Haberde Bursa

TÜRK BALIĞI GARDAŞ SOFRASINDA!

28.05.2022
565

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki iş birliği gelişiyor. Lezzetiyle ünlü Türk balıkları bundan sonra gardaş sofrasını süsleyecek. Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Başkanı Faruk Coşkun, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleriyle 2023 yılında 600 bin ton su ürünleri yetiştiriciliği üretimi ve 2 milyar dolar su ürünleri ihracatı hedefine ulaşacaklarını belirtti.

20-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen 15. Caspian Uluslararası Tarım Fuarı açılışı Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Azerbaycan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Muhtar Babayev ve Tarım Bakanı İnam Kerimov’un katılımıyla kardeş ülke Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de gerçekleştirildi. Açılışta ülkemizin sularında üretilip tüm dünyaya ihraç edilen balıklarımız “Türk Balığı Gardaş Sofrasında” sloganıyla Azerbaycanlı kardeşlerimize ikram edildi.

FUAR ALANINDA 10 BİN BİŞİYE İKRAM EDİLDİ

Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Başkanı Faruk Coşkun, ülkemizde yetiştirilen ve 100’ün üzerinde ülkeye ihraç edilen Türk somonu, çipura, levrek ve alabalığın yetiştiricilik faaliyetinde bulunan firmalarımızın destekleri ve birliğin organizasyonu ile Azerbaycan’a gönderildiğini, fuar alanında bulunan 10 bin kişiye pişirilerek ikram edildiğini bildirdi. Kardeş ülkede gıda denetimlerinden geçen balıkların tüketilmesinde sakınca olmadığına dair raporlar ile birlikte dağıtımın gerçekleştiğini belirten Başkan Coşkun, Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanlığı’na şehit ailelerine dağıtılmak üzere ayrıca balık teslim edildiğini de bildirdi.

HEDEF 2 MİLYAR DOLAR SU ÜRÜNLERİ İHRACATI

Başkan Coşkun ilk yurtdışı ziyaretini kardeş ülke Azerbaycan’a gerçekleştiren ve katılımcılara balık-ekmek dağıtımı yapan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini belirtti.

2023 yılına yönelik 600 bin ton su ürünleri yetiştiriciliği üretimi hedefine Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleriyle ulaşacaklarını belirten Başkan Coşkun, “2 milyar dolar su ürünleri ihracatını yakalayacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>