Haberde Bursa

YILDIRIM’DA YAZ ÇOCUK ŞENLİKLERİ

18.06.2022
587

Köşe yazarımız Ahmet Koçak, çocuk şenliklerini kaleme alan bir yazı yazdı. Koçak; “Geçtiğimiz Perşembe günü Yıldırım Belediyesi’nden; “yaz coşkusu Yıldırım’da! Birbirinden eğlenceli sokak oyunları, yarışmalar, lunapark, Pepee ve Ege ile Gaga gösterilerinin yanı sıra Erol Onur konseriyle Yıldırım’da Yaz Çocuk Şenlikleri’ne tüm çocuklarımız davetlidir.

Tarih: 17-18-19 Haziran

Saat: 16.00 – 20.30

Yer: Kaplıkaya Cazibe Merkezi. Katılım ücretsizdir.” yazan SMS iletisi aldım.

Ev Cazibe Merkezine yürüme mesafesinde olunca; torunum Ahmet Erdem de hepsi “çok iyi” li karne getirince saat dörtte şenliğe götürdüm onu.

Sebze pazarına gittiğimde önce pazarı boydan boya gezerim. Giderken neleri nereden alacağımı tespit eder, ala ala dönerim. Alış veriş yapmaya girişte başlayıp, ileride daha tazesinin daha ucuza olduğunu görüp, üzülmemden dolayı bu yöntem kendiliğinden oluştu bende.

Bu şenlikte de önce etrafı gezdik. Nerede ne var zihnimize yazdık, ilk gördüğümüz oyuna dalmadık ilerde daha eğlencelisi vardır diye.

Çeşitli yerlere konulmuş çizgi film kahramanlarının maketlerinde resim çekmekle başladık eğlenceye. Torunum için sevdiği çizgi film kahramanlarıyla resim çekinmek; bir elini Koca Ayı’nın diğer elini Maşa’nın başına koyarak poz vermek eğlenceliydi.

Penaltı çekilen bölüm ilgisini çekti. Önümüzde otuza yakın çocuk velileri ile sıra bekliyorlardı. Biz de sıraya geçtik. Sıradayken çocukların aralara kaynadıklarına, velilerinin ya kayıtsız kaldıklarına veya haksızlık yapan çocuklarına destek olduklarına üzülerek tanık oldum. “Yapmayın. Çocuklarınıza bu yaşta başkalarının hakkını çiğnemeyi öğretmeyin.” demenin fayda etmeyeceği bir kargaşa içinde buldum kendimi. Aktiviteler ücretsiz, bazı görevliler de isteksiz olunca çocukların çoğu burukluk yaşadılar gibi geldi bana. Organize güzel olsa, yeterli görevli olsaydı düzgün sırlarla seri bir şeklide eğlence sürer, haksızlığa uğrayan çocuklar burukluk yaşamazlardı.

Yeşil bir bezle kapatılmış kalede altlarda 25 – 50, bir metre yukarısında 75- 100 yazan delikler vardı. Topu yüz puan alacağı delikten geçireceğini söyleyen torunum topa vurdu ve top, filenin altından kaleye girdi. “Top ağırmış” diyerek başarısızlığına açıklama getirdi.

Televizyonda izlediğimiz Survivor yarışması gibi engellerle dolu bir parkur vardı. Oradaki sıra daha uzun olduğundan sadece izlemekle yetindik.

Başka stantlarda boyama yapıyordu çocuklar. Yere konulmuş küçük masa ve sandalyelere konulmuş boyama kâğıtlarını boyuyorlardı. Orada da çok sıra vardı ve biz sıraya girmedik.

Çocukların resim derslerindeki ilgisizliklerinin burada ilginç hale geldiğini gördüm. “Hadi çocuklar bu derste resim veya boyama yapalım” dediğimizde ”Yine mi?” diye sızlanan çocukların burada sıraya girip canla başla boyama ve resim yaptıklarını görünce şaşırdım. Şu çocuklara da akıl sır ermiyor. Sanıyorum nedeni burada gönüllü, okulda zorunlu olmaları olsa gerek.

Okullarda benzer bir uygulama olsa. Günlük altı dersin üçünü çocuklar kendi seçse. Daha ilgili olmaları sağlanabilir mi? Örneğin: Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Resim, Müzik, Beden Eğitimi, Satranç, Deney, Okuma, Oyun, Bilgisayar, İngilizce benzeri sınıflar oluşturulsa, öğretmenler de kendi yeteneklerine göre o sınıfların başına geçse,  çocuklar hangi sınıf ilgisini çekiyorsa o sınıfta derse girse güzel olur belki de.

Böyle bir organizasyon olur da simitçiler, pamuk şekerciler, elma şekerciler olmaz mı? Onlar da yerlerini almış, karne sevinci yaşayan çocuklara bolca satış yapıyorlardı. Sokakta satılan yiyeceklerden pek almam bugün torunumun özel günüydü ve isteklerini bir günlüğüne karşıladım.

“Dede marketten dondurma alalım mı?”

“Çarpışan arabaya binelim mi?”

“Atlıkarınca da pek güzelmiş” dedikçe isteklerini karşıladım. Bugün hayır demem yasak. Baya masraflı oldu ama hak etti kerata!

Bu aktivite için Perşembe gününden hazırlıklar yapıldığını da görmüştüm. Böyle güzel bir organizasyonu sağlayan Yıldırım Belediyesi’ni kutluyorum. Çocuklarımıza güzel bir karne hediyesi vermiş oldular. Yarınki ve öbür günkü aktivitelerde görevli sayısı artırılırsa daha da güzel olur. Bugün Cazibe Merkezi cıvıl cıvıldı. Çocukların yaz tatillerini en güzel şekilde değerlendirmeleri için sportif ve sanatsal aktivitelerin çoğalması, bilgisayar oyunlarından uzaklaşmaları dileğiyle, tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum.

ahmet.kocak16@hotmail.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>