Haberde Bursa

ZARAR BATAĞINDA BİR BELEDİYE!

06.12.2022
281

MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden sosyal medyasından belediyenin icraatlarını topa tuttu! Erden;

Kapımıza dayanan büyük bir tehlikeyi sizlerle bir kez daha farklı açılardan ele alarak paylaşmayı vicdani bir görev olarak addediyorum.
Tüm siyasi ikbal kaygılarından uzak, kalan 16 aylık görev süremde aldığım oyları helal ettirerek vatandaşlarımın Meclis Üyesi olarak Partim e ve bana verdiği görevi huzur içinde tamamlamak benim için en büyük ve kutsal ödül olacaktır.
Neticede insan her sabah aynaya bakıyor!
Kıymetli hemşehrilerim,
Hangi siyasi görüşü paylaşıyor olursanız olun, biliniz ki ;
Hayri Türkyılmaz yönetimindeki Mudanya Belediyesi verimli şekilde yönetemediği personeli, elde bulunan kaynakları akılcı, gelir getirici veya halka katkı sağlayıcı şekilde hizmete dönüştürememesi, her yapmaya çalıştığı hesapsız icraatın Mudanyalıların sırtına mali yük olarak binmesiyle felakete koşuyor.
ADI KONMAMIŞ BİR İFLAS YAŞANIYOR!
İflas etmiş bir Mudanya Belediyesi gözümüzün önünde. Mirasyedi misali satılan halkın toprağından gelen paralarla uzatmaları oynuyor.
Neticede “Değil Mudanya Belediyesi mülklerini satmak, satılanları geri alacağım” söylemiyle hafızalara kazınan Sn. Belediye Başkanı 102 bin metrekarenin üzerinde kıymetli toprağımızı sattı.
Satılan mülkler sizlerin, çocuklarınızın geleceği. Ve ortada sokaklarını gerektiği gibi süpüremeyen, çocuk parklarına bile sahip çıkamayan bir belediye yönetimi, olması gerekenler yerine yanlış projelere, iz, eser bırakmayan şenlik ve konserlere, saksılara harcanan devasa paralar var.
Örnek ; Doğru yerde yanlış proje uygulamasıyla Mudanya Belediye Başkanları tarihinin en büyük zararı olan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi.
İşte gözümüzün önünde bir yıldır çürüyor. Boş boş duruyor. Zemininde kısmi çökmeler yaşanıyor. Açılan ihalelere kimsecikler girmiyor. Yapılacağı söylenen 2 etabın Mudanyalıların geleceğinden kaç yüz dönüm arsa götüreceği belli değil.
Sayın Belediye Başkanına Soruyorum! ZARAR NE KADAR BÜYÜK?
Sn. Başkan !
Sözde Sosyal Yaşam Merkezi olacak sıkmalarınızla Mudanyalılara adeta dayattığınız, pek çok belediye mülkünü acele ederek satıp gömdüğünüz, yanlış proje ve imalat nedeniyle zemininde çökmeler yaşandıktan sonra yaklaşık bir yıldır hiç kimsenin ihalesine girmediği, adeta kaderine terk edilerek çürüyen Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi’nde onlarca direkle gerçekleştirilen gece aydınlatması, güvenlik personeli nedeniyle yüzbinlerce lira elektrik parası ve personel harcaması sizin kesenizden mi çıkıyor? Burada Mudanyalı hemşehrilerimin zararı ne kadar? İkinci etap diyordunuz. Aman bırakın kalsın. Dokunduğunuz yer Mudanyalı hemşehrilerime zarar olarak dönüyor.
Sn. Başkan inat ediyor.
Diyoruz ki “teknik bir inceleme ardından tehlike yoksa adına yakışır şekilde MUDAŞ işletsin gerçek anlamda SOSYAL YAŞAM MERKEZİ olsun.” Sn. Başkan “İnadım inat çürütmeye devam” anlayışından kıpırdamıyor. Nasıl olsa kendi kesesinden harcamıyor. Son olarak 12 adet arsayı satılığa çıkardı.
BELEDİYE MOTORLU ARAÇ PARKI ESKİDİ!
