Haberde Bursa

BELEDİYE KESESİNDEN “SEÇİM İFTARI MÜBAH MI?

23.03.2024
2

Selçuk Türkoğlu eski Bakan Varank’a ve Alinur Aktaş’a sordu:

BELEDİYE KESESİNDEN
“SEÇİM İFTARI MÜBAH MI?

-İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, eski Bakan Mustafa Varank ve Ak Parti Adayı Alinur Aktaş’ın, Bursa Büyükşehir katkılarıyla verdikleri iftarın hem seçim kanununa hem de dini teamüllere uygun olmadığın ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz Ramazan ayında da Ak Parti’nin iftarlarına sponsor olduğunun belgelendiğini vurgulayan Türkoğlu, “Gördük ki, huylu huyundan vaz geçmemiş.
Bu Ramazan’da da yine belediye kesesinden iftar verip, Bursa’nın olanaklarını siyasete alet ediyorlar. Yazıklar olsun” dedi.
Yayınladıkları görsel duyurularda iftara eski Bakan Mustafa Varank’ın da katılacağını duyurduklarını ve bu kanunsuzluğu artık alenen yapmaya başladıklarını belirten İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu şunları söyledi:
“Sn. Aktaş için belli ki seçim kanununun hiç bir önemi yok. Daha geçtiğimiz günlerde dile getirdiğimiz yasa dışı afişlerle ilgili eylemimizin mürekkebi kurumadan, şimdi de mübarek Ramazan’ın iftarını siyasete alet ettiğini görüyoruz. Üstelik bu işi artık ulu orta ve fütursuzca yapıyorlar.
Oysa 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve ‘Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’ hükümleri çok açık. Belediyelerin maddi manevi imkanları kamu malıdır ve kamu kaynakları üzerinden siyasi kazanım elde edemezsiniz. Ederseniz bu çok açık bir suçtur.
Aynı suç Anayasamızın 69. Maddesi kapsamında da yer alır.
Burada ne yapıyorsunuz?
Diyorsunuz ki, ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla verilecek iftara tüm halkımızı davet ediyoruz. İftarımıza Bakanımız Mustafa Varank, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Alinur Aktaş ve Mudanya Belediye Başkan Adayımız Gökhan Dinçer katılacaktır.’
Kim bu katılacağını söylediğiniz isimler?
Hepsi Ak Parti adayları!
Başka partilerin adayları var mı davet edilen?
Hayır yok!
Yani;
Bu iftarı sadece Ak Partili Adaylar için yaptığınız ve Allah için yapmanız gereken mübarek Ramazan iftarında yalnızca Ak Partili Adayların reklam ve tanıtımını yapacağınız, parasını da, davet görseline koyduğunuz Büyükşehir logosuna dayandırarak, Belediye kasasına ödeyeceğiniz o kadar belli ki!
Beyt-ül mala el uzatmayı öylesine doymak bilmez bir iştahla alışmışsınız ki, Rabbim sizi ıslah etsin!
Sanmayın ki bu yaptıklarınız yanınıza kar kalacak.
Kamunun ebedi vicdanı hepsini not etti.
Hiç merak etmeyin;
Bir gün gelir gereği mutlaka yapılır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>