Haberde Bursa

CHP Kadın; “Karar Ahlaki İnsani ve Değil Tanımıyoruz!”

03.07.2023
81

Bursa’nın Büyükorhan ilçesinin Karaağız Mahallesi’nde skandal bir karara imza atıldı. Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre; Karaağız Mahallesi Muhtarlığı ve Karaağız Yardımlaşma Derneği tarafından “köyde düğün, kına ve asker uğurlama eğlencesinde, kadın ve erkeklerin bir arada eğlenmesi, ‘dinen uygun değil‘” denilerek yasaklandı. Muhtarın veya derneğin skandal kararına tepki gösteren CHP İl Kadın Kolları olayı “Kararı Tanımayacağız!” şeklinde özetleyen basın açıklamasında bulundu.

İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş; ”

Dün sosyal medyada Bursa ilimiz, Büyükorhan ilçesi, “Karaağız Mahalle Muhtarlığının ve Karaağız Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu’nun almış olduğu bir karar olduğunu öğrendik.

Alınan karar;

DÜĞÜNLERİMİZDE, KINALARIMIZDA SÜNNET CEMİYETLERİNDE, ASKER EĞLENCELERİNDE KADIN ERKEK KARIŞIK OYNANMASI DİNİMİZ AÇISINDAN VE KÖY HALKIMIZDAN GELEN ŞİKAYETLER ÜZERİNE UYGUN OLMADIĞI GÖRÜŞÜNE VARILMIŞTIR. KADINLARIMIZIN CUMARTESİ GÜNÜ DÜĞÜN SAHİBİNİN BELİRLEDİĞİ BİR SAATE KADINLARA ÖZEL EĞLENCE DÜZENLENMESİ UYGUN GÖRÜLMÜŞTÜR. BU ALINAN KARARLARA KÖY HALKIMIZIN ÖNEMLE UYMASI RİCA OLUNUR.

BU ALINAN KARARLAR

01/01/2024

TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİDİR

            Bu karar Cumhuriyetimizin niteliklerini düzenleyen Anayasamızın 2. Maddesinde belirtilen demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesine aykırıdır.

            Vatandaşlarımızın ne şekilde yaşayacağı, davranacağı ve eğleneceği kendilerinin bilecegi bir konudur. Bir kurumun, muhtarlığın ya da derneğin bu konuda karar alması abesle iştigaldir. Karar hukuken yok hükmünde olmakla beraber, yaşam tarzına müdahale oluşturan düzenlemenin kabul edilebilir, savunulabilir bir yanı yoktur. Kadınları karanlığa hapsetmek kimsenin haddi değildir!

            Bu çağdışı, kararı alanlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin Çağdaş, laik ve demokratik bir ülke olduğu gerçeğini yok saysa da buna izin vermeyeceğiz. Kadınları karanlığa hapsetmek sizin ne haddinize bu kararınızdan derhal vazgeçin

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Kadın Kolları olarak, halkımızın yaşam tarzına karşı yapılan bu saldırıyı kabul etmiyor, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı ve bu duyurunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>