2014 yılında attığı cafcaflı naralarla koltuğa oturan Sn. Başkan ikinci dönemini sürdürüyor. Bu süre içinde kaç adet sıfır kilometre araç kazandırdı belediyemize?
Şu an eskimiş çöp arabası, kamyon, kepçe, otomobil ve benzeri motorlu araçlar için tamir bakım ve yedek parça maliyetleri artmaya devam ediyor.
Bayburt ilimizin nüfusunu yakalayan Mudanya’mız da sadece tek bir arama kurtarma aracı var. Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma timi MAK’ın kullandığı bu aracı Sn. Başkan’ın haramiler göndermesi yaptığı önceki dönem yerel yönetiminin KDV hibesiyle çok avantajlı olarak aldığı göz önüne alındığında Sn. Başkan olası orta ölçekli bir deprem felaketinde Mudanya’mızı savunmasız bırakıyor.
MAK’ın kullandığı tek araç oldukça yaşlı ve yenilenmeli hatta nüfusa göre araç ve arama kurtarma konusunda uzman personel sayısının ihtiyaçlar belirlenerek artırılması aklının ucundan bile geçmiyor. Tüm olumsuzluklarına rağmen kendisinden önceki yerel yönetimin 5 yılda 50’yi aşkın sıfır kilometre aracı belediyemize kazandırdığı bir gerçek.
ZARAR BATAĞINDA BİR BELEDİYE!
Sn. Başkan “Yüzme Havuzu Mudanyalıların Oldu” diyerek Büyükşehir’den aldığınız Yüzme havuzunun belediyemize yıllık maliyeti nedir? Henüz yüzme havuzunun üzerine kalıcı bir çözüm üretmeyi bırakın şişme çadır bile alamadınız. Yazık Mudanya gençlerine.
Mudanya Belediyesi Meclis gündemine getirerek 4 Milyon Türk Lirası ek bütçe aktarımında bulunduğunuz MUDAŞ bugüne dek belediyemize hangi gelir getirici girişimlerde bulundu?
Yoksa birilerinin maaş aldığı, tanıdıkların tedarikçi olarak belirlendiği koca bir kara delik mi?
Sn. Başkan Mudanya Belediyemizin toplam borcu ne kadar? Arkanızda nasıl bir tufan bırakmayı planlıyorsunuz?
SOKAK HAYVANLARI ÜZERİNDEN MAĞDUR OYNANIYOR
Algı operasyonlarınızla vaat ettiğiniz, başlıyor, projesi, yeri hazır açıklamalarınıza rağmen ısrarla yapmadığınız Sokak Hayvanları Köyü için cehalet göndermesiyle sahaya sürdüğünüz piyonlarınız da biliyor ki mağduru oynadığınız, alamadığınız yer izinleri Mudanya Belediye Mülkleri üzerinde değil hazine arazileri için istediğiniz izinlerdir.
Öyle ya, can dostlarımız sokak hayvanları satmayı planladığınız arsalar üzerinde barındırılacak kadar kıymetli değil sizin için. Bu nedenle belediyemizin özel mülkü üzerine böyle bir tesis yapmak yerine mağduru oynuyorsunuz. Mudanyalı’nın size verdiği oylara ihanet ediyorsunuz.
Saygıdeğer Mudanyalılar,
Belediyelerin tek adam Yönetimi Anlayışından, istişare, bilim ve sanat insanlarıyla Yönetişim Anlayışına geçmesi epey bir zaman olmasına rağmen Mudanya’mızda siyasi Belediye Başkan Yardımcıları bile atamaktan korkan bir tek adam yönetiminin yaptığı hataların ceremesini zaman içinde hepimiz çekeceğiz.
Bu vebal sadece Sn. Başkan’ın değil herkesin gözü önünde yaşanan kötü gidişata ses çıkarmayan el kaldırıp indirerek konu mankeninden öteye geçemeyen meclis üyeleri ve siyasi partilerinin boynuna olacaktır.
Bu gidişata dur demek ise önümüzdeki seçimlerde Saygıdeğer Mudanyalıların elindedir. Temennim Mudanya 8 buçuk yıldır bu yerel yönetimin elinde, bu kadar mülk satan, hazır yemeye alışmış bir Başkan’ın elinde daha fazla ziyan olmasın.
Bülent Erden
MHP Mudanya Bld. Mcl .üy
Grup sözcüsü.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>