BURSA ÖZGÜR ÖZEL’İ BAĞRINA BASTI..!!

Yeni Parti Osmangazi Kurucu İlçe Başkanı olmanın yanı sıra geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ön seçimde rakiplerine büyük fark atarak yeniden Yeni Parti Osmangazi İlçe Başkanlığına seçilen değerli Başkan Raşit Gürbüz ile başta okuyucularımızdan gelen sorulara cevaplar olmak üzere birçok konuyu ele aldığımız, masaya yatırdığımız kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.
*** Öncelikle Raşit Başkanın bizleri, ekibimizi Yeni Parti’nin daha yeni geçmiş olduğunuz Osmangazi İlçe Başkanlığı’nda konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Size konuk olacağımızı sosyal medyadan da paylaşınca oradan yine Yeni Parti ile ilgili, eski partinizle ilgili yaşanılan gelişmeleri ,süreçleri merak eden yüzlerce kişiden sorular geldiğini görüyoruz. Kısaca sizden bir değerlendirme alarak başlayalım isterseniz.Sonrasında da okuyucularımızdan gelen sorularımıza geçelim.
HALKIMIZ YENİ PARTİ’Yİ UZUN SÜREDİR BEKLİYORDU..
— Bizlere Yeni Parti’ye böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ve Yeni Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı’na kadar gelmenizden dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.2 ay oldu çalışmalara başladık. Kuruluş çalışmalarını, uzun bir zamandan beri de zaten insanlar soruyorlardı yeni Partiyi ne zaman kuracaksınız diye. Bizim genel merkezimizdeki butlanla iktidar olan kişiler o dosyayı aslında besleyen kişiler aynı zamanda. Butlan kararının verilmesi ile ilgili çalışan insanlar, çaba gösteren insanlar bunlar. Butlan kararı çıksın Özgür Özel orada başkanlık yapamasın, yürüyemezsin diye uğraşmışlar hep.O durumu bu gerçeği insanlar öğrenince artık aynı yerde politika yapılamayacağı belli oldu ve ayrılma süreci başladı. Zaten zordan duruyorduk orada ne zaman görevden alınacağız ne olacak ne yapacağız diye beklerken butlan kararı çıkınca artık koptu ipler zaten. Hatta ben çağrı yapmıştım geçen sene CHP’nin içerisindeyken İyi Parti’den kopan arkadaşlara Dsp’den kopan arkadaşlara başka yerlerden kopan arkadaşlara artık burada yeni bir Türkiye ittifakı yapalım demiştik, butlan kararından önce. Hatta İyi Partililer kitleler haline gelmeye başlamışlardı eski Osmangazi ilçe başkanı Hüseyin Bey ,Yüksel Ceylan, Karacabeyliler Dernek Başkanı,Dsp’den ayrılanlar gelmeye başladılar. Biz de içimizde bu sefer tartışmaya başlamıştık bu durumu .Hatta o zaman ben bekleyin demiştim arkadaşlara.
2 AYDA 5 BİN ÜYEYE ULAŞTIK..!!
Aman durun gelmeyin bizim işimiz karıştı diyerek onları bekletmiştik. Onları Yeni Parti kurulduktan sonra tekrardan bir seferberlik gibi söyledik gelmeye başladılar devam ediyorlar gelmeye. Saha çalışmalarımızda da ,gezilerimizde de yine arkadaşlar sağ olsun geliyorlar.Büyük bir kitle haline geldik 5.000 oldu gibi sayımız şuan da burada. Biz geldiğimizde 7800 üyesi vardı Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi ilçe başkanlığının , biz onu 14.000’e çıkartmıştık.100 yıllık bir parti bizim gayretimizle 14.000’e çıkartmıştık üye sayısını CHP Osmangazi’de.Biz buraya geldik sonrasında Yeni Parti’yi kurduk başladık üyelik çalışmalarına daha şu anda sahada stant da kuramadık hiçbir yere. Stantlarımız yok sadece buraya ilçe başkanlığımıza gelen insanlarımız var doğal anlamda ,buraya gelen arkadaşlarımızdan 2 aylık süreçte Yeni Parti Osmangazi olarak 5.000 üyemiz var şu anda.
*** Peki Osmangazi’nin, Bursa’nın Yeni Parti’ye bakışı ,yaklaşımı nasıl diye birçok soru gelmiş neler söylersiniz başkanım bu konuyla ilgili?
OSMANGAZİ ÇOK BÜYÜK BİR İLÇE,55 İLDEN BÜYÜK BİR İLÇE.
— Osmangazi çok büyük bir ilçe, 55 ilden büyük bir ilçe. Büyük bir alan 136 tane mahallesi var. Oralara hakim olmak kolay değil çok çalışırsanız olur ancak. Hep il toplantılarında olsun başka toplantılarda olsun herkes önce Osmangazi’ye bakıyor.
