Haberde Bursa

VİZESİZ YOLCULUĞUN EN GÜZEL ROTASI KATAR’A YOLCULUĞUN TAM ZAMANI

27.09.2021
1.515

Katar, uluslararası ziyaretçilere kapılarını açtı. Doğu ve Batı yollarının buluştuğu ülke, dünya nüfusunun yüzde 80’ine sadece altı saatlik bir uçuş mesafesinde. Türk ziyaretçiler için, vizesiz seyahat olanağı ile cazibesi daha da artan Katar’ın dünyaca ünlü misafirperverliği, ülkeye seyahat eden Türkler için dostane bir deneyim sunuyor.

Katar, 2020’de Numbeo tarafından en güvenli ülke seçildi ve ülkenin sağlık bakanlığı tarafından uygulanan Temiz Katar (Qatar Clean) programı ile de Orta Doğu’nun kültür mücevherine sorunsuz bir ziyaret garantileniyor. Üstelik kişiselleştirilmiş bir seyahat arkadaşı olan Visit Qatar uygulaması, ülkedeki ikonik yerlerin 360 derece ve panoramik görünümlerinden kişiselleştirilmiş önerilere kadar heyecan verici özellikler sunuyor. Kapsamlı spor, kültür, alışveriş ve iş etkinlikleri, festivaller ve sergiler takvimi ile Visit Qatar uygulaması, ziyaretçilerin konaklamalarını planlamalarına ve deneyimlerini benzersiz hale getirmelerine yardımcı oluyor. Kullanıcı dostu ve özelleştirilebilir uygulama, Katar’ın zengin kültüründen ve görkemli mutfaklarından eşsiz deneyimlerine ve çeşitli manzaralarına kadar sunduğu her şeyi sergilemek için tasarlandı.

Katar’a bir gezi planlamadan önce, ülkedeki COVID-19 düzenlemeleri hakkında bilinmesi gerekenler:

  • Katar, varışta karantinaya gerek kalmadan tüm tam aşılı yolculara kapılarını açtı. Ziyaretçilerin Sağlık Bakanlığı onaylı bir COVID-19 aşısının son dozunu aldıktan en az iki hafta sonra seyahat etmeleri mümkün. Hükümet onaylı aşılar ise şunlar: Pfizer – BioNTech, Moderna, AstraZeneca ve Janssen/Johnson & Johnson. Diğerleri için, MOPH web sitesinde yer alan şartlar ve koşullara erişebileceğiniz ayrıntılı bir sayfa bulunuyor.
  • Türkiye’den tam aşılı yolcular için, uçuş rezervasyonu yapmadan önce giriş şartları şu adreste mevcut: https://www.visitqatar.qa/en/plan-your-trip/visas
  • Seyahate çıkmadan önce, her ziyaretçinin kaydolması ve kişisel bilgilerini girmesi, bir aşı sertifikası yüklemesi ve Katar’a vardığında 72 saatten daha eski olmayan geçerli bir PCR testi ve hükümetin ‘Ehteraz’ web sitesinde otel rezervasyon onayının olması gerekiyor: https://www.ehteraz.gov.qa/PER/loginPage
  • Kalkıştan en az 12 saat önce ‘Ehteraz’ yetkilendirmesi için başvuru gerekiyor.
  • Ziyaretçilerin Hamad Uluslararası Havalimanı’na vardıklarında, aşı kayıtlarına bağlantı veren ‘Ehteraz’ mobil uygulamasını indirmeleri gerekiyor. (‘Ehteraz’ uygulamasının Katar cep telefonu numarası gerektirdiğini lütfen unutmayın, bu nedenle yolcuların havaalanında Ooredoo veya Vodafone Qatar’dan bir SIM kart satın almaları gerekiyor)

Katar, FIFA Dünya Kupası Katar 2022™’ye ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, son 16 ayda ülke yeni oteller, tema parkları ve futbol stadyumları açtı. Kalabalıkları yenmek ve yeni bir deneyim dalgasını ilk deneyimleyenlerden biri olmak için, Katar’a bir gezi planlamak için benzersiz deneyimler şöyle;

Yeni Deneyimler:

Katar’ın astro-turizm deneyimleri ile çölün nefes kesici gece gökyüzünün keyfi çıkarılabilir. Bu sürükleyici çöl deneyiminde, ay ışığıyla aydınlatılan büyülü bir deve safarisi ve geleneksel bir Bedevi barbeküsünün ardından bir astronom ile bire bir yıldız gözlemi seansıyla benzersiz keşifler yer alıyor.

