Haberde Bursa

“Yenişehir Belediyesi, çalışanlarına hakkını vermiyor.”

16.05.2022
238

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel’in açıklamaları Yenişehir’de gündemi belirlemeye devam ediyor. Yenişehir’in sorunlarına yönelik yaptığı basın açıklamalarında, sorunun yanında çözüm yollarını da bir bir sıralayan ve taraflı tarafsız tüm Yenişehir halkının gönlünde yer edinen İYİ Parti İlçe Başkanı Özel, şimdide Yenişehir Belediyesinde görev yapan ve aylardır büyük mağduriyet yaşayan kadrolu ve sözleşmeli işçilerin yaşadıkları toplu iş sözleşmesi sorununu gündeme taşıdı.

Özel; “Yenişehir Belediyesi, çalışanlarına hakkını vermiyor.”

Yenişehir Belediyesinde görev yapan 177’si sözleşmeli, 19’u kadrolu toplamda 196 işçi kardeşimizin yaklaşık 6 ay önce imzalanması gerektiği halde Yenişehir Belediye Başkanı tarafından imzalanmayan toplu iş sözleşmesi dolayısıyla haklarını alamadığını ifade eden Özel; “Yenişehir için fedakârca hizmet eden, emek veren, alın teri döken belediye çalışanlarımız, emeklerinin karşılığını en iyi şekilde alması gerekiyor.” dedi.

Açıklamasında, Hizmet-İş Sendikası Bursa Şubesi ile Davut Aydın’ın yönettiği Yenişehir Belediyesi arasında aylardır süren toplu iş sözleşmesi sürecinde uzlaşma sağlanamadığı için belediye çalışanlarının grev kararı almak istediklerini söyleyen Özel; “Yenişehir Belediyesinde işçinin, emekçinin, çalışanın hakkını hakkaniyetle ödemek bu kadar mı zor?” dedi

Hakları adeta gasp edilen Yenişehir Belediye işçilerinin kendisini ziyaret edip bilgilendirme yaptıklarını ve destek istediklerini belirten İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel; “ Maddi ve manevi anlamda ölçülmesi en zor ve en hassas değer, hiç şüphesiz alın teridir. İşçi kardeşlerimizin alın terleri bazen bir direksiyona, bazen sıcak asfalta, bazen bir çiçeğe düşer ve can suyu olur. Yenişehir’imizin taşına toprağına dokunan, güzelleştiren belediye çalışanlarımızın emeklerini yok saymak, emin olun Gayretullah’a dokunur.” dedi.

Belediye İşçileri; “İnsanca yaşayacağımız bir zam istiyoruz!”

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanlığına yaptıkları ziyarette, Yenişehir Belediyesi çalışanları; “Aralık ayında imzalanması gereken toplu iş sözleşmemiz yaklaşık 6 aydır imzalanmadı. Bizler gece gündüz demeden Yenişehir için çalışan emekçileriz. Her şeye zam üstüne zam gelirken, biz emekçinin hali ne olacak? Her geçen gün yaşam şartları daha da zorlaşıyor.  Çalışan bazı arkadaşlarımız kredilerini ödeyemez hale geldi. İcralık olan arkadaşlarımız bile var. Biz sadece insanca yaşayabileceğimiz bir zam istiyoruz. Talebimiz, devletimizin belirlediği ve Bursa da ki diğer ilçe belediye çalışanlarının aldığı enflasyon farkının bize de verilmesi. Aylardır bir umutla bekledik ama sendikamız ile Davut Başkan arasında yapılan görüşmelerden biz işçilere maalesef enflasyonun da altında zam teklif edildi. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Yaşanabilir insanca bir sözleşmeyle gelseler kabul ederdik. Ama verdikleri rakamlar yaşanabilir boyutlarda değil. Ülkedeki enflasyon bu haldeyken verilen rakamlar insanca değil. Tüm haklarımızı kullanacağız. Grev kararı almayı düşünüyoruz.” dediler.

Sendika: “İşçiler kabul ederse, greve gideceğiz.”

Sorunun çözümü için Hizmet-İş Bursa Şubesi yetkilileri ile de görüştüğünü ifade eden İlçe Başkanı Özel, Sendika yöneticilerinin; “Yenişehir Belediyesi ile toplu iş sözleşmesi için aylardan bu yana süren arabuluculuk süreci, uzlaşı sağlanamadığı için sona erdi. Artık yetki genel merkezde süreç atıl grev aşamasında, işçi arkadaşlarımızın önüne grev sandığını koyacağız, kabul ederlerse greve gideceğiz” dediklerini ifade etti.

