazmak durumunda kaldığımız için Bursalılardan da özür diliyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>