Haberde Bursa

BVHO’dan Bursa’da Ultrasonografi eğitimi!

20.02.2024
6

Bursa Veteriner Hekimler Odası, klinisyen veteriner hekimler için ultrasonografi eğitimi düzenledi

BVHO’dan Bursa’da Ultrasonografi eğitimi!

Bursa merkez ve ilçelerindeki veteriner hekimlere yönelik olarak düzenlenen eğitime, serbest veteriner hekimler ve belediyelerde çalışan veteriner hekimler katıldı.
Dr. Fikriye Süzer Turunçoğlu’nun konuşmacı olduğu “Teşhise Giden Yolda Abdominal Ultrasonografi/I” eğitimi teorik ve uygulamalı olarak iki kısımdan oluştu ve veteriner hekimler hastaları ile uygulama yaparak kendilerini geliştirme olanağı buldular.
Eğitim hakkında bilgi veren BVHO Başkanı Veteriner Hekim Melike Baysal ‘’son yıllarda, küçük hayvan hekimliği alanında teşhis ve tedavide hızlı bir değişim yaşanıyor. Koruyucu hekimlik hizmetlerinin yanı sıra, tedavi edici hayvan sağlığı hizmetlerinde de yurtdışındaki süreci ve gelişmeleri yakaladık aslında.
En büyük sorunumuz ise, açılan çok sayıda fakültedeki eğitimin eşit olmaması. Bazı fakültelerde hoca, bazılarında uygulama hastanesi yok. Aynı zamanda hekimlik, sürekli eğitim isteyen bir meslektir. Biz de Bursa Veteriner Hekimler Odası olarak, hem eğitimdeki eşitsizliği gidermek hem de mezuniyet sonrası
sürekli eğitime destek vermek için sıkça eğitimler düzenlemeye çalışıyoruz. 1,5 yıllık bir yönetimiz ve seçildikten kısa süre sonra yaşamımızı derinden etkileyen büyük depremi yaşadık, dolayısıyla çalışmalarımız sekteye uğradı ama bir süreden beri hem bilimsel hem sosyal etkinliklerle bu açığı
kapatmaya çalışıyoruz.

WhatsApp Image 2024 02 19 at 17.55.25 1Mesleğimizdeki gelişmeler, ülke açısından da toplumsal açıdan da çok önemli. Hayvan sağlığı ve refahı, hayvan hakları, canlı yaşamına saygı artık ülkemizde de çok önemseniyor. Hayvanlar da tıpkı insanlar gibi nitelikli ve sürekliliği olan sağlık hizmetini hak ediyorlar, bu aynı zamanda toplum sağlığını da olumlu etkileyecek bir gelişme, çünkü son yıllarda sıkça tekrarladığımız gibi çevre ve hayvanlar sağlıklı değilse insanların da sağlığını korumak mümkün değil.
Bu hafta sonu yaptığımız eğitimle, tıpkı insan sağlığında olduğu gibi, teşhiste de son yıllarda oldukça yoğun kullanılan ultrason eğitimini verdik meslektaşlarımıza. Eğitmenimiz, Türkiye’de hayvan sağlığı alanında ultrason eğitimini ilk alan ve kullanan veteriner hekimlerden biri. Bu temel eğitimdi, ilerleyen süreçlerde spesifik alanlar için ultrason kullanımına yönelik eğitimlerle devam edeceğiz.

Çiftlik hayvanlarında özellikle gebelik teşhisinde yaygın olarak kullanılan ultrasonografi, küçük evcil hayvanlarda gebelik teşhisinin yanı sıra böbrek, karaciğer, idrar kesesi, kalp gibi tüm iç organlara yönelik hastalıkların teşhisinde sıkça başvurulan bir teşhis yöntemi’’ dedi.

WhatsApp Image 2024 02 19 at 17.53.13
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>