196 işçimizin alın teri gözetilmeli!

Yenişehir Belediyesi çalışanlarının enflasyon farkını alabilmeleri için Hizmet-İş Sendikası ile Belediye Başkanı Davut Aydın arasında ki görüşmeleri değerlendiren İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, “Yenişehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Yenişehir Özel Güvenlik hizmetleri Ticaret Ltd. Şti.’ye bağlı olarak çalışan güvenlik, temizlik, fen işleri, kültür vs. birimlerde görev yapan sözleşmeli ve kadrolu 196 işçi kardeşimizi kapsayan bu sorun en kısa zamanda çözüme kavuşturulmalıdır. Ekonomik anlamda ücretlerin ve alım gücünün gittikçe düştüğü bu günlerde, yaşanılan sorunun daha fazla sürmemesi için işçimizin alın teri gözetilmeli, bir an önce enflasyon farkı oranında maaşlarında artış yapılmalı ve yaklaşık 6 aylık süreç zarfında oluşan gecikmeden kaynaklı hak edişlerin tek seferde ödemesi yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Teklif yetersiz, karar adaletsiz…

Özel Yaptığı açıklamada; “Yıllardan bu yana Yenişehir Belediyesinin yapmış olduğu hizmetlerde, sahne önünde, ekranlarda ve fotoğraflarda boy göstermeseler de mutfakta emek sarf eden, fedakârca görev yapan, belediyemizin görünmez kahramanları olan emekçi kardeşlerimizin haklarını istemeleri, en doğal haklarıdır. Hiçbir işçi kardeşimiz Belediye Başkanı gibi 3-4 farklı yerden maaş almak istemiyor. Sadece emeklerinin karşılığı olan haklarını talep ediyorlar. Kendi kişisel reklamı için şehrin dört bir yanına Yenişehir Belediyesi kaynaklarından milyonlarca TL lik boy boy fotoğraflar asılacağına işçinin hakkını vermek çok daha büyük bir erdem’dir.” dedi.

Özel; “Devletimizin belirlediği Ocak ayında ki % 41 lik enflasyon farkı uygulanırsa işçilerimizin ilk 6 ay için günlük yevmiyesi 235 TL olması gerekiyor. Bu da asgari ücretle çalışan bir işçinin Ocak ayından itibaren maaşına 2.040 TL’lik artış uygulaması yapılmasını ön görüyor. Geçtiğimiz günlerde sendika temsilcileri ile yaptığı son görüşmede Belediye Başkanı Aydın, çalışanlara, ilk 6 ay için 195 TL, ikinci altı ay için ise 240 TL teklif etti. Belediye işçileri kendilerine yapılan bu teklifi yetersiz, kararı ise adaletsiz buldukları için reddettiler. Bursa’da bütün ilçe belediyeleri yapılan toplu sözleşmelerde çalışanlarına enflasyon farkını verip davul zurna eşliğinde sözleşme yenilemesine rağmen Yenişehir Belediye Başkanı’nın ısrarla çalışan işçilerine enflasyon farkını vermemekte diretmesini işçi kardeşlerimiz haklı olarak kabullenemiyor.” diye konuştu.

Özel; “Belediye çalışanlarımız için İYİ günler yakında…”

“Yenişehir Belediyesi’nde çalışanlarımız huzurlu ve mutlu olursa Yenişehir huzurlu ve mutlu olur. Belediye personelimizin yüzü gülerse, Yenişehir halkının yüzü güler. Yenişehir Belediyemizde tüm çalışanlarımız ile birlikte büyük bir aile olmalıyız. Onların alın teri kurumadan haklarını vermek için gayret sarf etmeliyiz.” diyen Özel; “Açıklamasının son bölümünde, Belediye çalışanlarına da seslenerek; “Yenişehir Belediyesinde görev yapan arkadaşlarımız şundan emin olsunlar ki! Şuan geri geri gittiğiniz belediyeye, sizlere söz veriyorum gün gelecek koşarak gideceksiniz. Adaletli’nin kuvvetli, kuvvetli’nin de adaletli olduğu o İYİ günler geldiğinde, belediye çalışanlarımızın çabası ve emeği görülecek, çalışmalarınızın karşılığı sizlere mutlaka verilecek. O güzel günler yakında, yeter ki siz ümit var olun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>