Anadolu Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Ferhat Armağan’dan Cadılar Bayramı Tepkisi: “Kendi Kültürümüzü Yaşatalım, Taklitçi Olmayalım!”

    03.11.2026
    Anadolu Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Ferhat Armağan’dan Cadılar Bayramı Tepkisi: “Kendi Kültürümüzü Yaşatalım, Taklitçi Olmayalım!”

    Anadolu Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Ferhat Armağan, Türkiye’de Cadılar Bayramı adı altında gerçekleştirilen kutlamalara tepki göstererek, toplumun kendi kültürel ve manevi değerlerine sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

    Anadolu Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Ferhat Armağan, Cadılar Bayramı kutlamalarına ilişkin yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’nin köklü tarihine, geleneklerine ve kültürel mirasına dikkat çekti.

    Türkiye’nin binlerce yıllık tarihi, güçlü aile yapısı, örf ve âdetleriyle önemli bir medeniyet birikimine sahip olduğunu belirten Armağan, kendi kültürel değerleri yaşatılabilecekken yabancı kültürlerin taklit edilmesinin doğru olmadığını ifade etti.

    “Çocuklarımıza kendi değerlerimizi öğretmeliyiz”

    Çocukların ve gençlerin yetişmesinde ailelerin ve eğitimcilerin önemli sorumluluklar üstlendiğini belirten Armağan, genç nesillere korku figürleri ve yabancı kültürlerin sembolleri yerine merhamet, güzel ahlak, saygı, sevgi ve insanlık değerlerinin örnek gösterilmesi gerektiğini söyledi.

    Armağan, açıklamasında Peygamber Efendimizin güzel ahlakını ve Kur’an-ı Kerim’in Kalem Suresi 4. ayetini hatırlatarak, toplumun örnek alması gereken temel değerlerin başında güzel ahlakın geldiğini vurguladı.

    “Farklı kültürlere düşman değiliz”

    Farklı kültürlere karşı düşmanlık beslemediklerinin altını çizen Armağan, asıl hassasiyetlerinin kendi kültürel kimliklerinin unutulmaması olduğunu belirtti.

    Ailelere, eğitimcilere ve yetkililere çağrıda bulunan Armağan, örf, âdet, gelenek ve manevi değerlerin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini dile getirdi.

    “Kültürünü kaybeden bir millet geleceğini de tehlikeye atar”

    Anadolu Aşiretler Federasyonu olarak kültürel değerlere sahip çıkılması çağrısında bulunan Ferhat Armağan, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

    “Bizim medeniyetimiz korkunun değil merhametin, karanlığın değil aydınlığın, taklitçiliğin değil kendi değerlerine sahip çıkmanın medeniyetidir. Kendi kültürümüze sahip çıkalım, çocuklarımızı kendi değerlerimizle yetiştirelim ve gelecek nesillere kimliğini kaybetmemiş güçlü bir toplum bırakalım. Unutmayalım ki bir millet kültürünü kaybederse geleceğini de kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Kültürümüze sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur.”

    Armağan, açıklamasını kamuoyuna saygıyla duyurdu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.