Haberde Bursa

Ahmet Koçak yazdı; İHTİYAR HEYETİ TOPLANDI

19.11.2023
313

Köşe yazarımız Ahmet Koçak makalesinde;

Başında bir muhtarı bile olmayan, belli bir köy veya mahallenin oylarını alarak yerel yetki için seçilmeyen, her şeye burnunu sokma yetkisi olan heyetimizin daimi azaları:

Mikdat YILDIZ, Zeki BAŞTÜRK, İsmail TEKİN, Necati ÇELİK,  Ahmet İLBAŞ, Fahri İŞDAR,Nezir KÜÇÜKBAYRAKDAR(Aramızdan ayrılalı bir yıl oldu. Anısına saygıyla…)ve Ahmet KOÇAK

Birkaç İyi Adam yazımda tanıttığım için yinelemek istemedim. Aramıza bu gün Nurettin SAVAŞ ve Mahir YILMAZ da katıldı. Kahramanlarımızı tanıttıktan sonra gelelim geçtiğimiz Perşembe günü yapılan toplantımıza;yemekler yendi, meyve suları içildi(eskiden olsa “kolalar, sarı gazozlar içildi” yazardım. Ortam uygun olmadığından onlar alınmamış. Alınsaydı da“ kolalar döküldü” yazardım). Muhtarsız azalar kıvama geldi. Başlasın söyleşi…

Ne Olacak Bu Yıldırım’ın Hali?

Ev sahibimiz İsmail Tekin ve Fahri İşdarsofra hazırlığı için uğraşırken bizler de söyleşi hazırlığındaydık. Yıldırım deyince sordum:

“Değerli meclis üyelerimiz, Şurada üç ayınız kaldı. Neler başardınız? Tekrar aday mısınız?” dediler ki:
“Çok güzel projeler hazırlayıp meclise sunduk. Büyük mecliste nasıl ki “AKP ve MHP oylarıyla önerge reddedildi” deniyorsa bizim mecliste de önergelerimiz reddedildi. Mecliste çoğunluk olmayınca hiçbir şey yapılamadı maalesef.” dediler.

(Masada konuşulanlar masada kaldı onlarca yıldır. Bazen Zeki Bey yazdı. Yazma amacım aramızda kalmasın, kamuya mal olsun diyedir.. Arada pas yakalarsam espriler benden. Can Yücel tarzında şiirler yazan ve onun tarzında kalaylama yapan en gencimiz İsmail beye de yeri geldiğinde söz verilir o da gerekeni yapar ve yüreğimizi soğutur sağ olsun.)

Ne olacak Bu Bursa’nın Hali?

Kimin ne söylediğini not almadığım, zaten kıt olan aklımla da aklımda tutamadığım için “anonim” tarzda yazacağım yazımı. (İnternette dolaşan; bu türkü kime ait sorusuna; “ anonim” diyen birine cahil bir adam yanlış anlayıp: “Bu ne diyir? “Anonin” diye küfürlü konuşiyir! Ben de senin anonin…” diyen adam geldi aklıma nedense? Umarım öyle anlaşılmaz.)

*Bursa’da CHP kadroları yenilendi ve gençleşti. Genel başkan de genç ve dinamik biri olunca bundan sonra siyaset daha bir hareketli olacak, Her şey daha güzel olacak!

*Bursa da imar değişiklikleriyle çokrant dönüyor; birilerinin cebine iyi paralar giriyor. Bunları köşesine taşıyan Bursalı gazeteci Yaman Kaya’ya silahlı saldırıda bulunuldu. Geçmiş olsun!

*Bursalı bir grup FSM Bulvarı’nda bir Starbucks şubesinde İsrail’i Protesto etti. Bu protestolar tüm ülkeye yayıldı. Buraların Katar ortaklığı olduğu söyleniyor.Bundan habersiz vatandaşlar daha taşkınlıklar yaparak, kahveleri yerlere dökerek sürdürüyorlar protestolarını.Bu, biraz Doğu Türkistan’da Türklere yapılan saldırılar nedeniyle Çinli sandıkları Korelilere saldırmalarına benziyor.

*Bayer ilaç ve ürünlerini çöpe attı bir eczacı kadın. Sonraki güvenlik kameralarında ilaçları geri aldığını söyleyenler oldu.Bir başkadır benim memleketim…

Ne Olacak Bu Memleketin Hali?

*Emekli aylıklarının alım gücü iyice düştü. Memurlara verilenin aynısı emekli memura da yansırdı. İlk kez memur ve emeklisine farklı zam yapıldı.Asgari ücretin altında aylık alan çok emekli memur var. Emeklinin halı hal değil. Emeklinin türküsü; “Doğma güneş doğma halım hal değil. Karanlıklar beni gizlesin. Yalvarın kara toprağa beni gizlesin…”oldu.

*Ülkedeki dincilere; “işte size şehit olma fırsatı. Gazze halkına yardım etmeye gidip şehit olun.” diyenlere onlar da: “Asıl siz İsrail’e yardıma gidin. Böylece sizden kurtulmuş oluruz.” diye yanıt verdiler. Bakalım hangisi gidecek? Hem Türk vatandaşlarından iki taraf da gitse ülkeye sahip olacak milyonlarca Suriyeli, Afgan ve diğer milletlerden sığınmacı var merak etmeyin.

*Yirmi birinci yüzyılda insanlığın geldiği yer din savaşları mı olacaktı? Çok yazık! Savaşın her türlüsüne HAYIR!

Ne Olacak Bu Dünyanın Hali?

*Silahı, parası, teknolojisi, dünyadan yeterli desteği olmadan; “sonunu düşünen kahraman olamaz” mantığı ileİsrail’e saldıran Hamas, binlerce masum Filistinlinin ölümüne neden oldu, oluyor. Bir Filistinli; “Bu vahşete Hamas neden oldu” demesi, Siyonizm Karşıtı Yahudi örgütü üyelerinin protesto gösterisi, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan Yahudilerin İsrail’in yaptığı soykırıma karşı eylemleri de (ki hepsi çok değerliydi) arada kaynadı gitti. Türkiye hariç hiçbir Müslüman ülke onlara yardım için kılını kıpırdatmıyor.

*Bir Hamaslı yetkilinin; “Rus Ukrayna savaşı başlayınca dünyanın dikkati onların üzerine çekildi, bizi unuttular. Bu eylemle dikkatleri üzerimize çektik.”dediğini duydum. Bu kadar acıya değer miydi?

*İsrail’e bu fırsatı Hamas vermiş ve etrafı çevrilen Gazze halkı bombalarla yok edilmektedir. Bu bir vahşettir ve bu vahşete hemen son verilmelidir.

Umarım BM dünyada olan savaşlara son verilmesi için gerekeni yapar bizlerde izlerken acı çekmeyiz.

Toplantımızda konuşulanların özeti bunlardı.  On beş günde bir insanlığı kurtarmak için bir araya gelme kararı verdik. Gelecek toplantımızda yedek üyelerimizi de çağıracağız; Yıldırım’ı, Bursa’yı, Türkiye’yi ve Dünya’yı kurtarmaya devam edeceğiz…

ahmet.kocak16@hotmail.com

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>