Haberde Bursa

Bursa’mız için birlik olmak zorundayız

13.04.2024
3

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2024-2029 dönemi 1. Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısında konuşan Bozbey, “Bu yepyeni dönemde el ele, omuz omuza vereceğiz ve Bursa’ya güzel hizmetler sunacağız. Katılımcı, adil bir yönetimle Bursa’mızı beraber yöneteceğiz. Şeffaflık temel ilkemiz olacak. Bursa’mız için birlik olmak zorundayız” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni dönemin ilk meclis toplantısını düzenledi

CEREN SÜMBÜL – MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2024-2029 döneminin 1. Meclis Toplantısı Mustafa Bozbey‘in başkanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası Meslis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen Bursa Büyükşehir Belediyesi 1. Meclis Toplantısı’na Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Keles Belediye Başkanı Ali Doğru, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Büyükorhan Belediye Başkanı Kamil Turhan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve çok sayıda Meclis Üyesi katıldı.

MECLİS TOPLANTISI BAŞLADI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığında 1. Meclis Toplantısı alınan yoklama ve İstikal Marşı’nın okunması ardından başladı.

“BURSAMIZI GÜLÜMSETECEĞİMİZE SÖZ VERİYORUM”

Bursalının tercihi ile seçilen 17 ilçe başkanına ve meclis üyelerine hayırlı uğurlu olmasını dileyen Başkan Bozbey, “Kentimizi daha ileriye taşıyacağımıza inancım tam. Hepimiz halkımızın vermiş olduğu kararla buraya geldik. Milletimizin takdiri başımızın üstünedir. Halkın temsilcisi olarak yer aldığımız bu mecliste sorumluluğumuz büyük. Bize oy veren ve vermeyen insanlarımızın sorumluluğu üzerimizde. 17 belediye başkanımız benim gözümde eşittir, mecliste yer alan bütün partilerin burada uyum içinde çalışacağına inancım tam. Bu yepyeni dönemde el ele, omuz omuza vereceğiz ve Bursa’ya güzel hizmetler sunacağız. Katılımcı, adil bir yönetimle Bursa’mızı beraber yöneteceğiz. Şefaflık temel ilkemiz olacak. Bursa’mız için birlik olmak zorundayız. Parti rozetlerimizi dışarıda bırakıp burada Bursa’mız için neler yapabileceğiz bunu konuşacağız. Hiç kimse bürokrasinin gücünü kendi çıkarı için kullanayamacak. Bu şehrin çocuklarına, kadınlarına, erkeklerine, doğasına, sokaktaki canına, tarihine olan sorumluluğumuzu asla unutmayacağız. Bütün Bursa’mızı gülümseteceğimize, çok çalışacağımıza, vatandaşın yanında olacağımıza söz veriyorum” dedi.

MECLİS YÖNETİMİ SEÇİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Meclis Başkan Vekilleri, Divan Katipleri ve Encümen Üyeler belirlendi.

Sırasıyla isimler şu şekilde:

MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ

Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili: Oktay Yılmaz

Büyükşehir Belediye Meclisi İkinci Başkan Vekili: Alper Taban

KATİP ÜYELERİ 

Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Asil Divan Katibi: Armağan Elçin

Büyükşehir Belediye Meclisi İkinci Asil Divan Katibi: Ahmet Alperen Aydın

Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Yedek Divan Katibi: Osman Yıldız

Büyükşehir Belediye Meclisi İkinci Yedek Divan Katibi: Ömer Faruk Temiztürk

Büyükşehir Belediye Meclisi Üçüncü Yedek Divan Katibi: Yunus Kaya

Büyükşehir Belediye Meclisi Dördüncü Yedek Divan Katibi: Abdullah Çelebi

ENCÜMEN ÜYELER

Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Encümen Üyesi: Bülent Kandemir

Büyükşehir Belediye Meclisi İkinci Encümen Üyesi: Ali Sait Adiloğlu

Büyükşehir Belediye Meclisi Üçüncü Encümen Üyesi: Ali Zeybek

Büyükşehir Belediye Meclisi Dördüncü Encümen Üyesi: Armağan Elçin

Büyükşehir Belediye Meclisi Beşinci Encümen Üyesi: İsmail Şenol

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ OYLANDI

Meclis yönetimi belirlendikten sonra Komisyon Üyeleri diğer gündem maddeleri oylandı.

