Haberde Bursa

Yeni nesil tarımla tanışıyor

27.08.2020
297

Nilüfer Belediyesi’nin Halk Evi Hizmet Binası’nın yanında hayata geçirdiği İhsaniye Mini Bostanı Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri ve bölgede yaşayan çocukları ağırladı. Ekolojik tarım ve ürünler hakkında bilgilendirilen çocuklar, marul, brokoli, lahana dikerek farklı bir deneyim yaşadılar.

Kent insanında ve özellikle de yeni nesillerde tarımsal üretim ve ekolojik tarım konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Nilüfer Belediyesi Halkevi’nin yanında oluşturulan İhsaniye Mini Bostanı, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in ilk hasadı gerçekleştirdiği bostan, bu kez Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri ve İhsaniye’de yaşayan çocuklara ev sahipliği yaptı.

Nilüfer Belediyesi Kırsal Alan Koordinatörü Arca Atay, çocuklara ekolojik tarım, ürün çeşitliliği ve bostanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, ürünleri de tanıttı.

Tarımsal üretimi yerinde inceleyen çocuklar da hayli keyif aldıkları bu buluşma sırasında mini bostanda yetişen ürünlerden topladı. Aileleri ile birlikte gelen çocuklar ayrıca bostana; marul, brokoli ve lahana dikimi yaparak farklı bir deneyim yaşamış oldu.

Zaman zaman iklim krizi ile mücadele konusunda çeşitli etkinlikler yaparak bu konuya dikkat çekmeye çabalayan Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerinin, bundan böyle sağlıklı, güvenli gıdaya erişim konusunda çeşitli çalışmalar yürüteceği belirtildi.

Çocuklara yaşatılan bu deneyim nedeniyle Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür edenNilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş; “Pandemi döneminde hepimiz gördük ki, doğayla bağımızı tekrardan kurmalıyız ve sağlıklı, güvenli gıdaya erişim konusunda çalışmalar yürütmeliyiz. Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerimizin de; bu kapsamda yenli neslin tarım kültürünü deneyimlemesi, atalık tohumları korumanın önemi ve GDO’nun zararlarına dikkat çekmek amacıyla atölyeler, bilgilendirme çalışmaları ve tarım kampları düzenlenmesi gibi hedefleri var. Tohum ekimi, fide dikimi uygulamaları ile çocuklara bilinçli ve ilaçsız tarımın öneminin anlatılarak bunun yaygınlaştırılması, çocukların buradan öğrendikleri doğal tarım uygulamalarını okullarında da arkadaşlarına öğretmeleri üzerine çalışmalar yürütülecek” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>