Haberde Bursa

ÇATALTEPE “Hakkımız Olanı İstiyoruz, İnşaat İçin TOKİ Söz Verdi, 3 Bin Esnaf Daha Fazla Mağdur Olmasın.”

05.02.2023
419

Bursa’nın yılan hikayesine dönen Kestel Çataltepe de 3 bin esnafı 13 yılı aşkın süredir çözüm bekleyen projesindeki son gelişmeleri bilgilendirmek için ÇATSENDER, Ördekli Kültür Merkezinde bir toplantı gerçekleştirdi. 300 mağdurun katılım gösterdiği toplantıda Dokumacılar Oda Başkanı Aydın Çitil, avukat Serhat Aksal, Alihan Koca, Sevhan Öztürk açıklamada bulundu. Mahkeme süreci ve 1,5 yıllık hukuki süreç detayları ile katılımcılara anlatıldı. Bursa’da 2011 yılında Kestel ilçesi Çataltepe bölgesinde yapımına başlanan ve ilerleyen süreçte yarıda kalan sanayi sitesi projesi mağdurları, haklarını aramak ve bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalar için seminer düzenliyor.

Bursa'da Çataltepe mağdurları istişare yapıyor 

HÜSEYİN İZCİ / BURSADA BUGÜN

Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde, ÇATSANDER derneğinin bugüne kadar vermiş olduğu mücadeleyi, hukuki olarak hangi aşamalardan geçildiği ve bundan sonrası için yapılacaklardan bahsediliyor. 300 mağdurun katılım gösterdiği toplantıda Dokumacılar Oda Başkanı Aydın Çitil de bulunuyor.

Seminerin başlangıcında kısa bir açılış konuşması gerçekleştiren ÇATSANDER Başkanı Zekayi Akdoğan, “2008 yılında büyük umutlarla başlayan Sanayi Sitesi Sayın Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafımızda büyük bir sevinç uyandırmışlardır. Ardından 14 sene geçmesine rağmen bitmeyen ve bugün Bursa’mızın en sorunlu projesi olan Çatalkaya Sanayi Sitesi biz hak sahiplerini büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır. Kamulaştırması yapılmış, altyapısının yüzde sekseni civarında bitirmiş, üst yapıya geçileceği sırada ne olduysa bütün bu yapılan her şey iptal olmuştur. Biz hak sahiplerinin elinden bir şekilde alınmaya çalışmıştır. Bu birlikteliği özgürlüğünü başlatan, Dokumacılar Odası başkanı Aydın Çiçek, başkan yardımcımız Mehmet Kuş ve yönetimlerine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Dönemin BESOB Başkanı ve yönetim kuruluna gerekli yasal süreçlerin başlatıldığını ve dava açıldığını söyleyen ÇATSANDER Avukatı, bölgedeki arazinin değerinin ise çok fazla olduğunu belirtti. Bu değeri Galatasaray ve Fenerbahçe örnekleriyle açıklayan ÇATSANDER Avukatı, “Mali anlamda buranın değeri bu iki kulübü sollar” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>