Haberde Bursa

Alfaltlı; Biz yerel seçimlerde hizmet edecek adaylarla çalışmaya başladık

04.07.2023
98

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı Bursa’da gerçekleştirdiği basın buluşmasında yerel seçime dair açıklamalarda bulundu.

Alfatlı'dan Bursa'da yerel seçim mesajı

HÜSEYİN İZCİ / BURSADA BUGÜN

Birçok basın mensubunun katıldığı toplantıda Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı genel bir değerlendirme ile konuşmasına başladı.

Düzenlenen basın toplantısına Alfatlı ile birlikte Büyük Birlik Partisi Merkez Disiplin kurulu üyesi Selahattin Çelt, Alperen Ocakları Bursa İl Başkanı Ferhat Levent, Büyük Birlik Partisi Bursa milletvekili adayı Kemal Akyıldız, Nilüfer İlçe Başkanı Aydın Çakın katıldı.

“BURSA’YA YATIRIMIN ARTMASI GEREKİYOR”

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri hakkında konuşan Alfatlı, “Önümüzde 5 yıllık bir süreç var. Bursa’da genel başkanvekili olması, eski sanayi bakanının Bursa’dan olması, Bursa’ya olan hizmet akışının artmasının hızlanacağını düşünüyoruz. Bursa’ya yatırım artması gerekiyor. Bursa’nın eksikleri var. Yapılması gerekenler var” dedi.

“YENİ BİR ANAYASAYA TÜRKİYE’NİN İHTİYACI VAR”

Alfatlı, “Parlamenter sistem mi başkanlık sistemi mi? Vatandaşımız seçimde de bunu oyladı. Biz şunu söylemiştik. Mutabık olduğunuz konuları ortaya koyun. Gerisini düşünelim. Yaşanan süreçte yeni yeni gelişmeler oluyor. 11 tane ilimiz yeksan oldu. Yeni yeni bakanlık konuşuyoruz. Bunları revize edecek yeni bir anayasaya Türkiye’nin ihtiyacı var. Yerel yönetimlerde de önceki seçimlerde kendi adımızla seçimlere girdik. Milletimiz bize şunu dedi. Evet siz Cumhur İttifakı’nın içerisindesiniz. Ama yapıcı muhalefetle devam edin. Bu yöndeki görüşlerimizi de iktidar partisi ile paylaşıyoruz. Milletimiz bize bu görevi verdi ” dedi.

“YEREL SEÇİMLERDE HİZMET EDECEK ADAYLARLA ÇALIŞMAYA BAŞLADIK”

Alfatlı, “Yerel seçimlerde doğu ve güneydoğu da aday çıkarmadık. Biz aday koyduğumuzda cumhur ittifakının adayı seçilemeyecekse oraya aday koymadık. Bu seçimlerle de ilk 100 yarışmacı adayda yüzde 40.3 oy aldık. Biz yerel seçimlerde hizmet edecek adaylarla çalışmaya başladık” ifadelerini kullandı.

“YEREL SEÇİMLERDE SÜRPRİZ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Alfatlı, “Tabi ki iktidar olmak istiyoruz. Bu noktada daha çok çalışmamız lazım. Ama şunu görüyorum ki Mart ayında olacak seçimlerde ciddi değişimler olacağını görüyorum. Özellikle Ankara ve İstanbul’da değişim olacağını düşünüyorum. Belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı yardımcısı adı altında şehir şehir gezmesi ciddi anlamda olumsuz bir sonuç verdi. Dolayısıyla yerel seçimlerin sürpriz sonuçları olacağını düşünüyoruz. Biz tüm teşkilatlarımızla yerel seçimlere hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.

“MİLLETVEKİLLERİNİ BURSA’DA ÇALIŞMAYA DAVET EDİYORUM”

Alfatlı, “Bursa’mızın iktidardan ve hükümetten çok daha fazla destek alması gerektiğini söylüyorum. Özellikle ulaşımda destek alması lazım. Bursa’daki bütün siyasetçilerin bir araya gelme kültürüne örnek olmaları gerekiyor. Bu maalesef bu güne kadar başarılamadı. Hangi partiden olursa olsun. Neticede Bursalı vatandaşlar seçti bu isimleri. Ben milletvekillerini Bursa’da çalışmaya davet ediyorum” dedi.

“YOĞUN BİR SEÇİM SÜRECİ GEÇİRDİK”

Düzenledikleri toplantı hakkında konuşan Alfatlı, “Burada sizlerle bir araya gelmemizin sebebi şuydu. Yoğun bir seçim dönemi geçirdik. Akabinde bir bayram oldu. Ben partim adına herkese teşekkür ediyorum. Güzel çalışmalar yapıldı. Seçim süreci çok kısa bir süreçti. Sonrasında bayram geldi. Bugün de sizlerle birlikte olmak istedik” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>