Haberde Bursa

ALİ ÖZTÜRK: GÜNEYBUDAKLAR’DA TARİH YAZDIK..!!

27.03.2024
32

Osmangazi İlçemizin merkeze en uzak mahallelerinden olmuş olmasına rağmen Güneybudaklar’a merkezdeki bütün mahallelerde olan olanakları,hizmetleri  getiren bu anlamda Bursa’mızın en başarılı,efsanevi Muhtarları arasına girmiş olan Güneybudaklar Mahallesi Muhtarı Ali Öztürk ile başta getirilen hizmetler ve  birçok merak edilene cevap bulduğumuz detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

****Ali Muhtarım öncelikle bizleri ,ekibimizi uzun bir aradan sonra Güneybudaklar’da muhtarlık binamızda konuk ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum.Tabii seçimlere de şunun şurasında  birkaç gün kaldı kısaca sizi tanıyalım sonrasında isterseniz sorularımıza geçelim?

—-Bizlere Böylesine güzel bir fırsat tanınmış olmanızdan ve Güney budaklar’a kadar gelmenizden dolayı teşekkür etmek istiyorum.Ben Ali Öztürk, Muhtarlıkta ikinci dönemimizi tamamlıyoruz.1972 doğumluyum, evliyim, 2 çocuk babasıyım. 17 yaşından beri siyasetin içerisindeyim. Birçok görevlerde bulundum. Babam da uzun yıllar burada muhtarlık yaptı, onu da eklemek isterim. 2014 ve 2019’daki muhtarlık seçimlerini rahat bir şekilde kazandım, şükürler olsun. Köyümüze mahallemize en iyi hizmetin getirmek adına birkaç gün sonra yapılacak olan seçimlerde ekibimizle birlikte tekrar aday olduk.Bu benim muhtarlık anlamında son seçimlerim. İnşallah biz de öyle gözüküyor ki cumhurbaşkanımızla birlikte bırakacağız.

****Peki Ali Muhtarım tabii 10 sene önceki Güneybudaklarla şimdiki Güneybudaklar arasında gerçekten büyük fark var bunun en yakın şahitleri de aralıklarla gelmiş olmamıza rağmen Güneybudaklar’a bizleriz.Bu süreçte neler yapıldı ne gibi yenilikler yaşandı Güney budaklar’da.

DÜĞÜN SALONU-ÇOCUK PARKI-ARAZİ YOLLARI HEPSİ TAMAM..!!

— Tabii bu 10 senelik süreçte çok şey değişti. Bu dağ bölgesinde şöyle söyleyeyim size gerçekten biz Güneybudaklar’da tarih yazdık.Şu anda Bursa’da çok mahallede olmayan hizmet Güney budaklar’da var onu Öncelikle söylemek isterim.Arazi yollarımız mesela sıfır   sorun var şuanda , ve yine tekrardan başlayacağız bu çalışmamıza. 100 kilometreye  yakın yol açmışızdır, daha önce yollarımız vardı ama işlek değildi. 80 kilometreden aşağı kesinlikle değildir. Köyün dışından çıktığın zaman dağın dibine kadar istediğin araçla gidebileceğin şekilde stabilize malzemesi dökülüp temizlikleri yapıldı, alt giderleri oluşturarak tüm hizmetleriyle beraber hazırdır yani, köyümüzün en az  100-150 sene belki daha fazla hiçbir şeye ihtiyacı yok.Düğün salonundan  tutun,çocuk oyun parkına, Yemekhanelerimiz sen de gördün biliyorsun kadın yemekhanemiz voleybol sahamız Bursa’da olan her şey şu anda köyümüzde var. Mesela bölgede de tek d Düğün Salonu olan bina olarak proje olarak olan  tek köy bizim köyümüzdür.

**** Uzun yıllar ihtiyaç kalmadı dediniz Muhtarım ama işte 31 Mart’tan sonra tekrardan göreve devam etmeniz durumunda neler yapma planlarınız var.?

