Haberde Bursa

Van’da bazı halk otobüsü şoförleri terör estiriyor

24.07.2020
417

“Bursadaki Vanlılar Derneği Başkanı Asker Karataş ve Yönetim Kurulu sonuna kadar takibcisi olacağız hiç bir hemşehrilerimizi yanlız değildir!” Van’da şehir içi ulaşımı sağlayan, sık sık yaptıkları sert ve üslupsuz davranışlarla gündeme gelen özel halk otobüsü şoförleri, yasa ve yönetmeliklerde ücretsiz toplu taşıma hakkı olan engelli, yaşlı ve bunun gibi birçok kişiye adeta terör estiriyor. Van’da sık sık vatandaşlara karşı sergiledikleri davranışlarla gündeme gelen bazı özel halk otobüsü şoförleri, terör estirmeye devam ediyor. Engelli, yaşlı dinlemeden vatandaşlara karşı sert ve üslupsuz davranışlar sergilemeye devam eden özel halk otobüsü sürücülerine tepkiler büyük.

Van’da bazı özel halk otobüsü şoförlerinin engelli ve 65 yaş üstü yaşlılar başta olmak üzere diğer yolculara karşı sergiledikleri tavır ve davranışlar, vatandaşları canından bezdirdi. Özellikle 65 yaş üstü olan yasa ve yönetmeliklerde ücretsiz toplu taşıma hakkı olanlara karşı terbiyesiz bir üslup sergileyen otobüs sürücüleri, durak dışı ve kapasitesinin üzerinde yolcu almaları, kimseye aldırış etmeden sergiledikleri tavırlar tepki çekiyor. Özel halk otobüsü sürücülerinin sürekli denetlenmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, özellikle otobüs içerisinde bulunan kameraların sık sık denetlenmesi ve izlenmesi gerektiğini söylediler. Van Büyükşehir Belediyesi, Van İl Emniyet Müdürlüğü ve yetkililere seslenen vatandaşlar, şoförlerin bu üsluplarından vazgeçmeleri için büyük yaptırımların uygulanması gerektiğini belirttiler. Van’da hemen hemen her gün gündeme gelen toplu taşıma sorunu için hızlı ve kalıcı çözüm bekleyen Vanlılar, sürücülerin engelli, yaşlı ve diğer yolculara karşı sergiledikleri tavırdan vazgeçmeleri gerektiğini söylediler.

Özellikle durak dışı yolcu alan fakat durak dışı yolcu indirmeyen sürücüler, ücretsiz olarak binen vatandaşlara karşı kötü tavırlar sergilemeye devam ediyor. Özel halk otobüsü sürücüleri, kanun kapsamında toplu taşımadan ücretsiz yararlanan polis, gazeteci, zabıta, engelli, şehit yakınları,  kurum çalışanları ve 65 yaş üstü vatandaşlara adeta kan kusturmaya devam ediyor. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen ve üzerinde fotoğrafları bulunan ücretsiz kartlarını açık okutmalarına rağmen, otobüs şoförleri toplum içinde bunları rencide edecek şekilde kartı kendileri göstermelerini istemesi tepkilere neden oluyor.

Sürücülerin nezaketsizliği ve kaba davranışları yüzünden, mağdur olan vatandaşlar, Van Büyükşehir Belediyesi’nden duruma et atmasını bekliyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde otobüse binen ve engelli olan bir vatandaş, otobüs sürücüsü tarafından cep telefonuyla fotoğrafının çekildiğini, ücretsiz kartını gösterdiğinde ise ‘Allah Belediye’nin belasını versin’ dediği ileri sürüldü. Engelli vatandaşın sürücüyü emniyete şikâyet ettiği fakat olay yerine gelen özel halk otobüs durağı başkanının engelli vatandaşı ikna ettiği ve şikâyetinden vazgeçirdiği belirtildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>