Haberde Bursa

ÜNLÜ MODACI ERKAN’DAN “CADILAR MECLİSİ” UYARLAMASI

17.04.2021
194

FashionWeekIstanbul 2021’inbirinci dönemi 13-16 Nisan 2021 tarihleri arasında dijital olarak gerçekleştirildi…

Tasarımcı Mert Erkan, digitalrunway ve lookbook çekimlerini Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleştirdi. Toplam 18 look sergileyen ve adına “Cadılar Meclisi” adını verdiği Sonbahar/Kış 2022 kadın giyim koleksiyonunda sadece siyah renk kullandı. Koleksiyonun temasını Amerikan Korku Hikayeleri dizisindeki Cadılar Meclisi bölümünden ilham aldı. Üzerinde geliştirdiği hikayedefeminizme, zamanında yaşamış olan ve topluma değer katmış önemli kadınlara yer verdi. Bu kadınlar tarafından oluşturulmuş, kendi hikayesini kendi yazan, değerli kadınların meclisine gönderme yaptı. Buradaki silüetleri“cadı” olarak betimleme nedeni; aslında koleksiyona ruh ve şekil veren ana ve ara detaylar, konseyi oluşturan kadınların mistik yönleri, mistik çağrışımlar ve imgesel kavramlar oldu.

Koleksiyonda ağırlıkla ipek tafta, ipek saten, poplin, gabardin ve dantel kullanan tasarımcı, formlarda giyilebilir ve sürdürülebilirliği vurguladı. Detaylarda ise; metal mistik aksesuarlar, tamamlayıcı avant-garde kemerler ve mistik takılar hakimken, styling’i bütünleştiren dantel eldivenler, dantel çoraplar ve yüksek postallar hikayeye farklı bir yön verdi.

Tüm prodüksiyonu ve koreografisini Asil Çağıl’ın üstlendiği defilede; defile video çekimlerini Ufkun Medya, lookbook çekimlerini moda fotoğrafçısı Edip Gündoğdu, saç tasarımlarını Mehmet Tatlı Kuaför ve makyaj tasarımlarını M.A.C. Cosmetics gerçekleştirdi.

Mert Erkan’ın defilesinde Best Model of Turkey 2019 birincisi Derya Ekşioğlu, 2018 birincisi Türkan Geyik, 2018 Best Model  Ukrayna Yanita Schmidt, Açelya Kartal, Meltem Keklik, Simge Ünal ve Seviye İkbal gibi başarılı 18 model yer aldı.

“İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) organizasyonuyla düzenlenen FWI; T.C. Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) nezdinde kurulmuş olan Türkiye Tanıtım Grubu (TTG),  Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) tarafından desteklenmektedir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>