Haberde Bursa

Ahmet Koçak Yazdı; VATANDAŞIN İÇLER ACISI HALİ

22.01.2023
852

Köşe yazarımız Ahmet Koçak makalesinde;

Twitter ve Facebook’ta zekice paylaşımlar ve yanıtlar çok hoşuma gider. Esprili,  kısa tümcelerle taşı gediğine koyanlar çok oluyor. O gençleri okuyunca ülkem adına ümidim artıyor (Okumayan yazamaz; okumaya devam etmeyen yazmaya devam edemez). Aşağıdaki yanlış anlama, okuduğunu anlamama durumlarını görünce de üzülüyorum. Bu insanlar oy veriyor ve ülkenin geleceğinde söz sahibi oluyorlar. Bu gün geldiğimiz durumda onların payı büyüktür.

Not: Yazıda geçen hakaretleri insan içine çıkar hale getirdim.

Ünlü biri tivit atmış:  “Seçime 116 gün var. Az gibi ama değil. Türkiye gündeminin değişimini hesaba katınca pek de az sayılmaz.116 gün demek, bu süre zarfında Türkiye ortalamasında 10’u ağır, 130’u suni, toplam 140 kere gündem değişecek demektir.  Üff!” yazmış. Kelime dağarcığı zayıf, okuduğuna anlamayan biri: “Sünniler becerdi seni sanıyorum. Biz ne alaka şimdi?” diye yanıtlamış ve kendi gibi cahillere ünlü birine nasıl da laf soktuğunu anlatıyordur. Bir başka tivit:

“Jack Wilshere kararını verdi: Ailevi sebeplerden dolayı Londra’da kalmak istiyor.” tivitine başka bir yanlış anlama üstadı Yagbut yanıt vermiş;

Yeter lan bu mezhepçiliğiniz şerefsizler. Aleviler ne yaptı size?”

Bir video izledim; videoda kültürlü bir genç kayalara çizilmiş resimlerle ilgili konuşuyor. Dinleyen cahil bir adam soruyor:

Peki Kim yapmış?”(güzel soru)

“Anonim” diye yanıtlıyor genç adam.

Senin anonim. Abla bu çok küfürlü konuşuyor.” diyor cahil adam.

“Küfür değil, anonim, kimin yaptığı belli olmayan demektir.” açıklamasının ardından cahil adam;

Senin anonin kimin yaptığı belli olmasın bana ne?” diye yanlış anlamaktan hala vaz geçmeyip devam ettiriyor. Gel de gülme? Yine başka bir video; bir kızcağız sokak söyleşisi yapıyor ve bir adama soruyor:

Çocuk internet üzerinden, okula gitmeden eğitim alabilir mi?” Adam döktürüyor:

Okula gitmeden eğitim alınır mı? Sucuk, laboratuvara girer güzelcene ondan sonra yenmeye başlar ondan sonra. Laboratuvara girmeden sucuk olur mu? Karambola sucuk olmaz. Bizim sucuklarımız öyledir. Hakiki Afyon sucuğudur. Bir laboratuvardan geçer; dana eti mi, eşek eti mi, sıpa eti mi, şey mi, kuzu eti mi, keklik eti mi ne eti ne ettiğini bilemen laboratuvardan geçmeden yaa…!” Öyle almış başını gidiyor ki kızcağız araya girip; “sucuk değil, çocuk” diyemiyor.

Yine “ben malımı bilirim” bilmişliğinde biri tiwit atmış:

“Alimin fikri neyse, zikri de odur.

Not; inşallah zikriyi yanlış anlamazlar” diye de yanlış anlamaları önlemek için eklemiş. Böyle açıklamalı yazıyı bile yanlış anlayan biri olmuş:

Ayıptır lo!”yazmış iyi mi?

İmam:

“Bu ne lan! Bu halde mi geldiniz namaz kılmaya?” diye çıkışıyor camiye sarhoş olarak gelen adama. Adam:

İki tek at, çok kolay kılarsın, dedin.”

İmam: “Oğlum rekât rekât!”

“ Cem Davranın ‘Alevli Günler’ duyurusuna yazılan yanıt:

Alevi-sünni karıştırmayın bu ülkeyi. Size ne insanların dininden? Yazıklar olsun! Biz de sizi sanatçı bildik.” yazmış. Buyur, buradan yak!

Otels adlı kullanıcı: “Rasim Öztekin sen ne cins bir şerefsizsin?” diye kalaylamış.

Rasim Öztekin saldırıyı zekice savuşturmuş: “Kardeşim kime küfür edeceksen adını öğren öyle et. Anladığım kadarıyla bana değil, Rasim Ozan Kütahyalı ile bir derdin var.”  bu pası gören U.K. Mapko durur mu atmış golü: “Yalnız küfrün cinsinden muhatabını şak diye tespit etmişsin abi helal!

Can Eroğlu: “Suriyelilerin sayısı 6 000 000’ u geçti. Buna kimse önlem almıyor. Politika kuran bile yok.” demiş. Bizim yanlış anlama uzmanı Şakir Hacivat:

Kuran yok ne demek şerefsiz!” diye yanıtlamış. Koçari yazmış:

Tükenmez kalemin olayı da çok saçma. Tükenebilen bir maddeye neden tükenmez adını koymuşlar?” Urşano adlı biri hemen atılmış:

“ Pilot kalem de uçamıyor mesela!” diyerek olaya başka bir bakış açısı getirmiş.  Akkurt sonunda dayanamamış:

Pilotlar uçuyor mu lan!” diye kibarca(?) sormuş.  Yoman adlı kişi:

“Uçmuyor mu uçakla beraber,” deyince Karluk:

Uçağa bindirirsen pilot kalem de uçar.” Onlar birbiriyle cebelleşirken Koçari kollarını bağlayıp olana bitene gülmüştür.

M.A.M: “Uzun tanıtım filmini izlemek için aşağıdaki yutup linkine tıklayınız.” Gökgöz:

Niçin annelerimizi karıştırıyorsun usta niçin?” (Bu da İngilizce bileni)

Gel de ülkemizin büyük çoğunluğu oluşturan bu insanlarla felsefe, demokrasi, bilim, laiklik, insan hakları gibi konuları konuş konuşabilirsen. Ne söylesen yanlış anlayacaklar. Tüm bunlar son yıllarda cahillerin cesaretlendirilmesinden ileri geliyor.

Cahille sohbet etmek güçtür bilene

Çünkü cahil ne gelirse söyler diline…” Mevlana

ahmet.kocak16@hotmail.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>