Haberde Bursa

Başkan Alpay esnafın ve taşeron işçilerin taleplerini açıklamaya devam ediyor

01.12.2023
601

Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay teşkilat çalışmaları kapsamında toplantılar yapmaya devam ediyor. Alpay son olarak aralarında Eskişehir, İzmir, İznik ve Bursa’nın da yer aldığı il ve ilçelerde partilileriyle buluştu.

Her yerde esnafın sorunlarını anlattı

Gittiği her ilde esnaf ve sanatkarların sorunlarını ve taleplerini ile belediye şirket işçileri ve kamuda çalışan taşeron şirket işçilerinin kadro beklentilerini dile getiren Milli Sol Genel Başkanı Alpay, bu toplumsal taleplerin ivedilikle karşılanması gerektiğini savundu.  Esnafların ülkenin atardamarı olduğuna vurgu yapan Alpay, genel seçimler öncesinde söz verilen Bağ-Kur prim indiriminin gerçekleştirilmediğini hatırlattı.

“Türkiye’nin Ecevit’in Demokratik Sol ilkelerine ihtiyacı var”

Partilerinin kısa sürede Anadolu’nun birçok il ve ilçesinde teşkilatlandığını belirten Genel Başkan Hüseyin Alpay, DSP’nin son dönemdeki politikaları nedeniyle birçok DSP’linin partilerine katıldığını ifade ederek, 3 Aralık’tan sonra bütün DSP’lilerin Milliyetçi Sol Parti’de buluşacaklarını söyledi. Kendisi de eski DSP’li olan Alpay, 2019 yılındaki DSP Kurultayında Genel Başkanlığa aday olmuştu. Alpay geçmiş yıllarda DSP’de Genel Merkez PM üyeliği ve il Başkanlığı görevlerini de yapmıştı.

Gittiği şehirlerde eski partilileri ile de çeşitli toplantılar yapan Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay, “Türkiye’nin Bülent Ecevit’in kuramcılığını yaptığı Demokratik Sol’a ihtiyacı var. Bu ihtiyacı da Ecevit’in çizgisinden çıkan DSP değil, gerçek Demokratik ve Milli Solcuların oluşturduğu Milliyetçi Sol Parti giderecektir” dedi.

“Taşeron işçilere kadro, Bağ-Kur’lulara eşit emeklilik”

Açıklamalarında ülke gündemine dair görüşlerine de paylaşan Genel Başkan Hüseyin Alpay, sayıları yüzbinlerle ifade edilen belediye şirket işçileri ve kamuda çalışan taşeron şirket işçilerinin kadro beklentilerinin karşılanması gerektiğini bildirdi. Alpay açıklamalarında ayrıca, Bağ-Kur 7200 prim günü indiriminin de yılbaşına kadar yasalaşmasının beklendiğini, ancak bunun yeterli olmadığını esnaf ve sanatkârların da SGK şartlarında emekli edilmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay teşkilat ziyaretleri dışında STK ziyaretleri de gerçekleştirdi. Son olarak Erzurum Dörtler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadrettin Arda’yı da ziyaret eden Alpay, başarılı çalışmaları nedeniyle Sadrettin Arda’ya teşekkür etti.

Genel Başkan Hüseyin Alpay’ın toplantılarına, Genel Sekreter Mehmet Bozkurt, Genel Başkan Yardımcısı Ali Küçükbingöl ve Başdanışman Hüseyin Yaylıcı da katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>