BİR ESKİ CAMİMİZ KALDI..!!

—- Şu an köyümüzde Alinur başkanımız talimatlarını verdi eski camimiz var dedelerimizden, atalarımızdan kalan onun bakımı onarımı olacak.En son tamiratını zaten 300 sene önce 400 sene önce Hacı Aziz Dedem yaptırmış. Yüzyıllar önce yapılmış şimdi işte biz de Alinur başkanımızın talimatlarıyla tekrardan buranın bakımını yapacağız .Çok güzel bir eser olacak diye tahmin ediyorum.Kayıtlarda var zaten Cami girişinde yazıyor herkes okuyamıyor eski yazı Osmanlıca olduğu için orada , o tarz okuyanlar biliyor onlardan biliyorum inşallah onu da yaptıktan sonra köyümüzde herhangi bir sıkıntımız eksiğimiz kalmayacak. Kadınlarımızın mevlüt  okumalarında diğer bazı etkinliklerimizde kullanmak için temizliğini yapıp, öyle hazır hale getireceğiz inşallah.

*** Ali Muhtarım Tabii sizin kurumlarla da aranız iyi olduğundan Gece gündüz demeden burada işte gelen görevliler gerçekten köyde ne ihtiyaç varsa gidermeye çalışıyorsunuz, bu durumu  paylaşımlarınızdan  görüyoruz? 24 saat çalışıyorsunuz diyebiliriz değil mi muhtarım?

VE DAHA NELER NELER YAPILDI

—- Bizde misafirperverlik vardır. Biz Osmanlı çocuklarıyız,tornlarıyız, herkese ikramımızda vesaire hiçbir sıkıntımız olmaz. Gelen geçen kimler geliyorsa Bursa’dan çalışmak anlamında, Köyümüze hizmet vermek anlamında biz de tabii misafirlik çerçevesinde gereken Konukseverliği şimdiye kadar yaptığımız gibi bundan sonra da yapacağız. Gece de olsa bir ihtiyaç varsa köyü sıkıntıya sokuyorsa tabii ki çalışıyoruz. Allah razı olsun bürokrasiyle de aramızın iyi olması eskiden siyasetten gelmemizin tabi bunda etkileri var. Herkesle dostluklarımız güzel, bu yüzden köyümüzde en ufak bir sıkıntı kalmadı bitirdik ,bu dönemde işte ufak tefek sıkıntılarımız kaldı onları da tamamladıktan sonra emekliliğimizi isteyeceğiz, takdir bu anlamda Güneybudaklıların.

***Bu anlamda Tabii başkanlarımızla da aranız  her zaman dostluk çerçevesinde ilerledi hep değil mi Muhtarım?

GÖNLÜM DEĞERLİ BAŞKANLARIMLA..!!

—- Hepsi ile çok iyi hepsi ile çok eskiden beri tanışırım.Recep Başkanım olsun Alinur Başkanım olsun Mustafa başkanımla zaten vekilliğinden beri görüşürüz devamlı, hiçbir sıkıntımız yok.Bunun yanı sıra bürokrasideki  arkadaşlarımızla çok eskiden beri tanışırız Herkes bizi bu anlamda iyi tanır. Sonuçta biz kendi şahsımız için gitmeyiz ,biz köyümüze hizmet etmek için her türlü aramızda iyi olduğu için hizmet gelmesi anlamında güzel ilişkilerimiz sayesinde hizmetleri getirmiş durumdayız. Bu anlamda bütün başkanlarıma Alinur Aktaş başkanıma Mustafa Dündar başkanıma daha önceden Recep Altepe başkanınama da köyümüze hizmet getirme anlamında bizlere destek olan herkese bürokrasideki tüm müdürlerimize herkese teşekkür etmek istiyorum.

