Haberde Bursa

YILDIRIM’IN KADIN ÇALIŞMALARI ÖRNEK OLUYOR

29.09.2021
588

YILDIRIMLI KADINLAR TECRÜBELERİNİ, ‘ESENLER NAR KADIN GİRİŞİMİ VE İŞLETME KOOPERATİFİ’YLE PAYLAŞTI.

BURSA- Kadınların sosyal ve ekonomik hayattaki rolünü güçlendiren çalışmalar imza atan ve kadın eliyle sürdürülebilir yerel kalkınma modeli oluşturan Yıldırım Belediyesi, farklı şehirlerin belediyelerine de örnek oluyor. Bu kapsamda Yıldırım Belediyesi, tecrübelerini aktarmak ve iş birliği imkânlarını değerlendirmek için Esenler Belediyesi destekli ‘Nar Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi’ni ağırladı. Etkinliğe, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Taner Taştekin, Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Filiz Çilingir, Esenler Nar Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sevilay Acar ile Zeyniler Çalıkuşu Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahinur Makar ve çok sayıda davetli katıldı. Program kapsamında Çalıkuşu Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Yıldırım Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret eden heyet; kadınların mesleki niteliklerini ön plana çıkarma, sosyal yaşamdaki aktif rolleri ve el emeği ürünleri ekonomik kazanca dönüştürme gibi önemli konuları ele alıp, tecrübelerini paylaştı.

HEDEF: 14 KADIN KOOPERATİFİ KURMAK

Yıldırım Belediyesi’nin kadınlara yönelik çalışmalarını göstermek amacıyla, ‘Esenler Nar Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi’ni misafir ettiklerini belirten Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Filiz Çilingir, “Yıldırım Belediyesi destekleriyle, tarım ve ticari alanda faaliyetlerde bulunan ve yaşamın her aşamasında yer alan kadınların mesleki niteliklerini ön plana çıkartmak amacı ile 4 ü tarımsal 3 ü ticari olmak üzere 7 kadın kooperatifi var. Hem tarımsal alanda hem de ticari alanda toplamda 14 kooperatif oluşturmayı hedefliyoruz. Kadın kooperatiflerinin gelişmesi ve kalkınması adına Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz büyük destek sağlıyor” dedi.

“YILDIRIMLI KADINLARIN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANACAĞIZ”

Çalışmalarından dolayı Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a teşekkür eden ‘Esenler Nar Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sevilay Acar, “Kooperatifimizin üretimlerini arttırmak ve girişimci kadınlarımızın birazda tecrübe edinmesini sağlamak amacıyla Yıldırım Belediyesi’nin, kadın kooperatiflerini ziyarete geldik. Yıldırım Belediyesi, kadınlara yönelik çalışmalarıyla ön plana çıkan bir belediye. Buradan edindiğimiz tecrübeleri İstanbul’a döndüğümüzde faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>