Haberde Bursa

Trafik Yoğunluğu Fazla Olan Eski Gemlik Yolu/İnönü Caddesi’ne Belediyeler Neşter Atmalı!

28.02.2021
615

“Eski Gemlik yolu Heykel Saat Kulesi önünden başlayarak bir ip gibi Demirtaş yönünde giden İnönü Caddesi’nin halk dilindeki adıdır. Bu yol Bursa trafiğinde azımsanmayacak bir yük taşır. Ankara Yolu ile Yakın Çevre Yolu arasında kalan Hipodrum bölgesindeki trafik karmaşası ayrı bir sorundur, yakın Çevre Yolu ile Demirtaş arasında kalan bölümü ayrı bir sorundur. Hipodrum bölgesindeki trafik sorunu özellikle sabah ve akşam saatlerinde çıldırtan bir hal almakla birlikte hemen hemen günün her saatinde sıkıntı demektir. Özellikle Hipodrum fırınının olduğu dört yol mevkiine yıllardır neden bir trafik lambası konulmadığını aklım almıyor. Trafik bu noktada her zaman sürücülerin bir korkulu rüyası oluyor. Dört bir yandan gelen araçlar trafiği kilitliyor ve bir curcuna yaşanıyor.

Bu yolun ikinci kısmı diyeceğim, yakın Çevre Yolu ile Demirtaş arasında kalan diğer bölüm ise özellikle eski çöplük ve arıtma tesislerinin olduğu bölümde, geçtiğimiz yaz yol kenarlarına bordür ve tretuvar yapılmaya başlanıldığında, artık yöneticilerin sorunu gördüğünü ve yolun bu bölümünü ele aldıklarını düşünmüştüm. Ancak yanılmışım. En önemli kısmı olan asfalt yenileme işlemi yapılmadı. Ancak söz konusu bölüm hiç asfalt kaplama olmadan stabilize bir tarla yolu olsa ancak bu kadar kötü olmaz. Bu yolda bir araç kullanıyorsanız yolun bu kısmında her çukurun, her tümseğin varlığını bir sarsıntı ile hissedersiniz. Bu sarsıntıyı hissetmek yetmez, özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafiğin en yoğun olduğu zaman diliminde yolun asfalt kaplamasının bozukluğu üzerine bir de bu bozuk yolda araçlarını korumak için yolun iyi kısmını kullanmaya çalışan sürücüler nedeniyle her iki yönde de çift şeritli olan yolun,  gidiş-geliş bir yol gibi sadece birer şeridinin kullanılmakta olduğunu görürsünüz.

Yolun Doğanevler ışıklarında Yeni Yalova Yolu’na dönüş kısmından sonraki Demirtaş’a kadar olan bölümü ise daha içler acısı bir durumda. Bu bölümde yıllardır bitmeyen bir altyapı çalışması sürüyor. Yol bu kısımda gidiş geliş birer şeritli yola dönüşüyor. Asfalt kaplaması ayrı dert, aydınlatması ayrı dert. Özellikle son yıllarda Demirtaş bölgesindeki hızlı yapılaşma sonrası trafik yükü bu bölümde çok büyük oranda arttı. Sözünü ettiğim Eski Gemlik Yolu, yani İnönü Caddesi artık bu haliyle insanlara hizmet eden değil, insanlara işkence eden bir hale dönüştü. Bu yol artık çok trafik yükü alıyor. Bu trafik yükünü bu haliyle taşıyamıyor. Aslında bu yolun artık gidiş geliş şeklinde bölünmüş bir yol, bir bulvar olma zamanı geldi geçiyor.” DSP Osmangazi Örgütü; “Bir Mektup Kadar Sana Yakınım” projesi başlattı.

Proje hakkında bilgi veren DSP Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Seskır, “900 bini geçen metropol bir ilçede siyaset yapıyoruz. Yapmış olduğumuz görev nedeniyle de tüm yurttaşlarımızı dinlememiz gerekiyor. Bazı yurttaşlarımız mekanımıza gelerek derdini anlatırken, bazı hemşehrilerimiz de zaman zaman açtığımız stantlara geliyor. DSP Osmangazi Örgütü olarak tüm yurttaşlarımıza ulaşabilmek için mektup projesini başlattık. Yurttaşlarımız yaşadıkları mahalledeki sorunları isterlerse isim vermeden bize mektup yoluyla ulaştırabilir. Bize ulaşan mektupları üst makamlarımız olan Genel Merkez’e raporlaştırarak ulaştırırken, diğer yandan da mektuplardaki sorunları belediyeler olmak üzere ilgili makamlardan çözülmesi için temasa geçerek sorunlarınızı ortadan kaldıracağız. İlçemizin ana arterlerinden biri olan Eski Gemlik Yolu/İnönü Caddesi’nin yıllardır çözülemeyen sorunlarını biraz önce sizinle de bize gelen mektubu okuyarak paylaştık. Söz konusu cadde darlığı yanında her iki tarafa park edilen araçlar nedeniyle de trafik sıkışıklığı olan Ankara Yolu’ndan Demirtaş’a direk giden bir caddedir. Cadde dümdüz olsa da 9 mahalle içinden geçiyor. İstanbul Caddesi’ne paralel olan bu cadde artık trafik yoğunluğunu kaldıramıyor. O yüzden Osmangazi ve Büyükşehir Belediyesi artık bu caddenin bir yandan sağlıklaştırmasını yaparken diğer yandan da hangi istikamet verimli olacaksa o istikamete tek yön trafik vermeli. Cadde üstündeki yaklaşık 350 civarı esnafta yeni trafik düzenlemesi ile rahat etmeli.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>