Haberde Bursa

Batman Engelliler Derneği, Batman Osmanlı Teşkilatına Renkli Ziyaret Gerçekleştirdi

06.08.2023
356

Batman Engelliler Derneği, Batman Osmanlı Teşkilatına Renkli Ziyaret Gerçekleştirdi

Batman Engelliler Derneği üyeleri, toplumsal farkındalığı artırmak ve engelli bireylerin yaşamlarına dair önemli konuları gündeme taşımak amacıyla Osmanlı Teşkilatı’na anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. İşaret dili bilen engelli bir dernek üyesi, iletişimi sağlamak için özveriyle çaba göstererek samimi ve renkli bir atmosfer oluşturdu.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şerif Çelikkaya, Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Çelikkaya, Teşkilat Gençlik Kolları Başkanı  Enes İrven, Doğu anadolu Başkanı Sayın Abdülhamid Mermer, Güneydoğu Bölge Başkanı Sayın Bahattin Durmaz ve bazı  birim Başkanları iştirak ettiler.

Ziyaret sırasında, işitme engelli bireylerin iş istihdamıyla ilgili önemli sorunları masaya yatırıldı. Batman Engelliler Derneği üyeleri, işitme engelli, ve diğer engelli bireylerin iş dünyasında karşılaştığı zorluklara dikkat çekti. İşaret dili bilen dernek üyesi, engelli bireylerin sesine kulak vererek, onların düşüncelerini ve ihtiyaçlarını anlamada büyük bir rol oynadı.


Renkli fotoğraflar eşliğinde, samimi bir ortamda gerçekleşen bu görüşmede, Osmanlı Teşkilatı üyeleri de projelerinden bahsetti. Engelli bireylerin iş istihdamına yönelik farkındalığı artırmak ve onlara destek olmak amacıyla çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını belirttiler. Bu projeler sayesinde, engelli bireylerin yeteneklerini geliştirme, istihdam süreçlerine katılımı ve iş dünyasında eşit fırsatlara erişimi hedefleniyor.

Derneğe gelen misafirlerimiz ; ziyaretin amacına uygun şekilde gerçekleştiğini ve işitme engelli dernek üyesinin iletişimdeki önemli katkılarından dolayı teşekkür etti. Engelli bireylerin toplumdaki yerinin güçlendirilmesi için iş birliğinin önemine vurgu yaptı ve Osmanlı Teşkilatı’nın duyarlı yaklaşımından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Bu anlamlı ziyaret, işitme engelli dernek üyesinin özverisiyle engelli bireylerin sesine kulak verilmesine ve onlarla dayanışmanın önemine bir kez daha vurgu yaparken, engelli bireylerin iş istihdamı ve sosyal yaşama katılımı konusundaki farkındalığın artmasına katkı sağlayacak nitelikteydi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>