Haberde Bursa

‘ZAFER’E GİDEN YOL YILDIRIM’DA ELE ALINDI

31.08.2020
300

Yıldırım Belediyesi, sosyal medya platformları üzerinden yayınladığı, moderatörlüğü Gazeteci-Yazar Televizyon Programcısı Pelin Çift tarafından yapılan, Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün konuk olduğu ’30 Ağustos Büyük Taarruz ve Zafere Giden Yol’ programında Büyük Taarruz ile kazanılan zaferin detayları masaya yatırıldı.

Gündemin nabzını tutan etkinliklerle ilçe sakinlerinin sosyal yaşamına renk getiren Yıldırım Belediyesi 2020-2021 Kültür Sanat Sezonu’nda birbirinden önemli konukları ağırlamayı sürdürüyor. Yıldırım Bayezid Külliyesi’nde önemli konukların katılımıyla gerçekleştirilen ’30 Ağustos Büyük Taarruz ve Zafere Giden Yol’ programında, milli mücadele ve Türkiye’nin gündemi ele alındı. Yıldırım Belediyesi Sosyal Medya Platformları üzerinden gerçekleştirilen etkinlikte Prof. Dr. Tufan Gündüz, istiklal mücadelesini tüm yönleriyle seyircilere anlattı. Gündüz, Türk tarihinin zaferlerle dolu olduğunu, Büyük Taarruz’u taçlandıran 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlamının önemini dile getirerek bunun gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirtti.

‘TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL’

Yunanların, Türk Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu’ya gelişlerine Küçük Asya Harekatı dediklerini ifade eden Prof. Dr. Tufan Gündüz, “Harekat bitince de Küçük Asya Felaketi diye andılar ve bu felakete sebep olanları da yargıladılar, 6’sını da idam ettiler. 6’ların yargılanması diye bu hala Yunanistan’da konuşulur. Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye’nin çok güçlü bir ordusu var, çok güçlü bir silah sanayi var. Türkiye elinde çok kuvvetli silahlara sahip ve artık meydan okuyan bir ülke. Doğu Akdeniz de enerji kaynakları var. Bizim bu enerjiyi ve enerji kaynaklarını bir şekilde elimizde tutmamız lazım. Yanı başımızda enerji kaynakları varken, 8 milyonluk Yunanistan orada cirit atarken 80 milyonluk Türkiye ona seyirci mi kalsın. Sorunsuz yaşamak ya da sorunsuz yaşamaya çalışmak sorunları daha aşılmaz ve daha çözülemez hale getirir. Savaşlarda amaç, kazanmak değildir, yenilmeyeceğini göstermektir. Akdeniz de gemilerimiz dolaştığında bütün dünya bizi izliyorsa yenemeyeceklerine kanaat getirdikleri için. Hani klasikleşmiş bir söz vardır, biz savaşta kazanırız masada kaybederiz diye, hayır biz masada kaybetmeyecek kadar zeki bir milletiz” ifadelerini kullandı. Öte yandan program da sorulan ‘Kuva-yi Milliye ilk hangi bölgede kuruldu?’ ve ‘Birinci Murad’ın oğlu kimdir?’ sorularına Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın ve Yıldırım Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından doğru cevap veren izleyicilere Pelin Çift ve Tufan Gündüz’ün yazdığı “Tarih Bizi Çağırıyor” adlı kitap hediye edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>