Haberde Bursa

Türkoğlu 1- Limak 0! Türkoğlu’nun Gaz Lambalı Eylemi Şirketi Sattırdı!

01.10.2021
592

Limak ile Actis arasında Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Limak Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Ş.’nin tek hissedarı olan Uluğ Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş.’nin paylarının tamamının devri için hisse satış sözleşmesi, 30 Eylül 2021 tarihinde imzalandı. Limak Yatırım ile uluslararası sürdürülebilir altyapı yatırım fonu Actis arasında Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinin bulunduğu Uludağ bölgesinde elektrik dağıtım ve perakende satış faaliyetlerini sürdüren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Limak Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Ş.‘nin tek hissedarı olan Uluğ Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş.’nin paylarının tamamının devri için hisse satış sözleşmesi, 30 Eylül 2021 tarihinde imzalandı. Şirketten yapılan açıklamaya göre söz konusu hisse devrinin Rekabet Kurumu, T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu onayları ve ilgili diğer koşulların tamamlanmasının ardından gerçekleşmesi öngörülüyor. Actis’in, dünya çapında farklı ülkelerde 18 ofisi bulunuyor. Kuruluşundan itibaren yatırımcılarından 24 milyar ABD Doları büyüklüğünde fon katılımı sağlayan Actis, sahip olduğu portföyüyle enerji alanında bugüne kadar 24 GW üzerinde kurulu kapasiteye sahip konumda.

Şirketin mali bir açmaz içinde olduğu biliniyordu. İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’na seçilmesinden birkaç ay sonra Limak Enerji’nin kapısı önünde gaz lambalı bir eylem gerçekleştiren Selçuk Türkoğlu’nun o günkü kanaati de bu satışla birlikte gerçekleşti. Türkoğlu ve Bursa İYİ Parti Teşkilatları’nın destek verdiği eylem o günkü şartlarda “Temsil giderleri” üzerine olmuştu. Aralık 2020’de Limak Enerji kapısı önünde Türkoğlu; “Aklı da, mantığı da geçtim, hiç bir vicdana sığmayacak bir kararın geri çekilmesi için buradayız! İYİ Parti olarak milletimizin menfaatine olacak her girişimi etkili protestolarla bizzat sahada yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşımızın içinde bulunduğu ve hepimizin bire bir yaşadığı sıkıntıları, dertleri dile getirmek boynumuzun borcudur! Limak Enerji her ay ortalama yüzde 7 civar yapmış olduğu zamlar belki imzaladıkları satış garantili protokole uygun olabilir ama her geçen gün enflasyon karşısında eriyen vatandaşımız cebinden bu maliyeti karşılayamaz! Limak Enerji’de bunu yakın zamanda görecek, insafa gelecek ama kar elde etmek için aldığı işletmeyi bırakmamak için de belki de 1-2 yıl içinde yabancı sermaye ile el değiştirecektir.” demişti. Türkoğlu’nun o günkü tespiti eylül 2021 de hisse devri antlaşması ile gerçekleşti.

Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, söz konusu hisse satış anlaşmasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yaklaşık 1 yıldan bu yana İngiliz yatırım fonu Actis ile Uludağ Elektrik‘in hisselerinin devri için yaptığımız görüşmeleri tamamladık ve hisse devir sözleşmesini imzaladık. Yapılan bu anlaşmanın, özellikle altyapı yatırımlarında yabancı yatırımcıların Türkiye’nin potansiyeline olan ilgisinin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Limak Şirketler Grubu olarak bu satıştan elde edeceğimiz geliri, Türkiye’de faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde yürütmeyi öngördüğümüz diğer projelerimize yatırmayı düşünüyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>