Haberde Bursa

ÇAĞDAŞ İTALYAN SİNEMASINDA DİKKAT ÇEKEN SEKİZ FİLMİN TÜRKİYE PRÖMİYERLERİNİN GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ ve SİNEMASEVERLERİN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİĞİ ‘14. İTALYAN SİNEMASIYLA BULUŞMA’ SONA ERDİ!

05.12.2023
32

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen “İtalyan Sinemasıyla Buluşma”, 27 Kasım – 3 Aralık 2023 tarihleri arasında, çağdaş İtalyan sinemasının en yeni ve dikkat çeken sekiz filminin Türkiye prömiyerine ev sahipliği yaptı! İtalya’nın Oscar adayı, Matteo Garrone imzalı “Kaptan Benim” ile başlayan program kapsamında Enrico Maria Artale’nin “Cennet”, Ginevra Elkann’ın “Sana Söylemiştim”, Edoardo De Angelis’in “Komutan”, Alain Parroni’nin “Sonsuz Pazar”, Simone Massi’nin “Hiçbir Yerde”, Giorgio Diritti’nin “Lubo”  ve Paola Cortellesi’nin “Hâlâ Umut Var” adlı filmleri İstanbullu sinemaseverlerle buluştu. İzleyicilerin tarafından yoğun ilgi gören gösterimler, Beyoğlu’nda bulunan İtalyan Kültür Merkezi’nin Tiyatro Salonu’nda ve Sinematek/Sinema Evi Kadıköy’de gerçekleşti.

İtalya’nın son dönem sinemasına ışık tutarak, dünya festivallerine damga vuran ve büyük beğeni toplayan filmleri izleme fırsatı sunan “İtalyan Sinemasıyla Buluşma”, bu yıl on dördüncü kez gerçekleşti. İstanbul İtalyan Kültür Merkezi tarafından, Cinecittà’nın değerli işbirliğiyle ve Türkiye’nin İtalyan Büyükelçiliği ve İstanbul İtalya Başkonsolosluğu’nun himayesinde düzenlenen prestijli etkinlik kapsamında, çağdaş İtalyan sinemasının en güncel ve öne çıkan örneklerinden oluşan bir seçki İstanbullu izleyicilerle buluştu.

  1. Venedik Film Festivali ve 2023 Roma Film Festivali başta olmak üzere en prestijli uluslararası festivallerde gösterilen ve geçtiğimiz yılın İtalyan film üretimini temsil eden yapımları İstanbul’a getiren 14. İtalyan Sinemasıyla Buluşma kapsamında bu yıl toplam sekiz filmin Türkiye prömiyeri gerçekleşti. Avrupa yakasında Beyoğlu’nda, tarihi Casa d’Italia binasında yer alan İtalyan Kültür Merkezi’nin Tiyatro Salonu’nun görkemli art deco ortamında ve Anadolu yakasında, Kadıköy Belediyesi işbirliğiyle Sinematek/Sinema Evi Kadıköy’de gerçekleşen film gösterimleri, sinemaseverlerden yoğun ilgi gördü.
  2. İtalyan Sinemasıyla Buluşma, 96. Akademi Ödülleri’nin En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film kategorisinde İtalya adına yarışacak olan, Matteo Garrone’nin “Kaptan Benim” adlı filmiyle başladı. Enrico Maria Artale’nin, Venedik’ten üç ödülle dönen filmi “Cennet”; Ginevra Elkann, olağanüstü bir oyuncu kadrosuyla çektiği “Sana Söylemiştim” adlı ikinci filmi; 80. Venedik Film Festivali’nin Edoardo De Angelis imzalı açılış filmi “Komutan”; Alain Parroni’nin 80. Venedik Film Festivali’nin Orizzonti Bölümü’nde Jüri Özel Ödülü’nü ve FIPRESCI Orizzonti Ödülü’nü kazanan ilk filmi “Sonsuz Pazar”; Simone Massi’nin 80. Venedik Film Festivali’nde Premio Lizzani Ödülü’nü alan animasyonu “Hiçbir Yerde”; Giorgio Diritti imzalı “Lubo” ve 14. İtalyan Sinemasıyla Buluşma etkinliğinin kapanışını ise, Paola Cortellesi, 2023 Roma Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterilen “Hâlâ Umut Var” filmleri de program kapsamında izleyiciyle buluştu.

Bilgi için:    iicistanbul.esteri.it

facebook.com/iicistanbul

instagram.com/iicistanbul

Adres:         Asmalı Mescit Mah. Meşrutiyet Cd. No:75 Beyoğlu/İstanbul

Telefon:      0212 293 98 48

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>