*** Hatta bir deyim vardır başkanım Osmangazi’yi alan Bursa’yı alır, Bursa’yı alan Türkiye’yi alır diye?
OSMANGAZİ BURSA’NIN KALBİ..
— Çok doğru. Gerçekten de Osmangazi merkez yer gibi ve Bursa’nın kalbi. Osmangazi hatta Erkan Aydın başkanımızın sloganı Bursa’nın kalbi Osmangazi diye söyler. Toplantılarda da önce Osmangazi müsait mi diye bakarlar Osmangazi bu işi nasıl yapacak diye bakarlar. Osmangazi önemli bir yer ve biz nerede olduğumuzun farkındayız. En azından bizim partinin Osmangazisini üyelerimizin Osmangazi’yi onlar adına temsil ettiğimizi biliyoruz. Onun sorumluluğunda davranmaya çalışıyoruz.
*** Gürbüz Başkanım isterseniz sorulardan gidelim yine 5-6 arkadaş geçenlerde ki Özgür Özel’in Bursa ziyareti ile ilgili sorular göndermişler. Bu konuyla ilgili neler söylersiniz bayağı ülkede bu anlamda da gündem oldu sanırım?
ÇOK KALABALIK BÜYÜK BİR KİTLE VARDI.
— O yazanlar hangi coğrafyada faaliyet gösterdiğimizi düşünmeden yazıyorlar dümdüz. Her yerde her şeyi yiyebilir mi zehirlenme tehlikesi var suikast girişimleri olabilir silahla insan vuruyorlar bu coğrafyada doğal olarak bir siyasi liderin de, sokakta her yerde rastgele verilen bir şey yiyebilir mi? Mesela umuma açık bir lokantaya gidip oturursun yersin sıkıntı yok.Fakat karşı taraftan planlı bir börek veriliyor ona kuşkuyla yaklaşması o pratiğin içinde alamaması zaten eli bulaşık olunca insanlara dokunamayacak o böreği alabilmesi çok zor. Hangi açıdan düşünürseniz düşünün, hem Pratik açısından ,hem tehlike açısından hem de o böreği yemiş olsa çatal olmayacağına göre elle yiyecek kağıda sarılı da olsa bulaşacak. Ondan sonra da insanlara nasıl toka edecek temas edecek o şekilde bakmak lazım. Mesela yine kestane verdi bir arkadaş,sıcacık. Başkan kestane yesin ben ille de elimle vermek istiyorum diyor, benim de uzaktan tanıdığım birisi kuruyemişçi. Raşit abi yardımcı ol başkana vereyim dedi ama başkana vermek mümkün değil. Çok kalabalık büyük bir kitle var. Herkes görüşmek istiyor, fotoğraf çektirmek istiyor engelliler bile gelmiş orada bir şeyler söylemek istiyor insanlar orada ezecekler neredeyse kaza bela çıkacak sonra daha çok üzüleceğiz onları da korumaya çalışıyoruz bir taraftan.Kestaneyi ben veremedim genel başkana,sıcacık ikramdı. sonra arkadaşlarla yedik kestaneyi.
ULUCAMİ’DEKİ O COŞKU ,NOSAB’DAKİ KALABALIK UNUTULMAZDI..
Bursa Genel Başkanımız Özgür Özel’i bağrına bastı tam anlamıyla böyle. İnanın o Ulucami’deki o coşku Nosab’taki durum ve de biz kimseye haber vermedik. İlçe başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları olarak gittik oralara ama halkımız duyan gelmiş duyan gelmiş kitle büyüdü. Haber verseymişiz zaten aşırı çok fazla kalabalık olacakmış anladığım kadarıyla. Sabah zaten Mustafa Bozbey’ı ziyaret etti orada da yine çok fazla insan vardı duyan gelmiş Fadıllı Mahallesi’nde yine incirle ilgili etkinlik vardı.
GENEL BAŞKANIMIZ DERSİNE İYİ ÇALIŞMIŞ,SAMİMİ,ENERJİK YAPISIYLA TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEYE ADAY OLDUĞUNU İSPATLADI.
Genel Başkan orada incirle ilgili açıklama yaptı orada incirin işlenme yeri varmış. Genel başkan oradaki açıklamalarıyla da Ulucami’nin önündeki açıklamalarıyla da çok aslında dersine iyi çalışan samimi enerjik ve Türkiye’yi anlamış ve yönetmeye aday bir kişi olduğunu ispatladı. Bursa’da Genel başkanımızın samimiyetini görmüş ve ona inanmış onu lider olarak kabul etti ve bağrına bastı, gerçekten de coşkuyla karşıladı. O da ondan enerji alarak aslında açıklamalarını hep uzattı tam anlamıyla neler yapılacağını anlattı uzun uzun anlattı.Mesela incir konusunda incirin maliyetinin bile altında satılıyor olmuş olması. siyah incir zaten ihracat yapılıyor o ihracatta çalışan kişilerin bir araya gelerek Tek el alımı yapması.Serbest piyasa ile yönetiliyor ülke ama aslında öyle değil. Güçlü insanlar bir araya geliyor insanlar İşte bundan alacağız fiyatı diyor ve o belirlemiş oluyor fiyatı.
