Haberde Bursa

20 eski hükümlü ‘Arı Yetiştiriciliği’ sertifikası aldı

14.02.2024
6

BURSA’da İŞKUR Eski Hükümlü Hibe Desteği proje başvurusu yapmak isteyen eski hükümlüler için, Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Osmangazi Halk Eğitim Merkezi ve Tarım ve Orman Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü işbirliğinde “Arı Yetiştiriciliği” kursu gerçekleştirildi. Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen, Ziraat Mühendisi Hasan Cengiz ve Veteriner Sağlık Teknikeri Seval Taşkın tarafından 30.01.2023-13.02.2024 tarihleri arasında 84 saatlik verilen eğitimlere 20 hükümlü katıldı.
Kurs programı kapsamında ilk olarak teorik bilgiler anlatıldı. Teorik bilgilerin yanında 08.02.2024 tarihinde Dürdane mahallesinde arıcılık yapan bir çiftçinin arı sahasına alan ziyareti gerçekleştirilerek teorik bilgilerin pratik olarak deneyimlendi. Kurs sonunda yazılı sınava katılan kursiyerler Halk Eğitim Merkezi Onaylı “Arıcılık Sertifikası” almaya hak kazandı. 13 Şubat 2024 tarihinde düzenlenen sertifika törenine Denetimli Serbestlik Savcısı Tuncay Sümbül, Denetimli Serbestlik Müdürü Cihat Çanak, Osmangazi İlçe Tarım Müdür Nuri Tuna Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Albayrak, Bursa İli Arı Yetiştiricileri Birliği başkanı Umut Buğra Kavas, Denetimli Serbestlik Çalışanları, kursiyerler ve aileleri katıldı.
Denetimli Serbestlik yetkilileri, 2024 yılında “Mesleğim Geleceğim” benim sloganıyla kurum olarak başlattıkları “Mesleki Eylem Planı Stratejisi” çerçevesinde, mesleki bilgi ve beceriye sahip olmayan denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan veya eski hükümlüler gibi istihdam açısından dezavantajlı grupların istihdam olanak ve şanslarını arttırmayı amaçladıklarını, “Döner Hazırlama” ve “Barista” kursundan sonra üçüncü alan olarak “Arıcılık” kursunu tamamladıklarını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>