Haberde Bursa

Yunuseli Havaalanı Rant Uğruna Katletmeyin!

12.07.2020
638

Trafik başta olmak üzere kentin onlarca birikmiş sorunun yanı sıra Doğanbey Toki hançeri hala kamuoyunda tartışma konusu olurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Yunuseli Havaalanı’nı imara açma girişimine Bursalılar tepki göstermeye devam ediyor.

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehrin nefes alan nadir alanlarından birisi olan Yunuseli Havaalanı‘nı imara açmak istemesi şehirde infiale neden oldu. Yatay mimari ve mahalle kültürü sloganıyla algı oluşturan, dikey mimariye izin verilmeyeceği yönünde hükümetin açıklamalarının olmasına rağmen, yandaş müteahhitlere bölgenin peşkeş çekilmek istenmesini vatandaşlar ihanet olarak nitelendiriyor. Aktaş’ı hatadan dönmeye davet eden yurttaşlar, Bavul Haber’e çarpıcı açıklamalarda bulundular.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş

‘YANDAŞ MÜTEAHİTLERE PEŞKEŞ ÇEKİLMESİN’

Bursa’ya hizmet etmek iddiasında bulunan AK Parti’li Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kenti yaşanmaz hale getirdiğini kaydeden Feridun Türük,”Yunuseli Havaalanı, şehrimizin nefes alan bir yeri. Burasını yandaş müteahhitlere peşkeş çekilmesine karşıyız. Bir daha Doğanbey Toki faciasıyla karşılaşmak istemiyoruz. Yunuseli’ne de aynı şeyi yapmak istiyorlar. Biz beton yığınlarından bıktık artık. AK Parti bizi kandırmasın, hem mahalle kültürü diyeceksin, dikey mimari yapmayacağız iddiasıyla ortaya çıkacaksın, sonra Bursa’nın en önemli alanını imara açmayı planlayacaksınız. Böyle şey olmaz. Sizin aracılığınızla Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a sesleniyorum, “bu hatadan dön, sizin partiniz yeterince kentimizi betonlaştırdı. Bari Yunuseli, bakir kalsın” şeklinde açıklamalarda bulundu.

‘İKİNCİ DOĞANBEY TOKİ İSTEMİYORUZ’

Yunuseli Havaalanının betonlaştırılmamasına dikkat çeken Ahmet Bahyan, “Benim çocukluğum, Bursa’mızın tam ortasına hançer gibi saplanan Doğanbey Toki’nin bulunduğu mahallede geçti. AK Parti’li belediyeler 18 senede yeterince şehrimizi beton yığını haline getirdiler, Yunuseli Havaalanı’nın orijinalliğinin korunmasını, yeşil alan kalmasını istiyoruz” diye konuştu.

‘ORJİNALLİĞİ BOZULMASIN, BURASI ÖNEMLİ BİR YER’

Bir yanda mahalle kültürü sloganından bahsedip, diğer yanda ise kentleri betonlaştırma telaşında olan AK Parti iktidarına ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın söyledikleriyle yaptıklarının örtüşmediğini söyleyen İsmail Tok, şöyle konuştu: “Yunuseli Havaalanı, Bursa’nın içinde kalan bozulmayan bir yer. Burası imara açıldığı takdirde, Bursa’ya bir kez daha ihanet edilmiş olacak. Zaten bölgenin zemini sağlam değil, depreme dayanıklı değil. Artı imara açıldığı takdirde Yunuseli’nde bulunan 2-3 katlı binalar da imar izni isteyecek. Dolayısıyla burası imar ihanetiyle karşılaşırsa, şehrin silueti bozulacak. Öte yandan, buraya özel uçaklar inebilir, acil durumlar için kullanılabilir. Doğanbey Toki kentimizin ortasına yapılınca, hava akımı bozuldu, alt mahallerde nem arttı. Buradan Bursa’yı yönettiğini iddia eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a sesleniyor, ovanda kalan tek alan olan Yunuseli Havaalanı’nı katletmesin’ diye tepkisini dile getirdi.

‘YEŞİL BURSA’YI GERİ İSTİYORUZ’

Taksicilik yaptığını belirten Nadir Şensülün, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı kararından vaz geçmesi gerektiğini ifade ederek, “ Bursa’nın görsel olarak bütünlüğü vardı, bu görselliği Doğanbey Toki bozdu. Şimdi aynı şeyi Yunuseli Havaalanı arazisine yapılmak istenmesini asla kabul etmiyorum. Şehrimize nereden girerseniz girin, Doğanbey Toki ucubeleri göze çarpıyor. Yunuseli’nin imara açılmasına karşıyız. Biz Bursalılar olarak, yeşil Bursa’yı geri istiyoruz. Bu arada, Yunuseli Havaalanı’nın restore edilerek tekrar uçuşlara açılmasının kentimize ekonomik olarak katkısı olacağını düşünüyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>