“ZÜLFİKAR BAL’A TEKRARDAN GEÇMİŞ OLSUN DİYORUZ”

CHP Grup Sözcüsü Yücel Akbulut, “Yıldırım Meslis Üyesi Züfikar Bal, evrensel bir işaret yaptığı için MHP Yıldırım Meclis Üyesi Alparslan Karaaslan’ın saldırısına uğramıştır. Ortada hiçbir şey yokken, 76 yaşındaki meclis üyemize bu el kaldırma, Türk, örf ve adetlerine göre de ayıptır ve kabul edilemez. Milliyetçi Hakket Partili ve AK Partili üyelerinde bizler gibi düşündüğünü ve bu eylemi gerçekleştiren bu şahsa karşı disiplin sürecini yürüterek bir daha bu meclise girmesine izin vermeyeceklerine inanıyoruz. Yıldırım Belediye meclis üyemiz Zülfikar Bal’a kafa atarak burnunu kıran, olaya müdahale eden ve arkadaşlarını korumaya çalışan kadın meclis üyelerimize küfür ve tehdit eden Alparslan Karaaslan’ı Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak kınıyoruz ve Zülfikar Bal’a buradan tekrar geçmiş olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

“YENİ DÖNEM MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN”

AK Parti Grup Sözcüsü ve aynı zamanda Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yeni dönemin hem Bursalımıza hem de milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“UMARIM BURSALI HEMŞİRELERİMİZ YALANDAN GÜLMEK ZORUNDA KALMAZ”

MHP Grup Sözcüsü İsmail Şenol, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Sayın Mustafa Bozbey nezdinde ilçe belediye başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz. Geçmişten bugüne Bursa’ya hizmet etmiş önceki dönem büyükşehir belediye başkanımız Alinur Aktaş olmak üzere tüm seçilmiş belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi, yapmış olduğu hizmetlerden dolayı şükranla burada yad ediyoruz. Kesinleşen bu seçim sonuçlarına baktığımızda değerli dostlar demek ki neymiş, Türkiye’de güvenli seçimler yapılabiliyormuş. Anadolu Ajansı manipülasyon yapmıyormuş. Türkiye demokrasiyle yönetiliyormuş. Cumhur İttifakı çatısı altında Milliyetçi Hareket’e verilen her oy bizim için eşsiz ve kıymet eşsiz ve kıymete sahiptir. Sayın başkan billboardlarda ‘Gülümseyin Bursa’dasınız’ pankartlarını görüyoruz.

Tabii seçim kazanmanın vermiş olduğu mutlulukla sizin gülümsemeniz çok doğal. Öncelikle kamu kaynaklarını bu şekilde heba edilmesi konusunda muhalefet hakkımızı saklı tutarak sizi ve meclis üyesi arkadaşların samimiyetine güvenerek gülümsemeyle alakalı bilimsel bir çalışmayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Sayın başkanım 1924 yılında Minnesota Üniversitesi’nde psikoloji doktorası yapmakta olan sırtındaki bir öğrenci insanlardan gülümsemenin nedenleri ve anlamlarıyla ilgili bir araştırma yapmış. Bu araştırma sonucunda aslında gülümsemenin 19 farklı anlamı olduğu bunların sadece 6 tane mutlulukla ilişkili olduğu tespit edilmiş. Araştırmaya göre gülümsemek, gülümsemenin farklı anlamlarla ciddi olan en ilgi çekici olanlardan bazıları şunlardır: İnsanlar korkulu gülümseme, perişan, gülümsemesi,  yalandan gülümseme araştırmalar sonucunda tespit edilen sonuçlardır. Sayın başkanım Milliyetçi Hareket Partisi olarak ederiz ki 5 yıllık Belediye başkanlığı süreci içerisinde ve sonunda Bursalı hemşehrilerimiz inşallah yalandan gülümsemek zorunda kalmaz” dedi.

“YENİ DÖNEM HAYIRLI OLSUN”

İYİ Parti Grup Sözcüsü ve aynı zamanda Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, yeni dönemin Bursa’ya ve Bursalı vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

BUSKİ’YE İNDİRİM

Siyasi parti grup sözcülerinin konuşması ardından gündem maddeleri oylandı. Alınan karar ve oyla BUSKİ’ye yüzde 25 indirim yapılması kabul edildi.

TABELALAR TÜRKÇE OLACAK

Gündem maddeleri oylanmaya devam ederken alınan karar ve oyla Bursa’da tabelalar Türkçe diliyle asılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>