Haberde Bursa

Ahmet Koçak yazdı; DEMOKRASİYE ATILAN KAFA

08.04.2024
45

Köşe yazarımız Ahmet Koçak, MHP’li meclis üyesinin CHP’li meclis üyesine yapmış olduğu orantısız hakareti kaleme aldı. Koçak;

Yıldırım Barış Manço Kültür Merkezi’nde mazbata töreninde bir meclis üyesinin CHP üyesi 76 yaşındaki Zülfikar BAL’a kafa atarak yere düşürmesi ulusal ve yerel medyada çokça yer aldı.

Zülfikar Bey, Sivas doğumlu, Sağlık Bakanlığı ve hastanede memur olarak çalışmış, emekli olmuş bir vatandaşımızdır. Memur olması nedeniyle yasalara, yönetmeliklere uyulması gerektiğine inanan; partisinde de parti tüzüğüne uyulmadığını sıkça dile getiren bir üyedir. Fotoğraf makinesi boynunda her türlü aktiviteyi resimler ve yazı yazarak anlatır, sosyal medyada paylaşır.

Aynı mahallede oturuyoruz ve yirmi yıldır tanıdığım, iyi bir insandır. Olayı duyunca çok şaşırdım. Kimseyle bir sorunu olmayan yaşlı bir adama neden vururlar ki?

Bir karşılaşmamızda;

Mahalle başkanı adayı oldum kazanamadım. Delege adayı oldum kazanamadım. Belediye meclis üyeliğine aday oldum kazanamadım. Milletvekili adayı oldum kazanamadım.” diye serzenişte bulunmuştu. Ben de teselli etmek için:

“Üzülmeyin Zülfikar Bey. Ben de mahalle başkanı adayı olmadım kazanamadım. Delege adayı olmadım kazanamadım. Belediye meclis üyeliğine aday olmadım kazanamadım. Milletvekili adayı olmadım kazanamadım. Sonuçta ikimizi de kazanamadık. Üzülmeyelim.” demiş onu gülümsetmiştim.

Bu gün saat on ikide Yıldırım Belediyesi önünde Zülfikar BAL’a yapılan saldırıyı protesto etmek için basın açıklaması yaptı CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı. Önce yönetim kurulu üyesi Avukat bey, olayın hukuki seyri hakkında bilgi verdi. Ardından İlçe başkanı İlhami Gün ve İl başkanı Nihat Yeşiltaş açıklama yaparak olayı protesto ettiler. Milletvekili Orhan sarı bal da yaşlı bir insana yapılan bu saldırının arkasını bırakmayacaklarını söyledi.

Basın açıklamasını dinleyip resimler çektikten sonra eve geldim. Zülfikar Bey’i telefonla arayıp geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Olayla ilgili bilgi aldım.

Nasıl oldu bu üzücü olay Zülfikar Bey?” soruma:

“Ahmet Bey ben Yıldırım Belediye meclisine yedek üye olarak seçildim. Bize mazbata vereceklerinden habersiz tören yerine gittim. Fotoğraf çekerken adım anons edilince şaşırdım. Mazbatasını alanlar Rabia işareti, bozkurt işareti yapmışlardı. Ben de zafer işareti yaptım. Sahneden indim. Yaklaşık yirmi dakika sonra biri bana bir şeyler söylemeye çalışıyordu. Yıldırım Belediye Başkanı konuşurken gürültüden ne dediğini anlamadım. Kulaklarım az işittiği için yanına gidip kulağına;

Ne diyorsunuz anlayamadım?” diye sormamla birlikte kafa attı ve beni kanlar içinde yere düşürdü. Ondan sonra bir şeyle ilgilenemedim. Sonradan televizyondan izledim;

“Burası milliyetçi bir yer burada zafer işareti yapılmasına izin vermem.” diye bağırıp küfürler ediyordu. Herkes kendi işaretini yaptı. Neden benimki sorun oldu anlayamadım. Hastaneye gittik. Rapor verdiler. Gerekli mercilere şikâyetimizi yaptık. Adamı tanımam etmem. Herkes mutluluğunu istediği şekilde ifade etme özgürlüğüne sahiptir. Size serbest de bize yasak mı?” dedi.

Onunla görüşmemin ardından televizyondaki görüntülerde olayın ortasında gözüken CHP Yıldırım ilçe başkan yardımcısı Rüstem TOKSÖZ’ü aradım;

“Hocam ben olayı önce anlayamadım. Neler olup bittiğini anlamaya çalıştım şaşkınlıkla. Olay olup bittikten sonra fark ettim Zülfikar abiye vurduklarını. O sırada o kişiyi dışarı çıkarıyorlardı. Çok üzüldüm. Yetmiş altı yaşında, babası yaşında bir insana bu yapılır mı?” dedi.

Mesele anlaşılmış ve sonuçta Demokrasiye kafa atılmıştı.

ahmet.kocak16@hotmail.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>