Haberde Bursa

Yere düşse bayrak sızlar!

04.07.2022
226

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel; ilçede yaşanan bayrağa saygısızlık olayı ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Gelişmeyi sosyal medya hesabından paylaşan Özel;

“Yenişehir heykel meydanında şehitlerimizin kanı ile sulanmış Türk Bayrağımıza karşı yapılan saygısızlığa ve hakarete duyarsız kalmayarak, parçalanmış Türk Bayraklarının yenileri ile değiştirilmesi konusunda geçtiğimiz hafta talebimizii ilgiilere iletmiştik.
O günden bu yana yetkililerin, Türk Bayrağını layık olduğu manevi değeri zedeleyecek şekilde paramparça kullanmaya devam etmeleri, maneviyatımıza karşı gösterilen duyarsızlığı ve saygısızlığı açıkça ortaya koymuştur.
Bu nedenle Türk Bayrağına hassasiyet gösteren Yenişehir’de yasayan vatandaşlarımız adına ilgililer hakkında 5993 sayılı Bayrak Kanuna muhalefetten soruşturma açılması, gerekli yasal işlemlerin yapılması ve sorumluların cezalandırılması hususunda resmi makamlara başvurularmızı yaptık. Yenişehir Kaymakamlığımızın ve Cumhuriyet Başsavcılığımızın soruşturmayı titizlikle yürüteceğine dair olan iinancimiz tam’dır.
Türk Bayrağına saygısı olmayanları, Milliyetçiliği özde değil, sözde yaşayanları yüce Türk Milletinin takdirine bırakıyor ve sözlerimi Aşık Sefai’nin Bayraksızlar şiirinden iki dörtlük ile sonlandırıyorum.
Bayraksızlar bayraksızlar
Yere düşse bayrak sızlar
Nerden bilsin kıymetini
Soysuz sopsuz bayraksızlar
Ne olurdu yazmasaydım
Ben bu kara yazıyı
Bilmeseydi namert soysuz
İçimdeki sızıyı….”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>