Haberde Bursa

CHP YILDIRIM MECLİS; İlçemize Meclis Olarak Bir Ormanlık Alan Açalım, Yıldırımlılar Arkamızdan Yürüsün!

06.07.2023
64

Yıldırım Belediyesi Meclisi’nde ilçedeki yeşil alanlar masaya yatırıldı. CHP Gurubu adına söz alan Ali Rıza Durmaz; ” Bayramlar gelenek ve göreneklerimizi yaşatma adına kültürümüzü sonraki kuşaklara aktarmak adına çok önemli günlerdir. Ailece bir araya gelebildiğimiz birlik ve beraberliklerimizi güçlendirdiğimiz özel günlerdir. İsveç’in Başkenti Stockholm’de gerçekleşen, Kuran-ı Kerim’i yakanları polisin korumasıyla gerçekleşen tepki gösterenlerin engellendiği, bir nefreti gösteren  Kuran-ı Kerime yapılan , dolayısıyla İslam’a sayılabilecek bu saldırıyı esefle  kınıyoruz. Kutsallara yapılan her türlü saldırı ve nefret suçunun karşısındayız. 2 Temmuz 1993 Günü Sivas ‘ta canice insanlar yakılarak öldürüldüler . Bu da tarihe Sivas Katliamı olarak geçti . 30’cu yılında kaybettiklerimizi saygıyla sevgiyle hasretle anıyorum. Olayın faillerini sebep olanları, göz yunanları kınıyoruz. Bu ayıp tüm insanlığa yeterÇorum’da Mayıs ve Temmuz aylarında 1980 de yaşanan yine Alevilere karşı yapılan Çorum Katliamında  57 yurttaşın hayatını kaybettiği yüzlerce insanımızın da yaralandığı olayları ve  sorumlularını nefretle kınıyoruz.

Uyuşturucu ile Mücadele Günü olması nedeniyle ilçemizde belirli bölgelerde tüm yaş gruplarına yayılmış olan , uyuşturucu kullanımının bölgemiz insanları ve ailelerini tehdit eder duruma geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu konuda belediyemizin seminerler toplantılar ve işbirlikleri yaparak, uyuşturucunun geleceğimizi teslim alma çabasının önünde gerekli hassasiyeti  göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Müzik evrensel değerlerin başında gelir. Müzik, sanat ve spor ülkelerin kendini dünya toplumlarına tanıtması için en ekonomik fırsattır. Sanata ve sanatçıya müziğe değer verilen toplumlar insani ilişkilerinde de kendilerini geliştirmiş modern toplumlardır.  Sanat insanlığı geliştirdiği gibi sevgiyi saygıyı duygularını kontrol etmeyi insanlara öğretir. Coğrafyamızda müziği seven, müzikle ilgilenen başta sanatkar ve sanatçılar olmak üzere tüm herkesin müziğe katkı koyması aşikardır. İnsanın evrildiği ve geldiğimiz noktada kontrolsüz bir gücün kitleler üzerinde özgürleştirici olduğu kadar da normların bozulmasına neden olduğunu ve olacağını biliyoruz. Bugün sosyal medyanın iletişim dışı amaçlar ve yayıncılıktan hayatın bir parçası olması gerçekliği ,kontrolsüzlüğün kültürleri erozyona uğratması gerçeğini değiştirmeyecektir . Bu ifade özgürlüğü açısından umut verici olduğu kadar , hayatımızın alışkanlıklarımızın kaydedildiği ve pazarlamaya ve dolayısıyla kapitalizme aslında malzeme olduğumuz gerçeğini değiştirmez . Bu yüzden her konuda olduğu gibi sosyal medya konusunda da bilinçli tüketici olmak çok önemlidir . Gerek güvenliğimiz gerekse geleceğimiz açısından bilinçli tüketici olmak her anlamda önemlidir.

Sosyal medyayı bir çok amaçla kullanmak mümkün olduğu kadar , gelecekte bizim genç nüfusu yüksek ülkelerin bu yönde amacına uygun doğru kullanımının özendirilmesi ve katma değer yaratabilecek hizmet satışı, turizm, ülke tanıtımı gibi alanlar başta olmak üzere ülkemize değer katacak çalışmaların yapılmasını önemsiyor ve çağın  gereklerine de bu yönde katkı konulmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Burdan da birlikte elbirliği ile örnek bir iş ve belki de gelenekselleşecek bir olayın sağlanırsa her yıl bu etkinliğin çeşitli şekillerde yapmasını öneriyoruz. Eylül Ekim aylarında Bursa Yıldırım Belediye Meclisi Hatıra Ormanı 2019-2024 adına bir ağaçlandırma yapılmasını grubumuz adına öneriyorum . Sözlerimi de  Değerli Ozan Aşık Veysel’in şu dizeleriyle bitirmek istiyorum. Müziği konuştuk , Çevreyi konuştuk öyleyse son sözlerimi Aşık Veysel’in o güzel dizeleriyle bitirmek isterim.

Dost dost diye nicesine sarıldım, Benim sâdık yârim kara topraktır, Beyhude dolandım boşa yoruldum Benim sâdık yârim kara topraktır. “dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>