Haberde Bursa

Adana broşür savaşları: Seçime 1 hafta kala şok ifşalar başladı!

26.03.2024
4
Adana broşür savaşları: Seçime 1 hafta kala şok ifşalar başladı!Yerel seçim çalışmalarında son haftaya girilirken, Adana’da adaylar arasında karşılıklı broşür savaşları yaşanıyor. CHP’nin Çukurova Belediye Başkan Adayı Emrah Kozay hakkında Adana sokaklarında dağıtılan broşürlerin ardından, bir broşür de AKP’nin Seyhan Belediye Başkan adayı Erdal Hatipoğlu hakkında yayınlandı. Adana gündemine bomba gibi oturan broşürde Erdal Hatipoğlu hakkında şok iddialar yer alıyor.

Emrah Kozay’ın hakkında dağıtılan broşürlerin ardından AKP’nin Seyhan adayı Erdal Hatipoğlu hakkında dağıtılmaya başlanan broşürler Adana yerel basınına da yansıdı. “AKP’nin PKK ilişkili adayı” başlığını taşıyan Hatipoğlu broşüründe, AKP adayının geçmişine dair önemli iddialar yer alıyor.

SOYADINI DEĞİŞTİRDİ, ÇÜNKÜ AİLE PKK’LI…

Broşürde, Erdal Hatipoğlu’nun 2003 yılında soyadını değiştirdiği ve ‘Hatipoğlu’ soyadını aldığı iddia ediliyor. Erdal Hatipoğlu’nun önceki soyadı ise broşüre göre ‘Avlar’. Hatipoğlu’nun çekirdek ailesinde de teröristlerinin olduğu ileri sürülen broşürde şu ifadeler yer alıyor:

“Erdal Hatipoğlu’nun kız kardeşi Naciye Avlar ve amcasının kızı Nurcan Avlar PKK’nın dağ kadrosunda yer alan iki azılı terörist. Bu iki terörist TSK tarafından öldürüldü.”

ASLEN ADANALI DEĞİL, DİYARBAKIRLILAR

Broşürde asıl soyadları ‘Avlar’ olan Hatipoğlu ailesinin aslen Adanalı değil Diyarbakırlı olduğu vurgulanıyor. Öte yandan, bildiriye göre Avlar-Hatipoğlu ailesinde terör iltisaklı olan yalnızca bu iki isim değil. AKP Seyhan Adayı Erdal Hatipoğlu’nun amcasının oğlu olduğu söylenen Veysi Avlar, terör suçlamasından Konya Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde 1994’ten 2014’e kadar yargılandı. Aynı şekilde bir diğer amcasının oğlu Yahya Avlar da, aynı şekilde terör suçundan 2014 yılından beri Diyarbakır’da cezaevinde.

ADAM KAÇIRMA, KAÇAK ELEKTRİK, ALIKOYMA…

Bildiriye göre Erdal Hatipoğlu’nun soyadını değiştirdikten sonra da aldığı cezalar var. Bunlardan biri 2005 yılındaki kaçak elektrik kullanımı cezası. AKP’nin adayı Hatipoğlu’nun öz kardeşi Abdurrahman Hatipoğlu ile yeğeni Erkan Hatipoğlu hakkında ise Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 2021 yılında ‘adam kaçırma ve alıkoyma’ suçundan ceza vermiş bulunuyor.

EMRAH KOZAY HAKKINDA DA DAĞITILMIŞTI

Geçtiğimiz hafta, CHP’nin Çukurova Belediye Başkan Adayı Emrah Kozay hakkında da bir bildiri dağıtılmıştı. Bu bildiride, Emrah Kozay’ın AKP Gençlik Kolları’nda yetiştiği, halen ailesinin tamamının AKP’li olduğu iddiası yer almıştı. Bildiride Emrah Kozay ve ailesi hakkında uyuşturucudan tefeciliğe birçok suçlama bulunuyordu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>