Haberde Bursa

Yunuselililerden Başkan Aktaş’a Çağrı!

05.07.2020
625

Bursa’nın son yıllarda değeri artan mahallelerinden olan Yunuseli, birçok teknik sorun ile boğuşuyor.

Yunuseli halkından Başkan Aktaş’a çağrı!

Yunuseli Mahallesi, son yıllarda şehrin yoğunluğunu alan ve adeta şehrin merkezinde yeni bir merkez olarak ön plana çıkıyor. Bu popülasyon kayışını değerlendirmek isteyen birçok inşaat şirketi ise çoktan rezidans ve plaza inşaatlarına başlamış durumda. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde Yunuseli Mahallesi, Ataevler, Beşevler ve Özlüce gibi Bursa’nın simge mahallelerinden biri olacağa benziyor.

Yani Osmangazi ilçesi de Nilüfer gibi farklı bir konuma oturacak… Temennimiz de bu yönde. Ancak Yunuseli Mahallesi’nin bu haklı üne kavuşması için bazı teknik sorunları kökünden çözmesi gerekiyor.

Yunuseli Mahallesi, Bursa’ya yönelik göçün artmasıyla beraber en çok tercih edilen yerleşim yerlerden biri haline gelmiş durumda. Bu mahallede farklı bir ambiyans ve uyum var… Bu ambiyansa şehir içi göçler de eklenince ortaya farklı bir demografik yapı hâkim olmaya başlamış. Ancak rezidansta oturanında, müstakil evinde oturanında sorunları ortak.

YUNUSELİ MAHALLESİ’NİN ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SORUNLARI

Bu teknik sorunların başında asfalt sorunu, bakımsızlık, atıl durumda olan binaların uyuşturucu kullanan kişiler tarafından kullanılması, uyuşturucu ticareti, koku, at arabalarının yaydığı pislik ve güvenlik sorunu geliyor.

Sitemize ulaşan Yunuseli’de oturan vatandaşlarımız bu sorunları dile getirdi. Ve eklediler, “Buradaki insanlar elektrik, su, doğalgaz faturalarını ödüyor. Kaçak yapılar da imar başından yararlanılarak, devletin belirlediği paralar ödenerek yasal hale gelmiştir. Devlete olan tüm yükümlülüklerimizi yerine getirdik. İsteklerimiz yollarımızdaki çukurların ve deliklerin onarılması asfalt dökülmesi, burada bir uyuşturucu sorunu var bununla mücadele edilmesi, sokaklarımızın bakımlı olması ve at arabalarının pislik yaymaması.”

Yunuseli Mahallesi sakinleri bu konuda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’dan ‘kalıcı’ bir yardım bekliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>