*** Ali Muhtarım Tabii buraya kadar gelmişken azalarınızı da öğrenmek isteriz ?

İŞTE AZALARIMIZ,ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZ

—Elbette azalarımız çalışma arkadaşlarımız; Ali Özdemir, Ahmet Yılmaz, Zekeriya Oruç, Taner Şekerci, Mustafa Çakır, İbrahim Alp, Mehmet Coşkun  ve Ramazan Arı’dan ibarettir.

*** Ali Muhtarım yavaş yavaş da geldik tabii röportajımızın sonuna son olarak buradan Güneybudaklar’da yaşayan insanlarımıza Ne gibi mesajlar vermek istersiniz ,son olarak neler eklemek istersiniz?

GÜNEYBUDAKLILAR TAKDİR EDECEKLER..!!

—- Ben Osmangazi Belediye başkanımıza da Büyükşehir Belediye başkanımıza da başarılar diliyorum kim gelirse bizim başkanımızdır. Tabii benim gönlümde herkesin kendince siyasi görüşü vardır. Ben buna açıkça her yerde söylüyorum. Ben AK Parti’ye Hizmet etmekten cumhurbaşkanımıza Hizmet etmekten gurur duyuyorum .Onun sayesinde de köyümüze güzel hizmetler yaptık, artık bunun takdirini Güneybudaklar halkı gösterecek. Başkanlarımıza olsun, bize olsun… Herkes bizim köyümüzün eski halini de biliyor,yeni halini de biliyor şimdiki halini de biliyor, artık onu takdirini Güney budaklar’da yaşayan insanlarımız takdir edecek. Biz göreve geldiğimizde bir sene içerisinde zaten aynı Dernek Başkanlığı adaylığımda olduğum gibi bir iki sene içerisinde belirli bir şeyler yapamazsam istifa edeceğim demiştim.Aynen iki sene içerisinde de aza  arkadaşlarımızla toplantı yaptık. Yok dediler devam et. Ben köyümüze çok hizmetli zaten 2014 seçimlerinden sonra 2-3 yıl içerisinde köyümüzün İhtiyacı olan bütün işleri bitirdim.Şu anda yapmış olduğumuz işlerin bozulan tamirlerini yapıyoruz. Ben açık söylüyorum belki arkadaşlarımız kızacak ama 5 dönem 6 senelik muhtarlık yapan arkadaşlarımı  ben bir dönemde geçtim.Tabii şimdi bunun takdirini de Güneybudaklar’da yaşayan insanlarımız karar verecek. Çünkü onlar da köyümüzün eski halinide şimdiki halini de biliyorlar, hizmetleri ,yatırımları her şeyi biliyorlar.

Ben son olarak başta Güneybudaklar’da yaşayan insanlarımız olmak üzere Osmangazi ilçemizde, Bursa’mızda ve yurt genelinde yaşayan 86 milyon Türk insanına Güneybudaklar köyünden sevgilerimi ,selamlarımı ,gönderiyorum esenlikler ,diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞARILARININ DEVAMI DİLEĞİYLE  EFSANE MUHTAR ALİ ÖZTÜRK..!!

Merkeze uzak olmasına rağmen merkezdeki birçok mahallede olmayan hizmetleri Güneybudaklar’a getiren, bu anlamda hiçbir eksikliği kalmayan,

Gençlik yaşlarından itibaren siyaset içerisinde olmuş olması nedeniyle bürokrasiyle de iletişimi en üst düzeyde olan değerli başkanlarımızla ilişkileri dostluk çerçevesinde olmasının da avantajıyla bu süreçte başarılı hizmetlerin Güneybudaklar’a gelmesini sağlayan

3. ve son olarak Güney Budaklar’da yaşayan insanlarımızdan destek bekleyen Bursa’mızın kesinlikle en başarılı Muhtarları arasında kendisine yer edinen

Güneybudaklar’ın Efsane Muhtarı Ali Öztürk’e bizler de Pazar günkü seçimlerde başarılar diliyoruz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>