Haberde Bursa

CHP Gemlik Yönetimi Neden Korkuyor?

27.01.2024
6

CHP’de bir ilçe meclis üye adayları isyan etti. Adaylardan genç meslektaşımız ise Özge Demir meclis üyelerinin vicdanlarının sesi oldu. Demir sahilde yaptığı açıklamada; “Ben Özge Demir… Bugün meslektaşlarıma umutlu güzel temenniler söylemek isterdim. Genelgeye göre büyükşehir, il, ilçe belediye başkanlıkları ile belediye meclis üyeliliğine adaylığı için başvurular başladığında her CHP’linin aday olma hakkını kullanarak, bende basının yereldeki sorunlarını Gemlik Belediye Meclisi’nde tartışmaya açmayı önceleyerek aday başvurusu yaptım.

Yakın geçmişte 2014 Yerel ve 2015 Genel Seçimleri’nde üyelerin önüne gelen “Önseçim” Bursa Örgütümüzün Ankara’ya uyguladığı peresle birlikte değişen ve değişimin öncüsü olan Genel Başkanımız sayın Özgür Özel beyin direktifleriyle önseçim yapılmasına yönelik kararıyla kalbindeki umutlarda yeşerdi. Biz meclis üyeleri adayları olarak yapılacak bir önseçim sonrası listelerden çıkacak adaylarımızın yanlarında olmaya ant içen insanlarız. 1 dönemdir CHP Belediyeciliği ile sosyal demokrat anlayışın hakim olduğu Gemlik’te sizlerde siyasi manevraları yakından takip ediyorsunuz. Kazandığınız bir şehrin 31 mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimde yönetimden birkaç oyla uzaklaştırılmasına vicdanınız yanmaz mı?

Her ilçede yapılacak olan önseçimim neden Gemlik’te yapılmak istenmemesi bir basın basın mensubu olarak değil, bu ilçede her şeye rağmen hayata tutunmak için mücadele eden bir yurttaş olarakda kafamda soru işareti. Gemlik Yönetimi neden korkuyor? Neden meclis üye adaylarından köşe bucak kaçıyor? Elbetteki; bu soruların yanıtlarını yakın zamanda öğreneceğiz.

Gemlik bir vizyon şehridir. İlçemize yeni yapılan yeni yatırımlarla birlikte şehrin yükü arttı. Yeni binaların yapılarak 30 -35 bin civarında yeni göç dalgası da ilçemize yakın zamanda gerçekleşecek. İlçenin zemininde yıllardır tartışma konusuna mazhar olan bir oluşum var. Yeni binaların kat yükseklikleri yeniden planlanarak fore kazık destekli acil yapılaşmanın biran önce başlatılması lazım. Çünkü biliyorsunuz ki; her ay beşikten beter en az iki kez sallanıyoruz. Olası 6 şiddetindeki bir depremden en çok zarar göreceklerde biziz. Allah esirgesin böyle büyüklükteki depremde hasar görecek bir Gemlik, Bursa’yı her yönüyle perişan eder. Gemlik nefestir, Bursa’nın İstanbul’a açılan kapısı kaderine terk edilemez.

Ulaşım noktasında ilçemizde birkaç ana arter üzerinden yapılıyor. 2024-2029 dönemlerinde alternatif bulvarlar ve caddeler kamulaştırma marifeti ile yerinde kentsel dönüşümler yapılarak açılmalıdır. Bir ilçeyi bulundurma maliyeti ile 5 – 7 kilometre uzaklığa taşınması arasında ciddi maliyet farkı düşünüldüğünde önerimizin hayati olduğuda düşünülmelidir. 2019’daki vaatlerimizin birçoğu mevcut Büyükşehir Belediyesi ve merkezi Hükümet tarafından engellenmiş, bazılarında da süreç askıya alınarak uzatılmıştır. Kendilerinden olmayanlara yaşama şansı vermeyen bir zihniyetle göğüs göğüse vermiş olduğum bu savaşta buralara kadar gelip beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset; partinin içerisinde,partininn kültürünü,partinin siyasi anlayışını yaşatarak olur. Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisinin tabanını yok sayamaz. Cumhuriyet Halk Partisinin tabanını yok sayarsanız, Cumhuyeriyet halk partisinin tabanı gelir bunun hesabını sorar. Bana göre doğru olan partinin kurumsal kimliğini koruyan bir siyasettir. Bu mesele sadece benim meselem değil bu mesele tüm partililerin meselesidir. Sandık koyup örgütün takdirini sormak yerine kararı belli kişilerin takdirine bırakırsanız yarın bir gün Gemlik’li CHP’liler bunun hesabını size sorar.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>