Haberde Bursa

“Yenidoğan’a verdiğiniz sözü tutun, doğalgazı getirin”

21.07.2020
486

Gürsu nüfusunun neredeyse dörtte birini oluşturan Yenidoğan Mahallesi’ne defalarca söz verilmiş olmasına karşın doğalgaza geçilmemesi üzerine harekete geçen Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü imza kampanyası başlattı. İl-ilçe kadın ve gençlik kollarının da destek verdiği imza kampanyası mahallede büyük ilgi görürken, konu Bursa gündemine de güçlü bir şekilde taşınmış oldu.

ÖZTÜRK: “ALİNUR AKTAŞ SEÇİM ÖNCESİNDE, SÖZ VERDİ, TUTMADI”

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Yüksel Özkan ile belediye meclisi üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında 100 bini aşkın nüfusun yaşadığı merkez ilçe Gürsu’da halen daha doğalgazsız mahallelerin bulunduğuna vurgu yapan CHP Gürsu İlçe Başkanı Haşim Öztürk, Gürsu nüfusunun yüzde 25’ini oluşturan Yenidoğan Mahallesi’nin hem merkezi hükümet hem de yerel yönetimlerden hak ettiği desteği ve hizmeti alamadığının altını çizdi. 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AKP’li Gürsu Belediye Başkan adayı Mustafa Işık’ın Yenidoğan Mahallesi’nin doğalgaz sorununun 2020’de çözüleceğine dair verdiği sözü hatırlatan Öztürk, “Seçim bitti, o günden buyana doğalgazla ilgili bir çalışma yapılmadı. Yenidoğan’ı kaderine terk etmişler. Yenidoğan’ı ötekileştirmişler, Yenidoğan’a hizmet getirmeyi bırakın, Yenidoğan’a gelmez olmuşlar. Yenidoğan bu makus talihi, bu vurdumduymaz yönetim anlayışını hak etmiyor. Yenidoğanlılar sözü verilmiş olan doğalgazı talep ediyor. Biz buradan o gün söz verenleri göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

Konunun Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu tarafından meclis gündemine taşındığını hatırlatan İlçe Başkanı Öztürk, “İmza kampanyası başlatarak halkımızla biraraya geldik. Yenidoğanlıların doğalgaz talebine ilişkin görüşlerini ve imzalarını aldık. Toplanan imzaları sırasıyla önce Gürsu Belediye Meclisi’ne, ardından Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıyacağız. Bursagaz Genel Müdürlüğüne giderek doğalgaz talebinin karşılanmasını talep edeceğiz” dedi.

KARACA: “YENİDOĞAN’DAKİ HAVA KİRLİLİĞİNİ ÖNLEMENİN YOLU DOĞALGAZ”

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca da açıklamasında bugün en ücra bölge ve kasabalarda bile doğalgaz olanağı varken, Bursa’nın merkezinde 25 bin yurttaşın yaşadığı mahallede kışın ısıtmanın kömürle yapılmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı. Doğalgaza erişimin “seçim vaadi” olarak kullanılmasını eleştiren Karaca, “Bu olay ancak bu siyasi iktidar döneminde yaşanabilirdi. Bulunduğumuz bölge siyasi iktidarın oy depolarından birisi. Fakat seçim döneminde verdikleri sözü yerine getirmiyorlar. Bu çağda hala kömür kullanılıyor olması çevre kirliliği yaratıyor. Kentin merkezinde böyle bir durumun yaşanması bizi hayrete düşürüyor. Hava kirliliğini önlemenin yolu doğalgazdan geçiyor” diye konuştu. Sorunun CHP Grubu tarafından Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşınacağını kaydeden Karaca, “Ayrıca topladığımız imzalarla da çözüm için baskı unsuru oluşturacağız. Elimizden gelen ne varsa yapacağız” dedi.

KAYIŞOĞLU: “BURSA’DA HER 5 ÖLÜMDEN 1’İ, HAVA KİRLİLİĞİNE BAĞLI ERKEN ÖLÜM”

AKP tarafından kalitesiz kömüre mahkum edilen Gürsu Yenidoğan Mahallesi’ndeki doğalgaz sorununu TBMM gündemine de taşıyan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Gürsu’da özellikle Yenidoğan Mahallesi’nin çok mağdur durumda olduğunu kaydetti. Hizmet alamamaktan şikayet eden Yenidoğanlıların kış hazırlığı çerçevesinde acil olarak doğalgaz sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirten Kayışoğlu şöyle dedi:

“Her sene hava kirliliği ölçümleri yapılıyor ve bu ölçümlerde Bursa ülkenin havası en kirli şehirlerinden bir tanesi. Bursa’da vatandaş sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahip değil. Yapılan bilimsel ölçümlerde Bursa’da her 5 ölümden 1’inin hava kirliliğine bağlı erken ölümler olduğu tespit edilmiş. Bursa’da yaşayan tüm yurttaşlarımız hava kirliliği nedeniyle çeşitli hastalıklarla karşı karşıyalar. Bu sadece Yenidoğanlıların, Gürsuluların değil tüm Bursalıların sorunu. Bütün Bursalıların da bu sorunlarına sahip çıkmasını diliyoruz. Kalitesiz kömürle ilgili daha önce açıklamalar yapıldı. Dağıtmayacağız denildi ancak kömür dağıtımı devam ediyor. Bu çağda böyle bir kampanya başlatmak üzüntü verici ancak biz Gürsulularla, Yenidoğanlılarla birlikte bu mücadeleyi vereceğiz.”

ÖZKAN: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI, VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRSİN”

Basın açıklaması ve ardından gerçekleştirilen imza kampanyasına katılan CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan da, AK Parti’nin seçim vaatleri sıralandığında, vaatlerin kâğıt üstünde kaldığının görüldüğünü belirterek başladığı konuşmasında, Covid-19 salgın döneminde en mağdur mahallelerden birinin Yenidoğan olduğunun altını çizerek, “Çarpık yapılaşmanın önüne geçilemeyen ve sosyal donatı alanlarının eksik olduğu Yenidoğan’da bu tabloyu görüyoruz. Gürsu, Yıldırım bölgesi salgın döneminde hasta sayısı olarak sadece Bursa olarak değil ülkemizde ön sıralarda. Gerçek rakamları öğrenemiyoruz. İl Sağlık Müdürlüğünden, Sağlık Bakanlığından bilgileri öğrenemedik. Sadece vazifesi olmamasına rağmen Büyükşehir Belediye Başkanından öğreniyoruz. Bu onun işi değil, herkes asli görevini yapsın” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın seçim öncesi verdiği doğalgaz sözünü yerine getirmesi gerektiğini hatırlatan Özkan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yenidoğan Mahallesinde yaşayan yurttaşlarımızın bu kampanyaya ses getirecek şekilde katılacaklardan şüphe duymuyorum. Bu sıkıntılı durum önümüzdeki günlerde sadece belediye meclislerinde gündeme gelmemeli, Yenidoğanlı yurttaşlar sokağa çıkıp haklı talebini yüksek sesle dile getirmelidir. Biz Bursa milletvekilleri olarak mahallerimizden, ilçelerimize, Büyükşehirin sorunlarını her gün dile getirme çabasındayız. İl Başkanımız başta olmak üzere, ilçe başkanlarımız, örgütümüz zaten sahada. Mahalle mahalle, ilçe ilçe çalışmalarını sürdürüyorlar.”

Açıklamaların ardından Yenidoğan Mahallesi’ne dağılan CHP örgütü, sokak sokak, ev ev gezerek “Doğalgaz İstiyoruz” kampanyası için imza topladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>