Haberde Bursa

Türkeş Gönüllerde Ölümsüzdür

12.05.2021
229
İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, Yenişehir Belediye Meclisinde İYİ Parti olarak verdikleri önerge ile ömrünü Türk Milletine hizmetin yanında Türk Dünyası’nın birlik ve beraberliği mücadelesiyle geçiren, Merhum Alparslan Türkeş’in isminin Yenişehir’de bir cadde veya bulvara verilmesi taleplerini yerine getirerek uygulamaya koyan Yenişehir Belediyesine teşekkür etti.
 
Siyasette ahde vefanın önemli olduğuna vurgu yapan Özel; “Türk Milletine hizmet etmiş birçok şahsiyet gibi kendisini Türk Milletine adamış önemli bir devlet adamı olan Başbuğ Alparslan Türkeş beyefendinin adının yurt genelinde birçok bölgede caddelere, bulvarlara ve önemli eserlere verilerek yaşatılmaya çalışılması büyük bir kadirşinaslık örneğidir. Bu kapsamda bizlerde geçtiğimiz yıllarda İYİ Parti İlçe Teşkilatı olarak almış olduğumuz karar gereği, Yenişehir’de bir cadde veya bulvara Alparslan Türkeş adı verilmesi hususunda Yenişehir Belediye Meclisinde önerge verdik ve bu önergemizin oy birliği ile meclisten geçmesine vesile olduk. Israrlı taleplerimiz ve hatırlatmalarımıza rağmen bugüne kadar yapılmayan bu projemizin bugün gerçekleştirilerek yeni açılan bir bulvarımıza ortak değerimiz olan Cennet Mekân Alparslan Türkeş’in adının verilmesi teşkilatlarımızı ziyadesiyle mutlu etmiştir.” dedi.
 
İYİ Parti İlçe Başkanı Özel yaptığı açıklamasında, Merhum Alparslan Türkeş’in, hayatı boyunca verdiği yapıcı mesajlarla Türk siyasetine yön vermiş, Türk Milletine ve Türk Dünyasına hizmet etmiş, devletin selameti, milletin bekası için her türlü fedakârlığa göğüs germiş bir devlet adamı olduğunu belirtti.
 
İlçe Başkanı Özel, ülke siyasetinde oldukça önemli izler bırakan, örnek devlet adamlığı ile farklı birçok kesimin takdirini kazanan, Türkiye Cumhuriyeti ve milleti için birçok bedel ödeyen liderlerin arasında yer alan Merhum Alparslan Türkeş’in, hatıralarını yaşatmak ve geleceğe miras bırakmak adına gerçekleştirilen bu çalışmanın takdire şayan bir girişim olduğunu ifade etti.
 
Özel; “Sevenlerin gönlünde sevilen ölümsüzdür…”
 
Türkiye Cumhuriyeti ve milletimizin refahı için yapmış oldukları çalışmalar ve söylemleri ile hala yüreklerdeki yerlerini koruyan, sevenlerinin gönlünde adeta ölümsüz olan, Türk siyasi tarihinin mihenk taşları haline gelen ve önergemizde yer alan Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan isimlerinin de Yenişehir’de uygun görülecek bir yere verilmesinin en büyük temennilerinden biri olduğunu ifade eden Ercan Özel; “Yenişehir Belediyesi’nin ülkemize, ülkemiz insanına değişik mevki ve görevlerde hizmet etmiş ve milletimizin sevgisini kazanmış değerli liderlerimizin ismini ebediyete kadar yaşatma yönünde gayret göstereceği inancını kalben yaşıyoruz.” Dedi.
 
Açıklamasının sonunda İYİ Parti olarak verdikleri önergenin gereğini yerine getirerek Merhum Alparslan Türkeş’in adının yaşatılması için Yenişehir’de bir bulvara ismini veren Yenişehir Belediyesine tekrar teşekkür eden Özel; “Türkçülüğün yılmaz savunucusu olan büyük insan, Cennet mekân Merhum Alparslan Türkeş’i saygıyla, rahmetle ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad, mekânın cennet olsun.” Dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>