GENEL BAŞKANIMIZ ÜRETİCİLERE KOOPERATİFÇİLİĞİ ÖNERDİ.
Maliyeti sen mi biliyorsun da fiyatı sen belirliyorsun.Ortalama kabataslak kendi çıkarına uygun fiyat belirliyor.Köylü bozulacak incirim diye mecburen satmak zorunda kalıyor. Ambalaj yapıp saklasa pahalı, soğuk hava deposu buzhane elektrik çok pahalı. O nedenle hemen satması lazım ürünü ve o fiyatla vermek zorunda kalıyor insanlar para kazanamıyor.Genel başkanımız orada üreticilere Kooperatifi önerdi. Kooperatifçilik aslında Türkiye’de çok gelişmedi. Buradaki gelişmelerde kooperatifçilik esas alınıp, hep birlikte üreticilerin köylülerin hepsinin üreticilerin de bir araya geldiği bir kooperatif olmuş olsa o satacak ihracatı o yapmış olacak gücün üretenlerin eline geçtiği bir sistem olması lazım.
TARIMLA İLGİLİ PROJEMİZ HEYECAN YARATTI..!!
Bakın tarımla ilgili projemiz elimizde şu anda, bunu Genel Başkanımızla da paylaştım ziyaretinde. Köy TV’de program yapan Yüksek Ziraat Mühendisi Rıdvan Gökçe, ayrıca bir tohum firmasının sahibi bu mühendisimizin yazmış olduğu bir program bu. Genel başkanımız o kadar çok heyecanlandı ki bu dosyaya şöyle bir baktı, gölge Tarım Bakanı olabilecek arkadaşımıza da biz yine bu dosyadan vereceğiz. Yine bu dosyayı da özel olarak inceleyeceğim diyerek yanında Ankara’ya götürdü. Özgür Özel genel başkanımız bunu aldı inceleyecek. Burada da yine aynı şekilde Belçika, Almanya, İsviçre birçok Avrupa Ülkesi incelenmiş hep kooperatifçilik yöntemi ile üreticinin hakkının hukukunun korunması mümkün. Hiç alıcısının fiyatı belirlediği bir sistem olur mu?. Üretici fiyatı belirleyecek maliyeti o biliyor karı zararı o biliyor. Zirai ürünlerde maalesef kırsal kesimin dağınıklığı o bilince ulaşamamış olması derli toplu toparlanıp da kooperatif kuramayışları onları zayıf düşürüyor ve zarar ediyorlar. Bu da bizim üreticimizin hali. Ama dediğim gibi kooperatifçilikle bunların hepsi çok daha güzel bir pozisyona erecek.
FSM’YE DUYAN KOŞTU,DUYAN KOŞTU..
Yine Genel Başkanımızın Fsm’deki yürüyüş ve mitingi ile de ilgili birkaç kelime söylemek isterim. Genel başkanımız Özgür Özel’in Fsm’deki yürüyüşle ilgili izin alındı otobüsün üzerinden bir konuşma yaptı halka. O konuşmada belki on binler toplandı spontane orada.Büyük bir coşkuyla karşıladı insanlar genel başkanımızı. Duyuruyu biz aslında çok geç yaptık. Bursa örgütü olarak genel başkanımızın gelişini örgütledik ama erken yapamadık. Çünkü genel başkanımızın da çok yoğun bir şekilde programı değişiyor ve son dakikalarda belirlendiği için biz flamalarımızı asılan pankartları bile son anda yaptık. Ona rağmen duyan gelmiş duyan gelmiş genel başkanımız orada da müthiş kalabalığa hitap etti ve orada da çok güzel bir şekilde Türkiye ittifakını da tanımladı. “Biz sosyal demokratlar, Çağdaş demokratlar, muhafazakar demokratlar, milliyetçi demokratlar” diyerek yani Türkiye ittifakının tanımını yaptı ve hepsi ile kardeşiz onları partimize davet ediyoruz ve hep birlikte iktidara gelip insanlara iyi bir hizmet verebilmek için çabayı birlikte gösterelim, bu keyfi de birlikte tadalım diye çağrı yaptı bunu da yeri gelmişken sizlerle paylaşmak istedim.(Yarın kaldığımız yerden devam etmek üzere)

