B-Reçetesiz İlaç Yok! İznik’te 2.500 Üreticiye Yeni Sistem Anlatıldı

    05.03.2026
    B-Reçetesiz İlaç Yok! İznik’te 2.500 Üreticiye Yeni Sistem Anlatıldı

    Bursa’da 1 Temmuz 2026 itibarıyla uygulanacak olan B-Reçete sistemi için İznik’te üreticilere yönelik önemli bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

    T.C. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantı, 04 Mart 2026 Çarşamba günü saat 14.00’te İznik Marmarabirlik Kooperatifi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

    Toplantıya yaklaşık 2.500 üretici katıldı. Eğitimde, Bitki Koruma Ürünleri Uygulayıcı Belgesi ve yeni B-Reçete sistemi detayları anlatıldı. Eğitimler Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından sinevizyon destekli olarak verildi.

    Çiftçilerin Zorlukları

    Toplantıya katılan üreticiler, uygulamanın yer ve zaman açısından yetersiz olduğunu ve tarım mevzuatında sık sık değişiklik yapılmasının üreticiyi zor durumda bıraktığını ifade etti. Ayrıca birçok çiftçi, tarıma yeterli destek sağlanmadığı için maliyetlerin çok yüksek olduğunu ve bu nedenle tarımdan uzaklaştıklarını dile getirdi.

    Yetkililer, B-Reçetesi olmayan üreticilerin ilaç bayilerinden ürün temin edemeyeceğini belirterek, detaylı bilgi almak isteyenlerin İznik İlçe Tarım Müdürlüğü’ne başvurmasını önerdi.

    Kurum Temsilcileri de Katıldı

    Toplantıya ayrıca;

    • İznik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Turan Aksakallı,
    • İznik Marmarabirlik Kooperatifi Başkanı Hüseyin Mersin,
    • İznik Ziraat Odası Başkanı Vedat Çakar

    da katılarak üreticilerle bir araya geldi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.