Dünyanın kapalı alandaki en yüksek hız treni (roller coaster) ve kapalı shot & drop kulesi de dahil olmak üzere 30’dan fazla deneyime ev sahipliği yapan Doha Oasis’teki “Quest” tema ve eğlence parkı açıldı. Park, ziyaretçileri geçmişi, bugünü ve geleceği temsil eden üç boyutlu bir maceraya çıkarıyor.

Yeni oteller:

Ünlü iç mimar Jacques Garcia tarafından zarif bir şekilde tasarlanmış beş yıldızlı lüks otelde beş farklı ve zengin yemek deneyimi seçeneği, toplam 341 oda, süit ve rezidans ile insanın tüm duyuları için bir sığınak oluşturan canlılık havuzu, herbal sauna, buhar odası ve benzersiz yağmur yürüyüşü içeren bir Rainforest Hidroterapi spası bulunuyor.

Modern ve yüksek teknoloji özelliklerini bir araya getiren bir butik otel. Günümüzün yoğun gezginlerinin ihtiyaçları için tasarlanan otel, 110 lüks oda ve 26 süit sunmaktadır. Otel, Katar Ulusal Müzesi, İslam Eserleri Müzesi, Souq Waqif ve Doha Cornich gibi Doha’nın ikonik ziyaretçi cazibe merkezlerinin hemen yanı başında

Bölgedeki yedinci Hilton oteli olan bu resortun 3.5 kilometre uzunluğunda kartpostal güzelliğinde özel plajı ve 350’den fazla odası bulunuyor. Resort ayrıca, taşan nehirler, sörf tepeleri ve sihirli uçan halı yarışı (whizard mat racing) ve benzerlerinin bulunduğu 28 kaydırak ve eğlence aracıyla Orta Doğu’nun en büyük tema parklarında biri olan Desert Falls Water and Adventure Park  ‘a da ev sahipliği yapıyor.

Ülkenin en büyük yaşam merkezi olmayı hedefleyen ve bölgedeki ilk wellbeing tesisi olan Zula Wellness Resort, Katar’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.  Dünya Spa Ödülleri yarışmasında “Dünya’nın En İyi Yeni Yaşam Merkezi Tesisi 2020” ödülüne layık görülen resort, konuklarının doğal ve kartpostalları andıran bir ortamda kendilerini tamamen gerçek dinginliğe bırakmalarını sağlayan bir dizi uygulama sunacak.

Yeni yeme içime mekanları:

Ödüllü modern Peru restoranı COYA, kapılarını W Doha’da açtı.  Yemek tutkunları artık Peru’ya özgü farklı lezzetleri, gastronomi ve Inka geleneklerinin tek bir çatı altında mükemmel bir biçimde birleştiği otantik Peru atmosferinde tadabilecekler. Londra, Monte Carlo, Paris ve Mikonos’ta elde etttiği gerçek başarının ardından, COYA şimdi de Katar’daki mutfak sahnesini Latin Amerika renkleri ve tadlarıyla alevlendirmeye hazır.

Doha şehir merkezinde Msheireb semtinde bulunan Reberu benzersiz çok mutfaklı bir Japon deneyimi sunuyor.  Restoran, şık restoran (fine dining) konseptine modern ve simgesel bir yorum getiriyor.

Yeni açılan Hilton Salwa Beach Resort & Villas ‘da yer alan Dante Cucina Italiana açık mutfakta tamamen sürükleyici ve etkileşimli bir yolculukla Toskana mutfağının en güzel örneklerini getiriyor.

Londra’nın Instagram’da en çok fotoğraflanan  cafesi Doha’ya ayak bastı.  Bu pespembe café, karşı konulmaz mükemmel bir şıklıkla Doha şehir merkezinde Msheireb semtini süslüyor.    Konuklar, simgesel çiçek duvarları, pembe iç mekanı ve sosyal medyada fırtına gibi esen alternatif lattelerini deneyimleyebilir.

