Haberde Bursa

TÜRKİYE KAMU-SEN BU SÜRECİN YÜKSELEN YILDIZI OLACAKTIR

29.05.2020
831

“Hepinizin bildiği gibi tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkisi altına alan küresel salgın, birçok olumsuzluğu da beraberinde getirmiş, alınan tedbirler çerçevesinde hayat olağan seyrinin ötesine geçmiştir. Salgının, ekonomik ve sosyal boyutlardaki etkisiyle hayatımızı kökünden değiştireceği, bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı ifade edilmektedir.” Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi İbrahim Bulut; gazetemize yaptığı özel açıklamada; “Kuşkusuz ki bu değişimin en derin yaşanacağı alan, çalışma hayatı olacaktır. Yıllardan beri “Sendika 4.0” projemizle de dile getirdiğimiz üzere bazı mesleklerin ortadan kalkması, yeni mesleklerin ortaya çıkması, yüksek oranlı işsizlik, düşük ücretler, evden eğitim, uzaktan çalışma, esnek istihdam, yapay zekalı robotların iş hayatına katılması gibi büyük bir dönüşüm süreci bizleri beklemektedir.” Dedi.

“Bugüne Kadar Kamu Çalışanlarının Haklarını Daima Savunduk”

Bulut; “Dünyanın yeni bir evreye girdiği bu dönemde çalışanlarımızın hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi yolundaki sendikal mücadelemiz çok daha büyük bir önem kazanmış, tüm toplumun kaderini etkileyecek raddeye ulaşmıştır. Bu noktada kamu görevlilerini temsil edecek yetkili sendikaların vereceği samimi mücadele gelecekteki yol haritamızda belirleyici bir rol oynayacaktır. Covid-19 salgını çerçevesinde alınan tedbirlerden bir tanesi de kamu görevlilerimizi temsil eden sendikaların üye sayılarının tespitlerinin 15 Mayıs’tan 15 Temmuz’a ertelenmesi olmuştur. Buna paralel olarak üye oldukları sendikaları değiştirmek isteyen kamu çalışanlarımız açısından bu tarih 12 Haziran’da sona erecektir. Bugüne kadar verdiğimiz mücadele ile kamu görevlilerinin sahip olduğu hakların büyük çoğunluğunda emeği ve imzası olan ve her türlü olumsuz şarta rağmen üye sayısını istikrarlı bir biçimde artıran Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikalarımız, siz değerli teşkilat mensuplarımızın gayretleriyle, bu süreçten de büyüyerek çıkacaktır. İlkemiz önce ülkemiz düsturu ile yürüttüğümüz; çalışan, üreten, yol gösteren sendikacılık anlayışıyla beslediğimiz mücadelemiz, bugün dünyanın içinden geçmekte olduğu bu değişim döneminde kamu görevlilerinin en fazla ihtiyaç duyduğu olguları bünyesinde barındırmaktadır. Bundan sonra gerçek anlamda milli sendikalara ve yol gösterici anlayışa her zamankinden fazla ihtiyaç vardır. Ürettiği fikirler, geliştirdiği öneriler, getirdiği tedbirler ve geleceği öngören yaklaşımlarıyla Türkiye Kamu-Sen ve sendikalarımız bu sürecin yükselen yıldızı olacaktır.” Dedi.

“Erdemli ve İlkeli Sendikalara İhtiyacımız Var”

Bulut; “Salgın sürecinde başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm kamu çalışanları takdire şayan bir gayret gösterdi. Hepimiz çok çalıştık, çok yorulduk ama asıl mücadele bundan sonra başlıyor. Yeni normal olarak adlandırılan bu dönemde yetkiyi alarak geleceğe emin adımlarla yürümek; 12 Haziran’da sendika değiştirmek isteyen kamu görevlileri ile ilk aşaması, 15 Temmuz’da da bizlerle yürümek isteyen yeni üyelerimizle kucaklaşacağımız ikinci aşaması tamamlanacak yetki sürecinde, hep birlikte göstereceğimiz azim, gayret ve kararlılıkla mümkün olacaktır. 2021 yılında gerçekleştirilecek toplu sözleşme görüşmelerine yetkili konfederasyon olarak katılmak, sendikalarımızın yetkiyi alarak kamu çalışma hayatında geleceği inşa etme noktasında belirleyici olmak için önümüzde tarihi bir dönemeç bulunmaktadır. Olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde, kamu görevlilerimizi gerçek anlamda temsil edecek erdemli ve iradeli sendikalara duyulan ihtiyaç, Konfederasyonumuzun yetkiyi almasıyla giderilecektir. Bu tarihi günlerde her bir teşkilat mensubumuzun omuzlarında tarihi sorumluluk bulunmaktadır. Belki de kamu görevlilerimiz açısından köprüden önceki son çıkış imkânı sunan bu günleri iyi değerlendirerek geleceğe Türkiye Kamu-Sen mührünü vurmak siz kıymetli ve vefakâr teşkilat mensuplarımızın ellerindedir. Geleceğin çalışma hayatının şekilleneceği dönemde, Türkiye Kamu-Sen ve sendikalarımızın söz ve imza sahibi olması adına her zamankinden fazla gayret göstereceğinize inanıyor, bu kutlu yolda tüm teşkilatımıza muvaffakiyetler diliyorum. Niyet hayır, akıbet de hayır olur inşallah” dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>