Ziyaretçiler artık Doha’nın en yeni vegan tatlı destinasyonunda tatlı hayattan bir lokma tadabilirler. MLK misafirlerine, dondurma, çikolata ve pastane mamullerinden oluşan glutensiz ve bitki bazlı bir menü sunuyor.

Bu farklı ve sıra dışı alternatiflerin yanı sıra Katar, geleneksel ve modernin en üst düzeyde karışımını sunuyor. Kapsamlı bir gezi planı içinse, Hamad Uluslararası Havalimanı’nda başlayan ve Doha’nın çevresine dağılmış kamusal sanat enstalasyonlarını görmek, İslam Eserleri Müzesi ve Katar Ulusal Müzesini ziyaret etmek ve Katara Kültür Köyü için bir tam gün ayırmak gibi sayısız deneyim seçilebilir. Ülke, Arap sanatçıların ürettiği çağdaş sanat eserlerinin yanı sıra ülkenin tarihini sergileyen çok sayıda müze ve galeri ile gelişen bir sanat ve kültür ortamına sahip. Katar’ın eşsiz kültürel olanakları hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın. Bir diğer görülmesi gereken yer ise, özellikle zengin sanat ve zanaat geleneğini yansıtan çarşılar ve parkların ambiyansı.

Hemen Visit Qatar uygulamasını indirin  ve Katar’ın kültürel miras alanlarını, kapsamlı açık hava spor aktivitelerini, çeşitli mutfak ortamlarını ve yemekleri gibi benzersiz cazibe odaklarını keşfetmek için kalkıştan önce ve indikten sonra bir gezi planlamaya başlayın. Visit Qatar uygulaması App Store üzerinden iOS için ücretsiz olarak indirmek için– tıklayın – ve Android için Google Play üzerinden indirmek için de burayı tıklayın.

Katar Hakkında:

Katar, Orta Doğu’nun kalbi Basra Körfezi’nin kuşattığı, dünya nüfusunun %80’nine altı saatlik uçuş mesafesinde  bir yarımadadır. 2020 yılında Numbeo tarafından dünyanın en güveni ülkesi olarak seçilen Katar, tüm dünyadan turistleri ağırlamakta ve 85’den fazla ülke vatandaşına da vizesiz giriş hakkı tanımaktadır. Katar, inanılmaz çeşitlilikte ve kolay erişilebilir turistik cazibe merkezlerine, Whale Sharks (tropik sularda yaşayan köpekbalıkları) ve muhteşem ulusal hayvan Arap Antilopunu (Oriks) içeren zengin bir flora ve faunaya sahiptir ve deneyimlerin büyük bir bölümü özgün kültür ile çağdaşlığın benzersiz birleşiminden oluşmaktadır.   Katar, ülkenin sembolü haline gelmiş müzelerden, gökdelenlerdeki restoranlara, nefes kesen çöl maceralarından, FIFA Dünya Kupası 2022 Katar™ gibi dünyaca ünlü etkinliklere kadar her ziyaretçiye ve her bütçeye  hitap eden farklı deneyimler sunmaktadır.

Katar Turizm (Qatar Tourism) hakkında:

Katar turizminin gelişmesi ve tanıtılmasından sorumlu resmi bir devlet kurumu olan Katar Turizm (Qatar Tourism), ülkenin turizm sektörünün hızlı büyümesine katkı sağlamaktadır. Katar, vaadedilen sanat, kültür, spor ve macera deneyimlerini yaşamak için tüm dünyadan insanların biraraya geldikleri, aile ve iş gezisi yapan ziyaretçilere  hizmet veren ve Hizmette Mükemmelliği esas alan bir destinasyondur. Katar Turizm, turizm değer zincirinin tamamını güçlendirmeye, yerel ve uluslararası ziyaretçi talebini artırmaya, ülkeye yatırım çekmeye ve yerel ekonominin bütünü üzerinde bir çarpan etkisi yaratmaya çalışmaktadır.  Katar Turizm Stratejisi 2030,  önümüzdeki dönemden başlayarak 2030 yılına kadar ülkede yılda  altı milyonun üzerinde uluslararası ziyaretçiyi konuk etmeyi ve Katar’ı Orta Doğu’da en hızlı büyüyen destinasyon haline getirmeyi hedeflemektedir.

Web: www.visitqatar.qa

Twitter: @VisitQatar

Instagram: @VisitQatar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>